Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tuto diskusi chci pojmout spíš jako anketu. V naší školičce mají chlapci nakázáno při čůrání sedět na záchodě. „Tety svačinářky“ nechtěly mít počůrané toalety a na jejich popud školka učinila todle opatření.
Mně to přijde tak trošku divné
Synkovi jsem nic neříkala, je to jejich pravidlo a to by měl dodržovat. Chci se vás zeptat, jestli jsem teda divná já nebo „tety ve školce“?
Ahoj, u Kuby se školce si můžou vybrat, jak chtějí, Kuba chodí na chlapa
asi kdyby mu někdo nakázal chodit na „holčičku“ tak bude asi hledět
![]()
U nás ve školce mají malé pisoáry, takže předpokládám, že bude čurat na stojáka). (Do školky nastoupí po novém roce).
Ale mě to až tak divné nepřijde, doma jsem jej ze začátku taky učila čurat v sedě - napřed na nočník, pak i na WC. Byl malý, ve stoje by se mu to asi nepodařilo.
Vím i o pár chlapec, co si občas u toho sednout - třeba i můj manžel (prý když je unavený). A já jsem ráda, nemusím pořád stírat.
@valkil píše:
Já jsem kdysi četla, že spousta chlapů čůrá v sedě, a že je to prý dokonce zdravější.
Tak nevím
Zdravější?
Jak to???
U nás ve školce maj kluci jedno wc, kde není prkýnko a pak jsou ostatní záchůdky, kam chodí holky nebo kluci kakat. Jinak nevím nevím, jestli by syn zvládnul chodit na holčičku - to by se tam asi počůral nebo načůral vedle a tety svačinářky by si holt mákly trochu víc
![]()
Asi bych se domluvila s jinými rodiči a tohle pravidlo jim tam tak trochu podrobila kritice ![]()
Těžko říct. Syn čůrá „nastojáka“ doma i ve školce. Manžel sedí. Nevím, ale když se prcek učil čůrat na záchodě, tak jsem chodila s ním, po pár týdnech už asistenci nepotřeboval a počůrané prkýnko po něm nezůstávalo. Třeba tím předcházejí předčasné „sexuální výchově“ (nadsázka, doufám že se toho nikdo nechytne)
Kdysi jsem tu cetla diskuzi, kde zeny resily, ze jejich muzi curaji v sede. Takze pro me nic neobvkleho. Taky jich par znam. ![]()
No já na to přišla tak, že měl počůrané tepláčky, i když se mu nehody nestávají. Prý si tam načůral, jak seděl na záchodě. Stříkalo mu to vrchem ![]()
@Scarlett2011 píše:
Kdysi jsem tu cetla diskuzi, kde zeny resily, ze jejich muzi curaji v sede. Takze pro me nic neobvkleho. Taky jich par znam.
S tím jsem se setkala jednou u známé a byla jsem překvapena. No a podruhé ve školce ![]()
Můj manžel to má takto „nakázáno“ doma nebo ne nakázáno prostě jsem mu řekla že pro mě je to jednodušší při čištění záchodu a nemá s tím problém už 10 let co jsme spolu, naopak je tak zvyklý že to dělá i u cizích automaticky. stejně tak chodí čůrat i můj tata, a mít syna jakože nemám ale mít tak ho tak učím čůrat doma taky:-))
Moje holčičky se v létě, jak běhaly nahaté, naučily čůrat na „chlapečky“. Jinak z hygienických důvodů doma chlapečkové zásadně na holčičky.
Nevidím na tom nic špatného. Pokud by mi nějaká „teta svačinářka“ sem přišla přesvědčit chlapa, že má při čurání sedět, tak bych jí byla vděčná, protože moč, i když se hlavní proud trefí dovnitř, tak se odráží a odstřikuje. Syn teď chodí čurat na stojáka někdy a čurá do bidetu, taky to není 100%, stejně tak prkýnko má občas kapku…
Osobně si myslím, že čurání na stojáka je dobrý někam do přírody a k pisoáru, ale ne na běžný záchod, takže já schvaluju ![]()
@Táta Pavel píše:
Moje holčičky se v létě, jak běhaly nahaté, naučily čůrat na „chlapečky“. Jinak z hygienických důvodů doma chlapečkové zásadně na holčičky.
Tak to dcera v létě okoukala od bráchy, jak čůrá na travičku a zkoušela to taky
A z hygienických důvodů maj u nás doma kluci pisoir.
@valkil píše: …při letitém močení vsedě u mužů vznikají kameny v měchýři na základě zbytkové moči, v níž, je-li ještě koncentrovaná, vypadávají soli a slučují se do podoby močového kamene.“aha tak to byla asi jen nějaká UL, že je to zdravější, a ono je to naopak!
no tak tím spíš by mi vadilo, kdyby mi takhle někdo nutil kluka čůrat v sedě.
Mám za sebou dva vážnější vztahy a oba chlapy čůarali v sedě (bývalý i současný)
Jsem za to taky celkem ráda ![]()
K tomu zdraví, já jsem to taky kdesi četla, že je to v sedě zdravější - bylo to něco s prostatou… Ale extra důvěryhodný zdroj to nebyl.
V té školce mi o přijde malinko divné, leč na druhou stranu pochopitelné…
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.