Školka Liberec

247
17.1.13 17:18

školka Liberec

Ahoj maminky z Liberce, chtěla jsem se optat vlastně na vše ohledně zápisu, nástupu a tak všeobecně kolem školky… :,( Synovi budou v prosinci 3 roky, takže vůbec nevím, kdy mám jít na zápis, protože bych prakticky měla nastoupit v tom prosinci i já do práce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2852
17.1.13 17:26

Nejsem sice z Liberce, ale jen na zápis do stáních MŠ bych nespoléhala, obzvlášť pokud máte prosincové dítko(většina školek bere dítka podle věku a bydliště, málokdo bere ohled na to že jdete do práce).
Tady máte termíny loňských zápisů pro představu.
 http://www.liberec-me-bavi.cz/…12-2013.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
17.1.13 17:37

@smudlinky no právě, toho se děsím, jak mám v tomle státě pomáhat rozvíjet ekoniómiku, když mi není umožněno vydělávat? :zed: nechápu, kde jsme, nemám na to, abych dala kluka do soukromé školky, to raději zůstanu doma :nevim: ale doma zůstat nemůžu, protože jsem hold neporodila bobra, aby okusoval stromy, aby zahnal hlad :P tak na 90%počítám s tím, že mi kluka nevezmou, už prot, že je prosincovej, ale naplánujte si život tak, aby vše vycházelo, tak jak by mělo..už ted jsem vytočená, mamku mám po mrvici, takže o tu se ještě musím starat já, než aby mi hlídala syna a tchýně ještě pracuje, nejsem naštvaná na vás, ale na systém, školství a tak tak na celej stát :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
17.1.13 17:47

Ono je to opravdu těžké, dcera je říjnová (3 roky). Do školky se dostala až na 2 kolo- kdy už jsme o prázdninách obvolávali školky. Takhle se u nás dostalo tuším 5 dětí co se známe z dětsk. hřiště. Dcera byla jedna z nejmladších kdo se dostal bez známostí, ostatní děti měly 3 roky pryč. Při zápise jsme byli 90 pod čarou nejblíže- dávali jsme 5 přihlášek, pouze do školke v okolí aby měla body za bydliště. Opravdu Vám nezbyde než soukromá školka- ty mají zápisy dřív než státní. Školka je sice fajn, ale malou mám každou chvíli doma- nachlazená, horečky, momentálně je doma od svátků( má streptokoka a už 3 antibiotika).
Také nemám hlídací babičky, ale co se dá dělat, s tím nemůže člověk nikdy napevno počítat. Hlavně že jsme na to s manželem dva!-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
17.1.13 18:17

@smudlinky já právě nevím, jak je to u nás, nekde jsem slyšela, že můžu podat jen jednu přihlášku, což mě přijde dost uhozený na to, jak málo je školek a jak velkej zájem o ty školky je, tzn, když se nedostane do jedný, tak konec…no snad to tak nebude fungovat o letos, nedokážu si představit, že bych měla jít s malým na zápis třeba v březnu, kdy mu bude kousek po dvou letech, tak to je pak jasný, že mi ho nevezmou a už vůbec ne v září asi, že? nebo jak to chodí, když je prosincovej? to by sšl v prosinci nebo v září?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30819
17.1.13 18:24

Mě by také zajímaly školky v Liberci. Pro tenhle rok spíš teoreticky, protože dcera bude mít 3 v červnu, takže pochybuju, že by jí někde vzali :think: Ale někde třeba dávají body za to, že dítě nebylo předchozí rok přijaté, tak jestli to nestojí za to aspon zkusit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
17.1.13 18:27

Acimedaca: pokud je dcera červnová má celkem velkou šanci- budou ji brát jako 3 letou- bodově. Jako 3 leté se počítají děti narozené do 1.9.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5257
17.1.13 18:56

Kluci jsou narozeny 9.9. a kdyz jsem loni zjistovala, jestli ma vubec cenu zkusit podat prihlasku, tak se mi tezce vysmali.
Letos minimalne dve podam a doufam, ze neco klapne. Jelikoz ale vsude berou podle veku, tak asi moc sanci nemame :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30819
17.1.13 19:20

@smudlinky ale ona bude mít 3 roku až příští rok :-) ale splnuje tu podmínku, že bude 3letá ve školním roce 2013/2014, do kterýho je zápis už letos

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
17.1.13 19:50

No taky jsem slyšela, že pokud jednu přihlášku zamítnou, tak rok na to by v té samé školce už by to měli zohlednit, no takže já to letos zkusím určo, budu doufat, že mi ho vezmou a kdyžtak příští rok, ale jak to mám udělat, když budu muset do prace tak to vážně nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
22.1.13 19:59

Tak synovi byli v listopadu 3 roky..loni jsme byli na zapisu v 5 skolkach..U nas na sidlisti mam kousek od baraku hned 3 skolky ale nikam nas nevzali..protoze mu v dobe zapisu byli vlastne 2 a kousek..:(dokonce jsem byla i 2× na radnici ani tam jsem nepochodila..Malo mist,,prednostne berou predskolni a pak sourozence..Tak od prosince chodim do prace..maliho davam ruzne po hlidani..babicky nemame. tak sem zvedava jak to zvladnem dal..a na soukromou opravdu nemam..Tak my co mame praci tak nemame kam dat dite :( :( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30819
22.1.13 20:40

@silviapecho a na jakem sidlišti prosimtě bydliíš? abych veděla, kde se nesnažit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5257
22.1.13 20:52

My se u deti s chlapem stridame - dopoledne hlidam ja, on jde do prace. Odpoledne jdu do prace ja a hlida on. Ale zivot je to fakt na prd. Se skoro vubec nevidime. Jako predstava, ze to takhle budem muset pytlikovat jeste rok, je docela sklicujici :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30819
22.1.13 22:00

@mona77 myslíš, že ani letos je nevezmou? a mě pořád všichni říkali, že ten boom už polevil a že školky tedka budou dostupnější :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
22.1.13 22:06

BYdlim na DObiasce..Ted v Unoru by mel byt zapis do skolky tak doufam ze budem mit nejakou sanci :D Ale je zas spousta predskolaku s odkladem tak tomu moc neverim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin