Výpověd ze školky

1883
18.2.19 12:44

Pokud ti napsali doslova docházka je ukončena k datu, okamžitě bych požádal o vrácení přeplatku (nebo ten měsíc neplatil) a potvrzení, že neevidují další závazky a jsme vyrovnáni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lalelale
18.2.19 12:47

V takovém případě písemně požádej o vrácení přeplatku. Buď trvej na tom, že ji vezmou na ten měsíc, nebo vrátí peníze. Obojí (tj dcera tam nesmí, ale musíte platit) nejde.

• Citovat
  • Upravit
47
18.2.19 12:57

Prislo mi toto. Ano, rekla jsem, ze uz asi neprijdeme a odnesla veci z satny. Ale na tom, ze tam ma misto, snad nic nemění. Za mesic a pul se toho muze zmenit… i kdyz doufam ze ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
18.2.19 12:59

Ve smlouvě máš výpovědní dobu měsíc, která začíná běžet od následujícího měsíce po měsíci ve kterém byla podána výpověď? A ve smlouvě není ani nic napsano o tom, že v době kdy běží výpovědní lhůta dítě nesmí navštěvovat školku?? Pokud ne, udělala bych screen té zprávy, přiblížila ho do emailu a písemně bych žádala o vrácení přebytku za skolkovne a potvrzení o neplaceni skolkovneho za výpovědní měsíc. Asi se nedivím že nejsi spokojená když se tam děje toto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
18.2.19 13:01

ještě dodám, že kdykoli jsem přiváděla (většinou ke konci doby pro příchod) a odváděla (v různé časy) byly ve třídě maximálně další 4 děti. Odpoledne spíš 1-2. Takže o nedostatku místa pochybuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3861
18.2.19 13:02

Taky bych trvala na vrácení nevychozeného školkovného. Pravá ruka asi neví co dělá ta levá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
18.2.19 13:02

Trochu mi to připomíná situaci, kdy jsme se před lety stěhovali z pronájmu a paní majitelka chtěla vydělat. Nechtěla odstoupit od smlouvy dohodou, tak jsme tedy řekli, že další měsíc zaplatíme dle smlouvy, ale budem už vystěhovaný. Načež bába chtěla vrátit klíče, ale my jsme řekli, že jí je vrátíme a byt předáme až za měsíc. No už ten měsíc platit nechtěla, protože měla dalšího zájemce o byt :-D. To samé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
18.2.19 13:03

Máte nárok na vrácení. Druhá věc je, dát dítě do školky, pak si to zase rozmyslet.. píšete, že jste ráda, že vám dítě uvolnili ale stěžujete si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
18.2.19 13:05
@Petula306 píše:
Máte nárok na vrácení. Druhá věc je, dát dítě do školky, pak si to zase rozmyslet.. píšete, že jste ráda, že vám dítě uvolnili ale stěžujete si.
říkat může co chce. Jednou to má zaplacené, tak má nárok užívat placenou službu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
18.2.19 13:05

Ve smlouve je k vypovedi ze strany rodice toto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
18.2.19 13:08

@Petula306 dcera přecházela ze státní školky, byla tam spokojená. ale stěhovali jsme se, takže musela do jiné. nerozmyslela jsem to jen tak, fakt z ní byla po pár dnech hromádka neštěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
18.2.19 13:08

@Iveta_ive a ještě další věc, my máme ve smlouvě, že výpověď je platná pouze v písemné formě, to bych si taky ohlidala. Udělej přesně jak je ve smlouvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
18.2.19 13:09
@Šarlota4 píše:
Trochu mi to připomíná situaci, kdy jsme se před lety stěhovali z pronájmu a paní majitelka chtěla vydělat. Nechtěla odstoupit od smlouvy dohodou, tak jsme tedy řekli, že další měsíc zaplatíme dle smlouvy, ale budem už vystěhovaný. Načež bába chtěla vrátit klíče, ale my jsme řekli, že jí je vrátíme a byt předáme až za měsíc. No už ten měsíc platit nechtěla, protože měla dalšího zájemce o byt :-D. To samé.

taky mi to tak přijde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
18.2.19 13:09
@Iveta_ive píše:
Ve smlouve je k vypovedi ze strany rodice toto

Tak to znamená, že máš nárok dochodit tenhle měsíc, a potom zaplatíš měsíc výpovědní dobu. A stejně tak si myslím, že dcera může i ten březen dochodit. Podle mě je to jen o to, že mají měsíc na to, aby si někoho našli. Pokud by si našli už od března, tak by bylo fér ti to školné vrátit a domluvit se s tebou, že dcera už nebude chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
18.2.19 13:11
@medunka23 píše:
@Iveta_ive a ještě další věc, my máme ve smlouvě, že výpověď je platná pouze v písemné formě, to bych si taky ohlidala. Udělej přesně jak je ve smlouvě.

Zanesla jsem ji tam právě v pátek. Písemně na papíru. Pak jsem si doma přebrala ještě ten rozhovor - kdy mi paní hospodářka říkala, že dokud nezaplatím ten další měsíc, tak nebude výpověd akceptovat a podobné věci - tak jsem ji pro jistotu poslala ještě jednou emailem, aby bylo jasné podání a nemohla se má výpověď „ztratit“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin