Školka pro Říjňátko

21311
19.2.19 07:42

U nás je kritérium dovršení veku tři let do konce října daného roku. Takže se podívej na podmínky konkrétní školky. A pak samozrejme záleží na kapacitě - starší budou mít přednost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
smurfka
19.2.19 07:45

Dcera je listopadová a vzali ji..
ted už není podmínka mít tři roky..dyt někde berou i dvou leté..
zkus to a uvidíš..vzít ho můžou..
JInak dcera chodila už normálně od září, tedy od 21m.

Příspěvek upraven 19.02.19 v 08:04

• Citovat
  • Upravit
2801
19.2.19 07:51

Tříleté děti se berou přednostně, ale přijímají se i děti netříleté, záleží na kapacitě dané školky. U nás se před pěti lety nedostal pomalu nikdo mladší čtyř let, poslední dva roky bereme děti, kterým budou tři až v průběhu školního roku, nejmladším třeba až v lednu. Říjnové dítě by se dostalo v pohodě, a to jsme sídlištní školka v Praze. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5170
19.2.19 07:54

U nas byl problem i s narozenymi na zacatku leta, dle reci vim, ze se dostali az po uvolneni mist, kdy nektere deti sly nakonec jinam. :nevim: Rijen, listopad uz bez sance. 8) Ale jsme ve velkem meste, je tu proste natresk. Kamaradka, ktera bydli na vesnici mi rikala, ze ma v klasicke skolce dceru ve 20mesicich. Ale je to mala vesnicka skolicka a maji tam proste par deti… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
19.2.19 07:55

Syn je únorový a vzali ho …mohl nastoupit v měsíci,kdy měl 3 narozeniny. Jen od toho záři jsem platila školkovné, i když ještě nechodil. Prostě záleží na tom,kolik mají dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2451
19.2.19 08:07

@PepiKo Souhlas. Mám nejstarší 6/2012 a coby tříletou ji tehdy vzali jen tak tak, teď už je u nás těch dětí méně, není problém tak vzít dítě které k nástupu ještě tři roky nemá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68961
19.2.19 08:20

Záleží na školce, jejích podmínkách, kapacitě a zájmu daný rok. Čistě technicky - a) vezmou ho od září, ale bude moct nastoupit až v den svých 3. narozenin, b) vezmou ho od září a bude moct nastoupit normálně v září.
A pak kapacita - u nás byl rok, kdy prakticky neměly šanci děti červnové, říjen zcela beznadějný. A pak byl rok, kdy brali děti narozené až v březnu následujícího roku.
Takže na podmínky bych se zeptala dané školky, a pak se modlila, ať není letos obzvlášť silný ročník.Ale k zápisu bych určitě šla, kolikrát se třeba uvolní i místo v průběhu roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
19.2.19 08:21

Taky mám říjnový dítě. Hlásit ho budu, ale s přijetím moc nepočítám. Každý rok je to jiný, jeden rok brali jako poslední listopadový děti, jindy zase klidně lednový a někdy se nedostaly ani letní. Záleží, jaké děti se hlásí. Predskolaky vzít musí a pak se jede podle věku dolů. Takže když se přihlásí spousta ctyrletych, nemusí se dostat ani trileti, natož ještě mladší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.2.19 08:26

První dcera je lednová, vzali ji bez problému a nastoupit mohla už v září. Druhá je v říjnu a nemám obavy. Záleží jistě i na vytiženosti dané školky!
Každopádně držím palce ať vám to výjde tak, jak potřebujete :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
763
19.2.19 08:37

Dcera měla v listopadu tři a nevzali jí. Pokud by se dostala, mohla by chodit až od toho listopadu a školkovné bych platila od září :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
19.2.19 08:41

zakladatelka

Děkuji vám všem za odpovědi .. a nevíte náhodou jak to je když mi malého nakonec vezmou? mám v plánů si dodělat školu ale jen když malého vezmou na tom záleží nejvíc.. někde jsem četla že dítko může v pohodě do školky a někdeže max 5 dní v měsíci .. a kdyby se mi vše podařilo tak jak si přeji tak přeci nemohu zameškat celý jeden měsíc školy :( hlídání nemám a byla by škoda to takhle zpackat kdyby mi vše hezky vyšlo .. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
19.2.19 08:46

@PiQuy to platí jen pro děti do dvou let..které jsou ve školce ( jeslích ) děti starší dvou let, už mohou být ve školce celý den. ale počítej první rok s hodně velkou nemocností, takže si naplátnuj jak to pak řešit, jestli budeš chodit do školy

• Citovat
  • Upravit
Janli
19.2.19 10:12

Záleží na školce. Mě vzali listopadovou dcerku, jen musela splňovat kritéria, jako být bez plenek a částečně samoobslužná. Nakonec, kvůli nedonošenému sourozenci a možné nákaze, nastupovala až v dubnu. Neplatili jsme ani školkovné.

• Citovat
  • Upravit
shadowbabe
19.2.19 16:25

@PiQuy Ahoj, malá je 30.10. a také jsem to řešila, nebyl vůbec problém a tehdy nastoupila normálně od září :) Akorát školu bude mít odloženou no, jinak se školkou vše ok ;)

• Citovat
  • Upravit
76579
19.2.19 16:32

tyto odpovědi ti moc nepomohou, záleží na tom, jak vysoký je u vás o školky zájem, moje dcera bude mít 3 také v říjnu, do školky už je přijatá - platím od září 2018, a mohla by fyzicky nastoupit teď v dubnu, ale bohužel není odplenkovaná a bojkotuje to, takže nenastoupí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin