Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Peťa77 když mají děti prázdniny, tak učitelé a vedení školy normálně musí pracovat, nebo myslíš, že by jim někdo zaplatil ročně tolik dovolené?
![]()
@Aduš8 to nevím
tak třeba na základní škole jsou o velkých prázdninách ve škole až poslední týden v srpnu. A ve školce mají tolik dovolené, že si ji nestíhají vybrat, protože školka zavřená jen měsíc a učitelky mají myslím 8 týdnů dovolené.
Učitele mívají o jarních prázdninách také volno , nemusí pracovat.
Na škole však jistě bude někdo na sekretariátu .
@Aduš8 píše:
@Peťa77 když mají děti prázdniny, tak učitelé a vedení školy normálně musí pracovat, nebo myslíš, že by jim někdo zaplatil ročně tolik dovolené?![]()
Nevím, jak vedení, ale učitelé mají taky volno…
Posta bude škole normálně doručována, takže bych poslala doporučeně poštou. U nás na škole je tedy o prázdninách tak maximálně školník, takže s osobním doručením netuším jak. Nebo to proste odevzdat dříve a mas klid.
@Peťa77 poštou to může být (já zasílala doporučeně a navíc s dodejkou). nicméně na tvém místě bych zavolala na vybranou školu, jestli v době prázdnin přihlášky či poštu někdo přebírá, to mi přijde jistější, než dohady na netu ![]()
Je pošli tenhle týden poštou ne? Do 1.3.mas ještě hromadu času, radši bych to poslala dřív než čekat na poslední termín a spoléhat na to že tam někdo bude o prázdninách.
@Tichošlápek Doručována pošta bude, ale když tam nikdo nebude, tak ten dopis nikdo nepřevezne a bude ležet na poště a propásneme termín. Protože v tomto případě asi není rozhodující razítko odeslání.
Přihlášku bych ráda odevzdala dřív ale ještě není potvrzená školou a střední škola je daleko na to abych ji tam zanesla osobně.
@Kriss Tina Bohužel nemám ji ještě potvrzenou ze školy. Vyřizovala jsem lékařské potvrzení. A asi jsme ty přihlášky dostali pozdě, tak teď je to všechno na poslední chvíli
@Tichošlápek Když nikdo neporadí tak samozřejmě zavolám. Ale dnes mě zlobí mobil, tak jsem zkoušela tady, jestli by někdo neporadil dřív.
@Peťa77 to je takový koresponďák (dají ti na poště), který vyplníš, a když příjemce dostane dopis, tak podepíše nejenom poště příjem dopisu, ale právě i tu dodejku, kterou ti pošta vrátí, takže ty máš v ruce, kdy si příjemce dopis převzal. ale fakt je ten, že já přihlášky posílala s předstihem, takže kdyby se mi dodejka nevrátila, stihla bych řešit, jestli se ztratil dopis, dodejka nebo v čem je problém a jestli škola přihlášku dostala nebo mám urychleně dodat novou.
@Peťa77 a jak to řeší spolužáci, když je nemá potvrzené nikdo? Jinak říkáš že to máš daleko, nevím co si pod tím pojmem představit, ale ne všechny školy mají prázdniny stejně, u nás jsou už příští týden.
@sagina děkuji moc.
Taky bych ráda přihlášky posílala s předstihem, ale bohužel přihlášky se začaly vyřizovat u nás na škole asi pozdě
A ty prázdniny do toho. Ostatní jsou v klidu všichni jdou v místě bydliště a okolí, tak to stíhají doručit včas osobně. No ale mám ještě další dvě děti tak určitě si budu hlídat, aby to bylo příště včas a využiji i tu dodejku. Díky moc za info ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.