Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky ráda bych poprosila maminky, které už mají dítě ve školce aby poradily ![]()
1. ráda bych se zeptala kdy probíhají zápisy do školek na další rok. Někdy na jaře?
A dítě musí k tomu zápisu jít? Zkoušejí ho z něčeho co by už mělo umět?
2. Jaké papíry je nutno při zápise předložit?
3. Maminky tříleťáků jak jste byly u letošního zápisu úspěšné? Slyšela jsem, že je docela nárva má vůbec cenu zkoušet tříleťáka přihlašovat? V tomhle bodě mně zajímá hlavně zkušenost maminek z Ostravy.
Děkuju moc
U nas jsou zapisy tusim v dubnu, nesla jsem papir od obvodni, ze dite je zdrave a muze chodit mezi deti, sel k zapisu se mnou, hral si s ostatnima nez jsem vyplnila papiry..nic po nem nechteli, spis se ptali me- zda se obuje, oblece, jestli se sem tam pocurava..
Jsem z Ostravy. Na netu jsem si našla nejbližší školky a jednu si vybrala. Jelikož mám ještě mladší dítě, o nic moc nám nešlo. Ředitelce jsem poslala mail s otázkama, které mi nezodpověděla jejich stránka. Mimo jiné i kdy probíhají zápisy (v té naší tuším začátkem března). Pak už jen stačilo vytisknout přihlášku po vypsání termínů (stahovala jsem ji přímo z jejich stránek), vyplnit a odnést ve stanoveném termínu. Dcerku jsem brala s sebou. Měli tam pro děti nachystané drobné dárečky, ale po nich samotných nechtěli nic. Jen jsem nafasovala papír s číslem, pod kterým bude dcerka vedená a podle kterého si pak zjistíme jestli ji přijali.
O nátřesku jsem taky slyšela. Ale podala jsem přihlášku na jedinou školku, věděli že jsem doma s mladším dítětem a stejně ji vzali. Netuším kolik lidí se nedostalo.
Klidně to zkus, za to nic nedáš. Maximálně ho nevezmou.
Dcerka do školky hrozně chtěla, jinak bych ji taky klidně ještě rok doma nechala. Líbí se jí tam a od prvního dne se těší.
Ahoj, my byli u zápisu letos v únoru, malého vzali bez problémů, dokonce do třídy, kam jsem chtěla. Dokonce jsou ve školce i děti, kterým ještě nejsou 3 roky-až v listopadu, prosinci…
jinak dítě mít u zápisu nemusíš, to spíš se vyplňují papíry.
Jinak dítě při nástupu do MŠ by mělo samo jíst lžící, i polívku, dojít si na wc, umět se napít z hrnečku, a spolupracovat při oblíkání.
Ale z Ostravy nejsem
![]()
Taky jsem z Ostravy, konkrétně z Dubiny.
Zápis u nás ve školkách byl v květnu, přihlašuje se dítě vždy na ten následující školní rok, takže v květnu 2013 bude zápis pro školní rok 2013/2014
K zápisu jít s tebou dítě nemusí, na nic se ho ptát nebudou. Jen se tě zeptají na jméno dítěte, jeho datum narození, adresu, telefon a meilovou adresu. Dají ti přihlášku, tu vyplníš, necháš potvrdit od dětského lékaře a do týdne jim ji zaneseš do školky. A do 30dnů ti příjde vyrozumnění o přijetí/nepřijetí, u nás to posílali na meil.
Nátřesk u nás rozhodně nebyl, obě děti mi vzali do školky když ještě neměly ani 3r, dcerka nastoupila loni v září, to měla 2r9m, kluk bude nastupovat letos od listopadu ve 2,5letech (mladší než 2,5r u nás do školky neberou)
Školkovné je 370 Kč, stravné 29 Kč/den.
Jediné požadavky jsou, aby dítě bylo bez plen a umělo se samo najíst alespoň lžící, pít z hrnečku a aspoň trošku se umět oblíkat, ale většinou učitelky těm prťatům pomáhají. ![]()
U nás zápis v květnu, dítě tam být nemusí, ale bývá to spojené s dnem otevřených dveří, tak je fajn ho s sebou vzít, překládali jsme snad RL dítěte a svoji OP, dodatečně papír od doktora. Nás vzali ještě ve dvou letech (Robíno je listopádě, nastupoval loni), brali i mladší děti, letos taky nastupovali i dvouleté děti. Jsem od Teplic.
@Margott píše:
Jsem z Ostravy. Na netu jsem si našla nejbližší školky a jednu si vybrala. Jelikož mám ještě mladší dítě, o nic moc nám nešlo. Ředitelce jsem poslala mail s otázkama, které mi nezodpověděla jejich stránka. Mimo jiné i kdy probíhají zápisy (v té naší tuším začátkem března). Pak už jen stačilo vytisknout přihlášku po vypsání termínů (stahovala jsem ji přímo z jejich stránek), vyplnit a odnést ve stanoveném termínu. Dcerku jsem brala s sebou. Měli tam pro děti nachystané drobné dárečky, ale po nich samotných nechtěli nic. Jen jsem nafasovala papír s číslem, pod kterým bude dcerka vedená a podle kterého si pak zjistíme jestli ji přijali.O nátřesku jsem taky slyšela. Ale podala jsem přihlášku na jedinou školku, věděli že jsem doma s mladším dítětem a stejně ji vzali. Netuším kolik lidí se nedostalo.
Klidně to zkus, za to nic nedáš. Maximálně ho nevezmou.Dcerka do školky hrozně chtěla, jinak bych ji taky klidně ještě rok doma nechala. Líbí se jí tam a od prvního dne se těší.
mohla bych se zeptat která to byla školka? Pokud nechceš tady tak klidně napiš SZ díky ![]()
U nas je skolkovne teda 300…Susice, Sumava, jidlo je stejna castka
Omlouvám se, ale mažu svůj příspěvek
![]()
Příspěvek upraven 30.09.12 v 14:05
@Silverien Ono argumentovat hlídáním, když školka není hlídací zařízení, není to pravé ořechové. A to nemluvím o tom, že školka rozhodně nemá koukat na to, jestli rodiče mají, či nemají práci. Ovšem od toho se asi jen tak neupustí.
Ahojda, u nás byl zápis v květnu(Nové Město nad Metují). Dcera byla semnou, ale zničeho ji nezkoušeli. Šla jsem tam bez jakých koliv papíru. Nějaké papíry jsem vyplnila přímo ve školce co mi dali oni. Do měsíce byli na dveřích školky vylepeny výsledky kdo byl přijat a kdo né. U nás ve školce byli přijaty všechny děti a některé budou nastupovat v lednu jsou totiž maldší tří let. Potom někde na konci června byl rodičák, kde jsme dostali podrobné imfo a papíry pro lékaře. Dítě by mělo být bez plen, umět se vyjádřit, samostatně se stravovat a říc si, že potřebuje na záchod. Školkovné je 300kč + jídlo asi 26/den + nějaké to SRPŠ(na rok).
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.