Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
U nás je kritérium dovršení veku tři let do konce října daného roku. Takže se podívej na podmínky konkrétní školky. A pak samozrejme záleží na kapacitě - starší budou mít přednost.
Dcera je listopadová a vzali ji..
ted už není podmínka mít tři roky..dyt někde berou i dvou leté..
zkus to a uvidíš..vzít ho můžou..
JInak dcera chodila už normálně od září, tedy od 21m.
Příspěvek upraven 19.02.19 v 08:04
Tříleté děti se berou přednostně, ale přijímají se i děti netříleté, záleží na kapacitě dané školky. U nás se před pěti lety nedostal pomalu nikdo mladší čtyř let, poslední dva roky bereme děti, kterým budou tři až v průběhu školního roku, nejmladším třeba až v lednu. Říjnové dítě by se dostalo v pohodě, a to jsme sídlištní školka v Praze. ![]()
U nas byl problem i s narozenymi na zacatku leta, dle reci vim, ze se dostali az po uvolneni mist, kdy nektere deti sly nakonec jinam.
Rijen, listopad uz bez sance.
Ale jsme ve velkem meste, je tu proste natresk. Kamaradka, ktera bydli na vesnici mi rikala, ze ma v klasicke skolce dceru ve 20mesicich. Ale je to mala vesnicka skolicka a maji tam proste par deti… ![]()
Syn je únorový a vzali ho …mohl nastoupit v měsíci,kdy měl 3 narozeniny. Jen od toho záři jsem platila školkovné, i když ještě nechodil. Prostě záleží na tom,kolik mají dětí.
@PepiKo Souhlas. Mám nejstarší 6/2012 a coby tříletou ji tehdy vzali jen tak tak, teď už je u nás těch dětí méně, není problém tak vzít dítě které k nástupu ještě tři roky nemá..
Záleží na školce, jejích podmínkách, kapacitě a zájmu daný rok. Čistě technicky - a) vezmou ho od září, ale bude moct nastoupit až v den svých 3. narozenin, b) vezmou ho od září a bude moct nastoupit normálně v září.
A pak kapacita - u nás byl rok, kdy prakticky neměly šanci děti červnové, říjen zcela beznadějný. A pak byl rok, kdy brali děti narozené až v březnu následujícího roku.
Takže na podmínky bych se zeptala dané školky, a pak se modlila, ať není letos obzvlášť silný ročník.Ale k zápisu bych určitě šla, kolikrát se třeba uvolní i místo v průběhu roku.
Taky mám říjnový dítě. Hlásit ho budu, ale s přijetím moc nepočítám. Každý rok je to jiný, jeden rok brali jako poslední listopadový děti, jindy zase klidně lednový a někdy se nedostaly ani letní. Záleží, jaké děti se hlásí. Predskolaky vzít musí a pak se jede podle věku dolů. Takže když se přihlásí spousta ctyrletych, nemusí se dostat ani trileti, natož ještě mladší.
První dcera je lednová, vzali ji bez problému a nastoupit mohla už v září. Druhá je v říjnu a nemám obavy. Záleží jistě i na vytiženosti dané školky!
Každopádně držím palce ať vám to výjde tak, jak potřebujete ![]()
Dcera měla v listopadu tři a nevzali jí. Pokud by se dostala, mohla by chodit až od toho listopadu a školkovné bych platila od září ![]()
Děkuji vám všem za odpovědi .. a nevíte náhodou jak to je když mi malého nakonec vezmou? mám v plánů si dodělat školu ale jen když malého vezmou na tom záleží nejvíc.. někde jsem četla že dítko může v pohodě do školky a někdeže max 5 dní v měsíci .. a kdyby se mi vše podařilo tak jak si přeji tak přeci nemohu zameškat celý jeden měsíc školy
hlídání nemám a byla by škoda to takhle zpackat kdyby mi vše hezky vyšlo .. ![]()
@PiQuy to platí jen pro děti do dvou let..které jsou ve školce ( jeslích ) děti starší dvou let, už mohou být ve školce celý den. ale počítej první rok s hodně velkou nemocností, takže si naplátnuj jak to pak řešit, jestli budeš chodit do školy
Záleží na školce. Mě vzali listopadovou dcerku, jen musela splňovat kritéria, jako být bez plenek a částečně samoobslužná. Nakonec, kvůli nedonošenému sourozenci a možné nákaze, nastupovala až v dubnu. Neplatili jsme ani školkovné.
@PiQuy Ahoj, malá je 30.10. a také jsem to řešila, nebyl vůbec problém a tehdy nastoupila normálně od září
Akorát školu bude mít odloženou no, jinak se školkou vše ok ![]()
tyto odpovědi ti moc nepomohou, záleží na tom, jak vysoký je u vás o školky zájem, moje dcera bude mít 3 také v říjnu, do školky už je přijatá - platím od září 2018, a mohla by fyzicky nastoupit teď v dubnu, ale bohužel není odplenkovaná a bojkotuje to, takže nenastoupí ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.