Školka o letních prázdninách

31
25.2.10 08:19

Školka o letních prázdninách

Dobry den vsem,
tak dneska jsem se dozvedela, ze nase skolka (Praha 10 - Sterboholy) bude pres letni prazdniny zavrena.
Nedavaji zadne info (jak jsem se dozvedela,ze v nekterych skolka je vypsane, kam muzete deti umistit), kam bych mohla dite dat.
Nevim ted, jestli mam obvolat skolky, jestli mi dite vezmou aspon na 4 tydny a ostatni pak vykryju.
Poradte prosim co mate skusenost.
Budu rada.
Dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
25.2.10 08:29

Tak já osobní zkušenost nemám, jsem učitelka, takže prázdniny pokryjem v pohodě - jak říká můj bratr „Prázdniny jsou jediné období, kdy by chtěl být učitelem.“ Ale zkus se podívat na internetové stránky MČ Praha 10, tam by mohlo být uvedeno, jestli některé školky fungují i o prázdninách, popř. jak to mají rozdělené. A ve školce ti info nedají ani když se zeptáš? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
25.2.10 09:07

Pani zastupkyne rekla jenom, ze …minuly rok jsme tady meli jednu iniciativni maminku, ta si obvolala skolky a zjistila si to… a pak se usmala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17718
25.2.10 09:15

ahoj,

tohle se v naší školce řeším až o hodně později, asi tak v červnu.
ale na stránkách zřizovatele- městské části bývá rozpis. a pak už je jen na rodičích, kdy si obvoláme a následně podáme přihlášku do jiných školek.
nám stačí většinou 1 náhradní školka,ale moje kolegyně tak vozí dítě o prázdninách o do 3-4 různých školek.

I.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
25.2.10 09:25

Hm, zrizovatelem je mestska cast - Sterboholy, ale nic tam nevidim, snad to jeste nekde najdu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
25.2.10 09:31
Irias píše:
ahoj,

tohle se v naší školce řeším až o hodně později, asi tak v červnu.
ale na stránkách zřizovatele- městské části bývá rozpis. a pak už je jen na rodičích, kdy si obvoláme a následně podáme přihlášku do jiných školek.
nám stačí většinou 1 náhradní školka,ale moje kolegyně tak vozí dítě o prázdninách o do 3-4 různých školek.

I.

Anežka začala chodit do školky až v tomto šk.roce a na nástěnce visel rozpis, jak to bylo o prázdninách. Teď tam ještě nic nevisí, tak předpokládám, že je brzy a bude to tam později (teď se řeší spíš zápis). Je tam jen informace, že u nás budou školky zavřené od do (přesně si to nepamatuju, jak už jsem psala, školku o prázdninách řešit asi nebudem, jedině, že by si to Anežka vyžádala..). Ale možná by stálo za to poslat zřizovateli třeba mail a požádat o informaci, jak to bude. Obvolávat školky je samozřejmě taky řešení, ale třeba u nás jich je fakt hodně a představa, že do každé volám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1821
25.2.10 09:35

My nejsme z PHY, ale malý chodí do školky na velké sidliště a tam fungují mimo 14 dní celé prázdniny. A těch 14 dní funguje zas jiná školka, takže u nás s tím problém není. Koukám, že na Praze je to katastrofa :-?
Zatím jsem na mateřské, ale co bude pak… to taky nevím, protože nemáme v okolí nikoho na hlídání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
25.2.10 09:36
stankas píše:
Hm, zrizovatelem je mestska cast - Sterboholy, ale nic tam nevidim, snad to jeste nekde najdu…

http://www.praha10.cz/…kolstvi.aspx

Předposlední odkaz - Prázdninový provoz v MŠ. Je to ono? Jsou to stránky Prahy 10, tak nevím, jestli tam je i ta vaše školka. Prahu 10 vůbec neznám..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
25.2.10 09:42

Naše školka má taky zavřeno stylem, dělejte si s dětma co chcete. Prý má každej doma babičkau. My ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2405
25.2.10 09:49

Ahoj, jsem taky z P10,dcera chodí do MŠ Parmská 389 a o prázdninách bude prý otevřená poslední týden v červenci a první týden v srpnu. Školek je tady víc a každá bude mít prý otevřeno 14 dní, tak by to asi neměl být problém. Já to teda taky bohudík řešit nemusím bo jsem taktéž učitelka :lol: a k tomu mám i hlídací babičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
25.2.10 10:06

Tak teda, patrime pod Prahu 15, zadny oznam ale neni,
mozna pozdeji, tak to pak zkusim.....
I tak resim zase kolegyni v praci (pomalu v duchodovem veku), manzela uz ma v duchodu, a zabrala s dovolenou skoro cely cervenec i srpen, a nejvic me stve ten cervenec kolem tech svatku, ted to tak hezky vychazi...... :evil:
To jsem zistila, ze uz v lednu si byla rychle zaplatit dovolenou a ted se s tim ohani…jak me tohle jde na nervy......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
25.2.10 13:34

To je teda hrozný přístup :nevim:
Bydlím v menším městě a tady se všechny školky střídají po 14 dnech po celé prázdniny a maminka si jen ve své školce vypíše, jak chce docházku o prázdninách a MŠ za ní podá přihlášku sama, takže se jen v uvedeném termínu dostaví do otevřené školky. Nevím, jak to funguje u vás, ale kolegyně, která bydlí ve vesnici za Prahou, říkala, že by mohla přihlásit dítě do školky v Praze, že je to jejich spádová školka.
Asi bych poslala dotaz na zřizovatele a moc bych to neodkládala, protože pokud je ve Štěrboholích zavřená většina školek, tak v té otevřené bude nášvih, tak abys to nepropásla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
26.2.10 11:26
kadlina píše:
To je teda hrozný přístup :nevim:
Bydlím v menším městě a tady se všechny školky střídají po 14 dnech po celé prázdniny a maminka si jen ve své školce vypíše, jak chce docházku o prázdninách a MŠ za ní podá přihlášku sama, takže se jen v uvedeném termínu dostaví do otevřené školky. …

tak přesně takhle to fungovalo u nás loni.
Naše MŠ byla v normálním provozu ještě první týden v červenci, pak další 2 týdny byla otevřená jiná školka a další 3 týdny zas jiná. Řešilo se to tak, že učitelka někdy v květnu (? červnu) obešla rodiče s papírem, kdy bude kdo potřeba umístit děti do MŠ, zapsala si to a pak jsem vyplnila přihlášku (+hned i ukončení docházky k danému datu). Poslední 3 týdny v srpnu byly myslím zavřené všechny školky.
To, která školka je otevřená o prázdninách, se mění každý rok, před 2 lety v červenci to prý byla ta naše, jak to bude letos ještě netuším.
Jo a patříme pod Prahu 1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
19.3.10 13:11

Zdravim vsechny,

V nasi skolce je zrizovatelem mestska cast Praha 10-Sterboholy.
Tak jsem se pokusila ziskat info u skolek, kde letni provoz je zajisteny, tyto skolky patri pod zrizovatele mestska cast Praha 10.
Prave ze skolky, kam jsem napsala, jestli tam muzu dite zapsat mi pani odepsala:

„Dobrý den, bohužel mateřské školy zřizované MČ Praha 10 mají své zajištění prázdninového provozu a cizí děti nemůžeme přijímat. Obraťe se na zřizovalele Vaší MŠ“

Nevite nahodou nekdo, jestli takove narizeni vubec existuje?
Protoze nase pani ucitelka rikala, ze nejake maminky si minuly rok nejake skolky obvolali a dite jim vzali.
Tak uz nevim.......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
9.3.15 21:32

Tak co tento rok v Práze? Nejlépe Praha 5.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin