Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ma zimni bundu a predpokladam, ze ucitelky mu nedaji mikinu. Jinak se holt zpoti
ma dva roky. U nas je po ranu 1 stupen, odpoledne cca 10.
Příspěvek upraven 17.03.22 v 08:13
Boty celoročky, softshell kalhoty i bunda. Pod to mikina a někdy učitelky nechávají pod softkami tepláky pokud je tak 6st
Mám teda už děti ve škole, ale děláme to pořád stejně: holka chodí v legínách a sukni/šatech, když jdou ven, sundá sukni a nahodí softshell nebo tenké tepláky na ty legíny. Odpoledne už je jen v legínách, pokud je hezky. Kluk se ve školce převlékal na ven z běžných tepláků do venkovních kalhot - opět podle předpovědi softshell nebo tepláky. Nahoře tričko, tenká mikina a softshellová bunda, vědí, že pokud je jim hic, můžou bundu sundat.
Touhle dobou jsem dávala zimní boty (ale ne vylozene sněhule), legíny nebo nějaké slabší tepláky, přes to si na ven natáhl pogumované kalhoty, lehčí mikinu a zimní bundu.
Syn má zimní bundu, triko s krátkým a tenkou mikinu. Kalhoty má zateplené, ale jak jsou už milionkrát prane, tak jsou to spíš takové teplé tepláky. Budu teď šít kalhoty z jarního sofsthelu, to mi na teď přijde ideální. Boty nosí stále zimní, neb ma sklerotickou matku, která neustále zapomíná na to zkoušení doma přítomných jarních bot… ale já chodím taky v zimních a horko mi rozhodně není takže zatím ok.
@Kriss Tina @Midaku Holky a to se vám po obědě nepečou? U nás je posledních deset dní odpoledne 12-15 stupňů, na sluníčku klidně 30. Děti běhají v teplákách a mikině, včera chtěly sundavat i tu
Takhle nabalené je mívám, když je pod nulou ![]()
@unuděná odpoledne nebývá ve školce. Domů jdeme s rozepnutou bundou a jen v teplakach. Ven pak oblecu dle aktuálního počasí, tady třeba včera bylo sice 11°C ale zataženo a foukal vítr, na mikinu to rozhodně nebylo…kdyby bylo 15°C a slunko, tak na ně zimní bundu samozřejmě nervu. No a jestli mu není horko, když jsou venku dopoledne ve školce to netuším. Když jsem byla ve školce na praxi, tak jsme dětem říkali, co si mají nebo nemají obléct, právě dle počasí. Tak snad to dělají i jeho učitelky.
@unuděná já syna po obědě ve školce nenechávala, tak nevím, když jde se mnou, tak si pak oblečení odloží
ale třeba školka měla hřiště celkem ve stínu a dopoledne tam bylo ještě chladno. Ale teda u nás takové teplo zatím není, nejvíc bylo včera na sluníčku 15 odpoledne. Teď jsou u nás 3 stupně, v době kdy chodí ven bude tak 5-6 stupňů, to mi zas nepřijde úplně jen na mikinu no. Ale je fakt, že nemáme ty zimní věci vyloženě úplně nějaké super tlusté, sem už viděla, že někteří rodiče používají naší zimní bundu jako podzimní ![]()
Hmm…Syn ve školce nezateplené softky, přechodovou bundu, teplejší mikinu a triko s krátkým. Kotníkové nezateplené boty. A to jsem si včera říkala, že mu dnes musím dat tenčí mikinu. Ven chodí v 11, ale venku běhají. Kdyby měl zimní bundu, zimní boty a ještě podvlíkačky, tak asi uhoří
Jo a taky má tenkou čepici..
V zimě měl podvlíkačky jen když bylo mínus, jinak měl zateplené kalhoty.
@Midaku @Kriss Tina Aha, jasně. Ono začíná být teplo právě až kolem oběda, tak pokud děti ve školce nespí, tak je to jasné. U nás jsou teď taky jen 4 stupně, ale děti to přeběhly v teplákových džínech a mikině, odpo jim bude dobře ![]()
@Kriss Tina jo, taky máme některé zimní kousky, co jsou pro jiné podzimní… ale tak každý má termoregulaci jinou. Já jsem zmrzlik, dvě děti po mně. My se prostě musíme nabalit, jinak umrzneme i při 15°C, pokud nepece slunko. Třetí dítě by v našem oblečení poslo vedrem. A manžel je na mě úplný extrém. Zimní bundu nosí jen na lyže, běžně má jen sofstshelku, pod ní jen triko. Zimní boty nikdy žádné neměl, jen pohorky na túry. Čepici taky nosí jen na zimních turach na horách…
Do třídy legíny a triko. Pak když jdou ven, tak na ty legíny natáhne softshellky, k tomu mikinku bundičku Tchibo, nákrčník, čepice. Botky celoročky, zimní už jsem schovala.
@unuděná U nás ve školce odpoledne zatím ven nechodí. Doma jasně odpoledne obleču míň. Ale třeba teď jsou u nás 3°C a za tu hodinu o moc víc nebude, to chodí ven a po půl dvanácté už se sbírají zpět na oběd. Takže nemyslím, že zimní bunda je od věci. Má softshellky, zimní bundu, nákrčník a čepici.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Ahoj maminky, prosím jak oblékáte teď děti na ven do školky, kdy ne cca 8-12 stupňů dopoledne? Když jdeme s dětmi ven, tak vím jaké je aktuální počasí, ale ve školce chodí v různé hodiny dopoledne ven
Moc děkuji