Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@acimedaca Doufam, ze vezmou. Dokonce uz mi ve dvou skolkach rikali, ze maji hodne predskolaku, ktery letos pujdou pryc, tak se uvolni hodne mist. Ale preci jen jsou kluci narozeny az v zari, tak mam obavy. Sem si je mela nechat porodit o 14dni driv a mohla jsem ted byt klidnejsi
![]()
Tak koukám, že se asi u zápisu sejdeme
holka je taky zářijová, tak řeším, jestli máme jit k zápisu ted nebo az za rok. Ikdyz já vlastně vůbec nepočítám s tím, že mi ji tam vezmou, ale někde jsem četla, že když jeden rok nevezmou, tak ten další už by měli a já vlastně potřebuji, aby šla az od čtyř. Spíš mám problém, že tu nemáme trvale bydliště a to se asi hodně zohledňuje co?
No ja doufam ze mi kluka ted uz do skolky vemou..Slysela jsem taky ze by to meli nejak zohlednovat kdyz jsme byli loni na zapisu a nevzali nas..ale uvidime…V kazdym pripade si dam prihlasku do vice skolek a to by v tom byl cert aby nas uz nekam nevzali:)
S tim trvalym bydlistem nevim
..Ale jsou maminky ktery bydli tady a davaj ditko treba k soudu tak by to asi nemel byt problem
![]()
@Marketa_vr @silviapecho ono u každý školky zohlednují něco jinýho
já jsem koukala na školky kolem nás jen jedna upřednostnuje rodiče v práci a jiná zase to, že je tam sourozenec a další, že už byla přihláška podaná loni.
Já jsem si už říkala, že budou tedka ty slabší ročníky a ono prd ![]()
No co ja vim tak tady u nas ve skolce. Kyticka? myslim tak tam na prvnim miste predskolaci, pak sourozenci a pak vek ditete.Pani Reditelka nebere v potaz praci a dokonce loni tam byla pani samozivitelka a ani to pani Reditelku nezajimalo..Ale stve me ze vim o maminkach kterym deti vzali jen proto ze dali tzv. Sponzorsky dar,, jiank by pro ne misto taky nebylo, coz me prijde hrozny v tyhle dobe nebo prave proto:(No a pak si myslim ze bude spousta maminek ktery cekaji nebo uz maji druhe mimco ale jsou „dobre“ narozeni a budou mit misto ve skolce..U nas v baraku vim o 2 maminkach z lonska.)A pak prijde rada na nas co jsme narozeni ke konci roku a budem zas mit smulu
![]()
No ono všude jsou první předškoláci a pak většinou ti sourozenci…a pak jsou dlaší kriteria
takže sponzorské dary se dávají ![]()
No. nechame se prekvapit…jsou tu tri skolky tak treba budem mit v nektere z nich uspech..loni sem byla ve vsech trech tak uvidime..Je to na nic davam hlidat kluka segre..pritel chodi az vecer tak ten muze opravdu jen vyjimecne a babicky bohuzel nejsou…ta skolka by fakt hodne bodla..
Ahoj holky, jsem taky z Liberce a mám v plánu chodit na zápisy do všechn školek, co stihneme. Kluk je říjnovej, takže nám taky moc šancí nedávají. Zrovně v té Kytičce v Rochlicích nás nevzali. Zatím odmítám dávat sponzorské dary.
Jsem na to všechno naštvaná, chci jít do práce, ale nemám podmínky. Nechce se mi dávat půlka výplaty za soukromovou školku…a taky mi to nějak nejde a navím ani jak na to, nabídnout sponzorský dar. Jako peníze, nebo nějakou věc? to je fakt síla…
Je to dost síla, co koukám po školkách. Čeká nás sice až v roce 2015, ale malej je zářijovej, takže nás v roce 2015 asi určo nevezmou. A to mám ještě 2-letou variantu rodičáku. Asi budu muset beztak prodloužit na 3 roky. Jinak nás bude muset živit tatínek, což asi momentálně nejde, nemá takový příjem. Ale co koukám na školky (státní) taky to není žádná legrace. Stravování, první výbava do školky, výlety, kroužky a tak. Vychází to snad hůř než kdyby byl doma se mnou a zadarmo. Všechny peníze co vydělám v práci dám za školku, to pak asi rovnou můžu sedět doma s ním.
Zdravím maminky
chtěla jsem se zeptat, jak jste nakonec dopadli u zápisu. Nás to čeká za měsíc, syn je nar. 3.5.2012 ale do lbc se teprve budeme stěhovat, takže bez TP asi moc šancí nemáme. Nejvíce se mi líbí Kytička, jelikož jsem ji sama navštěvovala (i sourozenci), ale nejspíše podám přihlášku i do zbylých dvou školek, pokud je to možné? Moc děkuji za odpovědi a přejí hezký den ![]()
Vloni to nebylo tak hrozne jako predloni. Me vzali syna az 4,5leteho. Hlasili jsme se do tri skolek. Vloni jsme se hlasili jen do jedne a tam ho vzali. Ale z jeho rocniku nevzali vsechny a 3letaky skoro vubec (jen sourozence). Jak to mate s adresou? Ani jeden nemate Liberec trvale?
@Anie22 no to opravdu moc sanci nemate s tim rokem narozeni a bez TP
Bohužel, všichni tři máme trvalý pobyt v Ústeckém kraji. Stěhovat se do Liberce teprve budeme. No tak to prostě zkusíme a uvidíme. Hlavně mě zajímaly zkušenosti maminek z loňského roku.
My jsme to loni nezkoušeli, letos jdeme - ale nejsem z LBC, tak vůbec nevím, která školka je dobrá a která není - nemáte někdo tip?
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.