Školka, nebo nechat doma ?

1394
18.3.22 20:29

Školka nebo nechat doma ?

Ahoj, procházím si teď takovým dilematem. Jde o to že dcera (3 a půl roku) chodí do školky. Nebo spíš nechodí, protože je každou chvíli nemocná. Je to fakt strašný. Myslela jsem si jak mi to její chození do školky pomůže ale je to naopak. Máme ještě syna (8 měsíců). Do školky jsme jí dávali a tím že bude mezi dětma a já budu mít dopoledne jen pro malého a časem by tam třeba i spala. Jenomže teď v zimě byla pořád doma s chřipkou. Venku sníh a my jsme trčeli doma protože měla horečku, pak to samozřejmě chytne i malej a já několik nocí nespím. Protože dcera je taková citlivá (někdo by možná řekl rozmazlená) když jí není dobře tak mě několikrát za nic volá jen tak pro pocit, že jsem tu pro ní.

Už několikrát jsem přemýšlela že bych jí odhlásila a nechala jí do 5 let doma, když jsem stejně na rodičáku. Ale říkám si co se tím změní? Možná jen to že ten rok nebude tolik nemocná ale pak po nástupu to bude úplně stejné.
Navíc si tam dcera našla kamarádky, má to tam ráda. Přítel říkal že je to nesmysl jí odhlašovat ale on netráví celé dny doma s nemocnýma, protivnýma dětma a v noci k nim taky nevztává.

Když se zeptám dcery tak ta řekne jednou že chce být doma semnou, po druhé že chce chodit za holkama, takže asi sama neví. Mají ve školce různé akce - divadla, přehlídku dravců, šipkovanou, vánoční besídku, nějakou ukázku ještěrů atd. Jenomže dcera většinu z toho stejně prošvihla protože byla nemocná, teda krom toho co se koná v letních měsících. A to mě taky štve, protože učitelky o tom s dětma mluvěj a dcera je pak smutná že o to přijde.

Chci se teda zeptat na váš názor - odhlásit × nechat ve školce. Jde mi taky o malého, je na světě pár měsíců a už byl tolikrát nemocnej. Teď u mě spinká po celým dnu s horečkou. Je tu někdo kdo dítě ze školky stáhnul, kvůli častým nemocem? A nebo se to prostě časem zlomí a dcera bude odolnější? Podotýkám že v květnu to bude přesně rok co tam chodí. Ovoce, zeleninu jí, v zimním měsících jí dáváme navíc vitamín C. Chodíme ven za každého počasí (když je zdravá), oblečení úměrně počasí. Já už nevim jak podpořit její ale i naši imunitu.

Příspěvek upraven 18.03.22 v 20:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35763
18.3.22 20:37

Já myslím, že teď už to začne být lepší. Bude hezky, tak budou víc větrat a budou víc venku. Ale to měl teď taky každý. Taky mám doma 2 letého syna a 4 měsíční miminko a vždycky to chytnou taky. A kdyz to nedonese dcera ze školky, tak manžel z práce. Tomu se nevyhnes.
Nechala bych ji ve školce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
18.3.22 20:43

@JancaS84 teď jo ale od září to bude nanovo. Já mám asi teď jen depku a potom to uvidím zase trochu jinak. Teď totiž ze školky donesla střevní chřipku, v pátek v noci začala zvracet. Úterý, středa a ve středu večer už posmrkávala, ve čtvrtek ráno ucpaný nos a dneska to samý malej + horečka. Teď se to blbě sešlo a já tu školku proklínám :cert: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
18.3.22 20:47
@Kaktusanda píše:
@JancaS84 teď jo ale od září to bude nanovo. Já mám asi teď jen depku a potom to uvidím zase trochu jinak. Teď totiž ze školky donesla střevní chřipku, v pátek v noci začala zvracet. Úterý, středa a ve středu večer už posmrkávala, ve čtvrtek ráno ucpaný nos a dneska to samý malej + horečka. Teď se to blbě sešlo a já tu školku proklínám :cert: :D

Nebude to nanovo. Bude mít víc vybudovanou imunitu a nechytí každej bacil. Teď bych ji nechala měsíc doma než přejdou nejhorší virózy a pak ji dala do školky.

• Citovat
  • Upravit
1462
18.3.22 20:47

Predpokladam, ze chodi prvnim rokem, kdyz je ji neco pres 3 roky - takze 1. zima ve skolce, klasika porad na hromadce :mavam: druhy rok to bude lepsi a treti uz to bude super… mimco si tim taky projde a bude klid… nechala bych ve skolce, kamarady a interakci s detmi proste nenahradis! A poprat se v kolektivu sam za sebe uz od malinka a prosadit se je podle me dulezite :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
18.3.22 20:49

No u nás je to už druhý rok…týden ve školce,14 dní doma. Je to už na mrtvici…3 děti, takže se to u nás točí neskutečně…nicméně já bych dceru neodhlasila. Vydržte. Školka je jen ku prospěchu. Navíc když ty bacily teď to miminko projde…tak je velká šance, že on bude ve školce fit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
18.3.22 20:50
@Kaktusanda píše:
Ahoj, procházím si teď takovým dilematem. Jde o to že dcera (3 a půl roku) chodí do školky. Nebo spíš nechodí, protože je každou chvíli nemocná. Je to fakt strašný. Myslela jsem si jak mi to její chození do školky pomůže ale je to naopak. Máme ještě syna (8 měsíců). Do školky jsme jí dávali a tím že bude mezi dětma a já budu mít dopoledne jen pro malého a časem by tam třeba i spala. Jenomže teď v zimě byla pořád doma s chřipkou. Venku sníh a my jsme trčeli doma protože měla horečku, pak to samozřejmě chytne i malej a já několik nocí nespím. Protože dcera je taková citlivá (někdo by možná řekl rozmazlená) když jí není dobře tak mě několikrát za nic volá jen tak pro pocit, že jsem tu pro ní.

Už několikrát jsem přemýšlela že bych jí odhlásila a nechala jí do 5 let doma, když jsem stejně na rodičáku. Ale říkám si co se tím změní? Možná jen to že ten rok nebude tolik nemocná ale pak po nástupu to bude úplně stejné.
Navíc si tam dcera našla kamarádky, má to tam ráda. Přítel říkal že je to nesmysl jí odhlašovat ale on netráví celé dny doma s nemocnýma, protivnýma dětma a v noci k nim taky nevztává.

Když se zeptám dcery tak ta řekne jednou že chce být doma semnou, po druhé že chce chodit za holkama, takže asi sama neví. Mají ve školce různé akce - divadla, přehlídku dravců, šipkovanou, vánoční besídku, nějakou ukázku ještěrů atd. Jenomže dcera většinu z toho stejně prošvihla protože byla nemocná, teda krom toho co se koná v letních měsících. A to mě taky štve, protože učitelky o tom s dětma mluvěj a dcera je pak smutná že o to přijde.

Chci se teda zeptat na váš názor - odhlásit × nechat ve školce. Jde mi taky o malého, je na světě pár měsíců a už byl tolikrát nemocnej. Teď u mě spinká po celým dnu s horečkou. Je tu někdo kdo dítě ze školky stáhnul, kvůli častým nemocem? A nebo se to prostě časem zlomí a dcera bude odolnější? Podotýkám že v květnu to bude přesně rok co tam chodí. Ovoce, zeleninu jí, v zimním měsících jí dáváme navíc vitamín C. Chodíme ven za každého počasí (když je zdravá), oblečení úměrně počasí. Já už nevim jak podpořit její ale i naši imunitu.

Příspěvek upraven 18.03.22 v 20:38

Rozhodně neodhlašovat. Buduje si imunitu, která se jí bude hodit ve škole, potřebuje děti kamarády vrstevníky, potřebuje autoritu učitelku, hračky, co nezná, něco se naučit. Tohle všechno bys ji vzala. Partner a dcera mají pravdu, ty se prostě hecni a v noci se starej, máš děti, musíš prostě, jinak to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
18.3.22 20:51

@Janli to je dobrý nápad děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
18.3.22 20:55
@llida píše:
Predpokladam, ze chodi prvnim rokem, kdyz je ji neco pres 3 roky - takze 1. zima ve skolce, klasika porad na hromadce :mavam: druhy rok to bude lepsi a treti uz to bude super… mimco si tim taky projde a bude klid… nechala bych ve skolce, kamarady a interakci s detmi proste nenahradis! A poprat se v kolektivu sam za sebe uz od malinka a prosadit se je podle me dulezite :mavam:

Ano první zima, nastupovala v květnu. Já vím, právě proto to dilema, nechci jí brát děti a zážitky ze školky, je hodně společenská. Já zatnu zuby a vydržím to, spíš mi je líto jí a malého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
18.3.22 20:56
@marra2 píše:
No u nás je to už druhý rok…týden ve školce,14 dní doma. Je to už na mrtvici…3 děti, takže se to u nás točí neskutečně…nicméně já bych dceru neodhlasila. Vydržte. Školka je jen ku prospěchu. Navíc když ty bacily teď to miminko projde…tak je velká šance, že on bude ve školce fit…

Já doufám že se to zlomí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
698
18.3.22 20:56

Mám 4 letého a vím, že by se doma už nudil, chodí do školky. Spí tam pouze 1× týdně, protože má kroužek. Já jsem doma s mladšími dětmi, takže zbytek týdne vyzvedávám po obědě. První měsíce byl taky často nemocný. Teď už tedy více než měsíc chodí v kuse, tak mám pocit, že už se to zlepšuje, navíc se otepluje, nemoci ubývají. Nech ji ve školce, můžeš vyzvedávat po obědě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
18.3.22 20:58
@Zeoli píše:
Rozhodně neodhlašovat. Buduje si imunitu, která se jí bude hodit ve škole, potřebuje děti kamarády vrstevníky, potřebuje autoritu učitelku, hračky, co nezná, něco se naučit. Tohle všechno bys ji vzala. Partner a dcera mají pravdu, ty se prostě hecni a v noci se starej, máš děti, musíš prostě, jinak to nejde.

Právě to jsem si říkala taky, že takováhle absence ve škole už by byl větší problém. Já se starám, jak nejlíp umím ale občas mi prostě dojdou síly a pak mám takovéhle myšlenky. Jestli by nám bez té školky nebylo líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
18.3.22 21:01
@Daisyy1995 píše:
Mám 4 letého a vím, že by se doma už nudil, chodí do školky. Spí tam pouze 1× týdně, protože má kroužek. Já jsem doma s mladšími dětmi, takže zbytek týdne vyzvedávám po obědě. První měsíce byl taky často nemocný. Teď už tedy více než měsíc chodí v kuse, tak mám pocit, že už se to zlepšuje, navíc se otepluje, nemoci ubývají. Nech ji ve školce, můžeš vyzvedávat po obědě.

Vyzvedávám po obědě ale dcera by tam právě chtěla začít spát, protože její kamarádka tam taky spí. Ale to jsme zatím odložili. My máme rekord 17 dní.

Edit: dcera by se taky nudila, umí se zabavit sama ale ne vždycky jí to baví. Je kreativní, chce pořád něco vyrábět, jenomže já na to nemám moc čas. Malej je dost živej, všude leze, obchází nábytek, tak ho musím pořád hlídat.

Příspěvek upraven 18.03.22 v 21:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
18.3.22 21:06
@llida píše:
Predpokladam, ze chodi prvnim rokem, kdyz je ji neco pres 3 roky - takze 1. zima ve skolce, klasika porad na hromadce :mavam: druhy rok to bude lepsi a treti uz to bude super… mimco si tim taky projde a bude klid… nechala bych ve skolce, kamarady a interakci s detmi proste nenahradis! A poprat se v kolektivu sam za sebe uz od malinka a prosadit se je podle me dulezite :mavam:

Starší syn nebyl první rok ve školce skoro vůbec nemocný, jestli měl dvakrát nebo třikrát rýmu a stačil týden doma a hotovo..druhý rok tragédie, od září do ledna věčně doma 😀 ale teď už to snad bude dobré, jaro se blíží 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
18.3.22 21:08
@Meggiska píše:
Starší syn nebyl první rok ve školce skoro vůbec nemocný, jestli měl dvakrát nebo třikrát rýmu a stačil týden doma a hotovo..druhý rok tragédie, od září do ledna věčně doma 😀 ale teď už to snad bude dobré, jaro se blíží 🙂

Ano jaro je moje světlo na konci tunelu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin