Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@medunka23 píše:
@Iveta_ive a ještě další věc, my máme ve smlouvě, že výpověď je platná pouze v písemné formě, to bych si taky ohlidala. Udělej přesně jak je ve smlouvě.
Zanesla jsem ji tam právě v pátek. Písemně na papíru. Pak jsem si doma přebrala ještě ten rozhovor - kdy mi paní hospodářka říkala, že dokud nezaplatím ten další měsíc, tak nebude výpověd akceptovat a podobné věci - tak jsem ji pro jistotu poslala ještě jednou emailem, aby bylo jasné podání a nemohla se má výpověď „ztratit“.
@Petula306 píše:
Máte nárok na vrácení. Druhá věc je, dát dítě do školky, pak si to zase rozmyslet.. píšete, že jste ráda, že vám dítě uvolnili ale stěžujete si.
Nemyslím si, že zakladatelka si rozmyslela dávat dítě do školky všeobecně, ale konkrétně do této školky. Pak bych to i pochopila, že dala dítě do školky a když zjistila, že tam je něco co nevyhovuje, tak ukončila smlouvu.
@P4ja píše:
Tak to znamená, že máš nárok dochodit tenhle měsíc, a potom zaplatíš měsíc výpovědní dobu. A stejně tak si myslím, že dcera může i ten březen dochodit. Podle mě je to jen o to, že mají měsíc na to, aby si někoho našli. Pokud by si našli už od března, tak by bylo fér ti to školné vrátit a domluvit se s tebou, že dcera už nebude chodit.
ano, takto mi to řekla paní osobně v pátek, že to samozřejmě muže dochodit. já jí na to odpověděla, že to asi nevyužijeme. čímž jsem teda nečekala že, nám ukončí docházku a zároven bude chtít doplatit další měsíc.
@Iveta_ive jinak já jsem také ukončovala docházku syna v soukromé školce a syn mohl normálně chodit i ve výpovědní době a tyto měsíce jsem normálně platila. Ale je pravda, že my jsme ukončovali na konci školního roku. Syn pak nastupoval do státní školky, ale ukončili bychom i tak, také jsme nebyli spokojeni. Ale syn to naštěstí neodnášel. On tam byl spokojený, spíše jsme nebyli spokojení my rodiče.
@Iveta_ive píše:
Zanesla jsem ji tam právě v pátek. Písemně na papíru. Pak jsem si doma přebrala ještě ten rozhovor - kdy mi paní hospodářka říkala, že dokud nezaplatím ten další měsíc, tak nebude výpověd akceptovat a podobné věci - tak jsem ji pro jistotu poslala ještě jednou emailem, aby bylo jasné podání a nemohla se má výpověď „ztratit“.
Já si v těchto případech nechávám podepsat převzetí na kopii výpovědi.
@Iveta_ive a dopr… Odpověď školky teda sakra stojí za to, žasnu, co si ta pip vubec dovoluje. Podala bych na ně stížnost a trvej na vrácení peněz
@Iveta_ive píše:
@P4jaano, takto mi to řekla paní osobně v pátek, že to samozřejmě muže dochodit. já jí na to odpověděla, že to asi nevyužijeme. čímž jsem teda nečekala že, nám ukončí docházku a zároven bude chtít doplatit další měsíc.
To je kravina U nás měli dokonce i 6 měaíců, ale nakonec to paní majitelka stáhla, protože ji maminy utáhly na zvýšení školného.
@elen-ka píše:
Já si v těchto případech nechávám podepsat převzetí na kopii výpovědi.
Tohle si myslím, je dost důležité !!
@Petája píše:
Tohle si myslím, je dost důležité !!
To mi došlo az po odchodu, tak jsem to potvrdila alespon tim mailem.
@Iveta_ive píše:
To mi došlo az po odchodu, tak jsem to potvrdila alespon tim mailem.
Já myslím, že pokud jsi předala písemný papír a pak to poslala i tím mailem, tak už jsi to tím mailem stvrdila dostatečně a oni nemají moc šancí se bránit tím, že výpověď nedostali. I v kombinaci s těmi sms, i když ty bych sem nedávala. A nebo alespoň začernila jejich číslo.
Tak jsem zažádala paní ředitelku o vysvětlení situace a bylo mi odpovězeno, že další měsíc platit nemusím a jestli budu mít další nesmyslné požadavky ohledně vrácení peněz za tento měsíc, tak to předá právnímu zástupci.
Paní hospodářka má její plnou důvěru, a nemuže ukončit docházku přes SMS.
Incident, kvuli kterému se dcera blokla mi byl popsán jakože na procházce chtěla jít sama, ne s někým za ruku a tak ji vedla učitelka. Jak svou dceru znám, když ji chci vzít za ruku a ona nechce, tak umí udělat pěknou scénu, snaží se vytrhnout a utíká, nebo se nechá táhnout po zemi. Tak si dovedu živě představit, jak ji učitelka vláčela. A přitom většinou (když je čas) stačí zastavit, promluvit si, nebo ji nechat jít samotnou, když to jde.
@Iveta_ive píše:
Tak jsem zažádala paní ředitelku o vysvětlení situace a bylo mi odpovězeno, že další měsíc platit nemusím a jestli budu mít další nesmyslné požadavky ohledně vrácení peněz za tento měsíc, tak to předá právnímu zástupci.
Incident, kvuli kterému se dcera blokla mi byl popsán jakože na procházce chtěla jít sama, ne s někým za ruku a tak ji vedla učitelka. Jak svou dceru znám, když ji chci vzít za ruku a ona nechce, tak umí udělat pěknou scénu, snaží se vytrhnout a utíká, nebo se nechá táhnout po zemi. Tak si dovedu živě představit, jak ji učitelka vláčela. A přitom většinou (když je čas) stačí zastavit, promluvit si, nebo ji nechat jít samotnou, když to jde.
Tak to je drsné. Dceru prakticky vymazali z docházky a tvoje požadavky na vrácení peněz za tento měsíc jsou nesmyslné?
Kde to jsme? Ano souhlasím, že když jsi řekla, že asi chodit nebudete, tak je to tvoje volba to nevyužit. Ale takhle se chová někdo, kdo vede děti
wtf ![]()
@Iveta_ive píše:
to je mazec toto, mi neříkej, že dítě, které je už zvyklé ve školce(byt jiné), že nepochopí pravidla pro skolkovou procházku…toto je selhání pedagoga a taky bych tam své dítě nenechavala.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.