Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Chápu to. můj chlap taky čůrá v sedě a syna k tomu povedu taky. vedí mi ta rozstříkaná moč ![]()
nevím proč by pro chlapy mělo být močení v sedě méně zdravé. my ženy taky močíme v sedě a procentuálně nemáme víc močové kameny…
@Táta Pavel
.Moje dcera (5let) si v létě taky stěžovala, že by chtěla mít šuldu jako brácha (3roky),že chce čůrat ve stoje. Když lítala nahá po zahradě, zkoušela to a počůrala si nohy:-). Nicméně šuldu chce stále.
Omlouvám se za výraz „šulda“, takhle si ho pojmenoval kluk, když se učil mluvit
, už jsme u toho zůstali
![]()
Ja teda ucim syna radsi sedat neb se malokdy trefi
ale ma to nastridacku ![]()
Přijde mi to naprosto v pořádku, u nás doma je to stejně a i v mnoha rodinách s chlapečky a chlapy co znám. Nemíním utírat pocákanou podlahu a ošplíchané zdi, ono se to odráží fakt daleko
Podle mě ne naprosto v pořádku, že si chlap doma na čisté WC sedá i na malou. Něco jiného jsou špinavé veřejné záchodky, samozřejmě.
Asi to zavedu doma, jelikož umávat denně wc a okolí už mě fakt nebaví ![]()
Jo a ještě vsuvka, ten bejvalej se po čůrání v sedě i utíral
Muj současnej chlap čůrá klasicky a občas najdu na zemi kapku ![]()
@paola white píše:
Chápu to. můj chlap taky čůrá v sedě a syna k tomu povedu taky. vedí mi ta rozstříkaná močnevím proč by pro chlapy mělo být močení v sedě méně zdravé. my ženy taky močíme v sedě a procentuálně nemáme víc močové kameny…
ale my ženy nemáme prostatu ani pinďoura
![]()
Náš malý čůrá tak i tak, jak má zrovna náladu. Takže bych to nijak neřešila, kdyby teda kvůli tomu malý třeba neměl nějaký blok. ![]()
@mahdalka píše:
Jo a ještě vsuvka, ten bejvalej se po čůrání v sedě i utíral
Můj chlap dělá to samé ![]()
@Gina108 píše:
ale my ženy nemáme prostatu ani pinďoura![]()
![]()
tak pokud jsem při anatomii dávala pozor močové kameny vznikají v močovém měchýři a ne v prostatě nebo pinďourovi… a tlak na močák při sezení by měl být u obou pohlaví stejný ne? ![]()
Můj chlap čůrá vsedě, prostě je tak z domu naučený. A když jsem to zjistila a ptala jsem se na to, bylo mi sděleno, že do pisoáru ve stoje, do záchodu vsedě, že to je přeci „normální“. Syna to budu učit asi taky tak.
O tom, že čůrání vsedě je pro chlapy zdravější, mi říkala jedna zdravotní sestra, prý to souvisí s kličkama močové trubice a vsedě se to vyprázdní lépe, takže by tam měl být i důvod zdravotní.
Závěr: „na holčičky“ mi nepřijde výmysl uklízečky, ale přijde mi to „normální“. Kde je pisoár, tam asi chlap stojí, kde není, tam sedí. ![]()
@paola white píše:
tak pokud jsem při anatomii dávala pozor močové kameny vznikají v močovém měchýři a ne v prostatě nebo pinďourovi… a tlak na močák při sezení by měl být u obou pohlaví stejný ne?
Uff, netroufám si se tu s tebou pouštět do anatomických disputací
Přijde mi logické to, co našla Valkil. Tak asi ta prostata jinak působí na moč. trubici v sedě a jinak ve stoje. Co já vím?
![]()
Když si představím, jak asi dovedou zdojit nezkušení chlapečci záchody, tak se uklízečkám nedivím ![]()
@Gina108
jako mám z toho brouka v hlavě…
mě to připadá jako kdyby to vymyslel nějakej chlap co si nechce sedat ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.