Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@lecijasek jj já taky měla jen ty nejlepší recenze, ale bohužel nemám slepou ovci, ale kluka, který je sice zlatej, mile, hodnej a chytrej, ale taky se občas vztekne a ráno brečí…dle učitelky na to nemá nervy a já nemám nervy na to, denně poslouchat, jestli byl dneska 100procentní, nebo jen 75tiprocentní a pak ho najít ve stavu, kdy má pytle a kruhy pod očima a v obličeji ty ťupky, co mají ženy po porodu z tlačení.. když se zeptám na to, co se stalo, že tohle muselo být šílený, pokrčí rameny a řekne nic zvláštního, jen se trochu vzteknul při obědě.. pak si ho v pátek manžel vyzvedne nečekaně ze zahrady a malý má kalhoty v půlce zadku a holý záda.. děkuji, tohle všechno mi stačí. Věřím, že děti, které se dokáží přízpůsobit nastolenému, dle mě dost tvrdému režimu a nečekají od své učitelky aspoň trochu empatie a lásky, budou spokojené. Pokud jsou to živé děti, co mají silnější charakter a nesedí v koutě se založenýma rukama, stanou se nechtěnými..
@Dydynky no to teda koukám. Mně právě říkala kamarádka, že tam na malou byli strašně hodní, i jí chovali, když nemohla usnout po obědě, tak u ní prý učitelka seděla. To, že je tam režim, se mi zase líbilo a hodně také z toho hlediska, že jsem věděla, že budu chtít dceru přeřadit do státní, kde ten režim je samozřejmě také a možná ještě tvrdší. Ale tak dceru tam nemám, takže mám jen ty recenze a můj osobní dojem. Dceři jako takové se nejvíce líbil Pompík, tam jí to sedělo. Bylo to takové rodinné. Nakonec je dcera ve státní a už si tam zvykla. Zase ví, že tam má o patro výš ségru. A já je díky tomu, že jsou v jedné školce, můžu brát domů po obědě.
@lecijasek jde o to, že tahle učitelka je tam letos prvně sama na svou třídu, loni byla jen pomocná. Vím, že ty ostatní učitelky jsou celkem fajn, ale celkově naprosto arogantní a povýšený tón paní ředitelky a naší učitelky mě fakt drtí… jsem v pasti a ony mě tlačí do kouta, tak snad najdu co nejdříve náhradu. Tohle je moje zkušenost a jsem holt jedna z mála, ale znám i učitelku, která musela po měsíci odejít, nedávala vůbec právě tenhle diktátorský řád. Kamarádky jsou taky spokojené, holt mají velice hodné a neproblémové děti. Mého syna by nejraději škrtly. Psycholožka mi řekla, že neexistuje nezvladatelné dítě, jen neschopná učitelka…snad až jednou bude mít vlastní děti, pochopí, že s láskou jde všechno mnohem líp..
@Dydynky hm, tak to možná můžu být ráda, že se tam Ajdí vůbec nedostala
Ona je totiž dost rebel, ve školce zpočátku trucovala, ale učitelky si k ní dokázaly najít cestu. I když je mi jasné, že lehké to nemají, když tam mají celou třídu dětí od 2,5 do 3 let…
@lecijasek to by vás hned hnali do poradny
párkrát by se jí snažili vysvětlit, že to takhle nejde a pak už byste byla na koberečku každej den, jako já..
byla jsem z toho a vlastně pořád jsme dost na dně, protože ve vás vzbuzují pocit, že vaše dítě je k ničemu..byť je chytré… takže já pak doma reagovala podrážděně, zakazovala jsem mu věci, protože přece ve školce zlobil a až pak mi došlo, že kluk je v šíleným presu a že aspoň já musím stát za ním.. a najednou se zklidnil a funguje skvěle.. některé dnešní mladé učitelky si akorát honí ego, ale vlastně umí jen pohlídat.. zlaté starší zkušené „tety“ učitelky, které dělaly blbiny s dětmi a měli je rády.
Viz scénka před spaním. Kdo se bude chtít pomazlit, musí přijít nejdéle až tato ručička bude na celé. Daník jedl dlouho a i když byl upozorněný, přišel jednu minutu po. Učitelka svolala radu a ptala se dětí, jestli si myslí, že Daník by si zasloužil pomazlit, když přišel pozdě…půlka dětí hlasovala pro, půlka proti…když si představím, jak tam stojí s míšánkem v ruce a čeká na rozsudek, je mi z toho úzko.. nakonec ho prý pomazlila a šel spát.. nejspíš s pocitem, že je ten nejhorší na světě…
![]()
Ahoj o Dvorečku jsme uvažovali, ale přišla nám drahá, takže zkušenost nemám a ani asi nikoho neznám. ![]()
Dost jsi mě překvapila s tím Drobečkem, chtěla jsem tam malého dát, ale měli plno.
Kdybys chtěla mohu poskytnout naše zkušenosti se školkou kam to naše zlobidlo chodí ![]()
@katka.xxx píše:
Ahoj o Dvorečku jsme uvažovali, ale přišla nám drahá, takže zkušenost nemám a ani asi nikoho neznám.
Dost jsi mě překvapila s tím Drobečkem, chtěla jsem tam malého dát, ale měli plno.
Kdybys chtěla mohu poskytnout naše zkušenosti se školkou kam to naše zlobidlo chodí
Klidně to napiš i pro ostatní
Já když hledala nějaké recenze, tak jsem skoro nic nenašla a může to někomu pomoci školku vybrat.
Nebyla jsem si jistá, zda se to smí a nechtěla jsem aby to vypadalo, že dělám reklamu ![]()
Ve školce mi vycházejí maximálně vstříc, když potřebuji, tak tam se synem počkají a nebo zase naopak, když musím pracovně do Prahy, tak se vždy domluvím a mohu ho tam přivést dříve. Mají poměrně pestrý program, třeba minulý týden byli v Mastných krámech - má být z toho potom nějaká výstava - a před 14 dny (myslím
) jsme byli na lampiónovém průvodu… Cena je taky celkem fajn 4100,– ![]()
Možná by někomu mohlo ještě pomoct při rozhodování. Dnes měl syn kroužek aj s rodilým mluvčím. Přišla jsem tam dříve a byla jsem v úžasu. Syn se krásně zapojoval, potom mě zmerčil a přiběhl ke mě a začal: Hello. How are you? This is a Ricky… Mě málem vypadli oči
bylo to Vážně skvělé. Potom celou cestu si něco pozpěvoval „anglicky“ občas se i trefil ![]()
@Dydynky Původně jsem chtěla dát syna do Eufratu, ale bylo by to pro nás moc daleko…Neuvažovala jsi o ní?? ![]()
Zdravím a oživuju diskusi, neboť to co hledám jsem jinde nenašla - koukám že se tady řešily převážně soukromé školky, přesto bych se chtěla zeptat, jestli má někdo zkušenost s některou ze školek kolem centra Plzně např. 32.mš Resslova, 16.mš Korandova, a taky jaká je šance dostat se na 49.MŠ v Puškinově ul. když tam nechodíme do jeslí - děti z jeslí berou prý logicky přednostně, ale nevím kolik míst pak zbývá na nové…příp. MŠ při Benešově zákl. škole na Doudlevecké nebo 17.MŠ (při ZŠ) na Roudné, i když už je to UMO 1, prostě kam je největší šance se dostat a jestli jsou ta Resslovka a Korandovka opravdu tak „černé“, protože ty máme spolu s tou Benešovkou asi nejlíp dosažitelné…potřebuju abych tam pak malého byla schopná za nějakou rozumnou dobu dovést i pokud nebudu pracovat a budu třeba doma s druhým, což je možná dost pravděpodobné…při cestě do práce mám např.22.mš na Borech (Z. Wintra, Mánesovka, Mírák). Za soukromou dávat 5, 6, 7 tis. měsíčně u nás bohužel nehrozí, ani kdybych makala (stejnou částku máme hypo), proto řeším ty státní, zvlášť jestli budu znovu doma…díky!
Ahoj, do Korandovky bych nešla z důvodu umístění, to je fakt největší sajrajt v Plzni. Resslovka je v pohodě, jenom nemá zahradu. Tam jsem měla malou přijatou. Ale chodí do Puškinky, právě proto, že tam chodila do jeslí. Počítám, že volných bude tak deset míst.
ostatní neznám.
@mag Díky za názor, tu Resslovku zkusim, za to nic nedám, máme ji fakt za rohem. Absence zahrady mi tam taky trochu vadila ale porad to mají blízko na procházky kolem te reky tady a chodi pry ven hodně. Puskinovka by se mi taky líbila ale detska nám říkala ze tam moc velkou šanci nemáme kdyz nechodime do jeslí. Ono i do nich je asi zázrak se dostat, to mate kliku…
@MarketMatej neřekla bych, berou tam průběžně, zrovna nedávno tam bylo volne místo. Ale je pravda, že jsem je byla zařizovat asi v roce dcery. A pak jsem čekala, až se uvolní místo.
@mag Tak to jsem nevěděla ze se musí az s takovým předstihem, treba i rok dopředu, jestli ti ji vzali od 2 - a to se taky chodí k nějakému zápisu nebo si proste zazadas o přijetí formou nějaké přihlášky i během roku? Vůbec něvim jak to u jeslí funguje, neresila jsem to…ale je fakt ze mi tam taky rikali ze brali i mladsi nez 3 roky, ale na primluvu reditelky, takze to asi o tech znamostech trochu bude…uvidíme:-) Díky!
@MarketMatej jj, od dvou let a do školky ve 2 letech a devíti měsících. Ty jeslove přecházejí automaticky. Učitelky jim říkaly jesličkový gang ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.