Kluci chodí ve školce "na holčičky"

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23847
25.9.12 11:17
@Angua píše:
http://eshop.kvtrend.cz/…ienicka-/139 (já to mám :oops: :mrgreen: )
Á čurokap :lol: no nekecej :lol: Já když něco takovýho potřebovala, tak to na trhu nebylo :twisted: a teď to teda už nepotřebuju :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
25.9.12 11:27

@Gina108 no já už taky ne. Využila jsem to jednou na dovolené a to jsem byla už na začátku těhotenství. Chtěla jsem to na fesťáky (nesnáším zechcaté ToiToiky), cesty na koncerty a jiné výlety (kdy chlapi čurají v klidu u cesty a já se snažím ukrýt v brázdě na poli), na vodu (analogie s čuráním u cesty…). No a to teď nějak nepodnikám, ale věřím, že jeho čas ještě přijde :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
25.9.12 12:37

@Angua, já to už někde viděla :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1425
26.9.12 09:08
@valkil píše:
Já jsem kdysi četla, že spousta chlapů čůrá v sedě, a že je to prý dokonce zdravější.
Tak nevím :?

Mě to potvrdil pediatr. Říkala jsem mu, že prcek nechce čurat ve stoje, že čurá jen vsedě. A dr. mi řekl, že čurání vsedě je pro chlapi lepší, protože při tom vyprázdní celý močový měchýř, zatím co ve stoje tomu tak není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
29.9.12 13:42
@valkil píše:
Já jsem kdysi četla, že spousta chlapů čůrá v sedě, a že je to prý dokonce zdravější.
Tak nevím :?

Prý ano dokonce to urologové doporučují kvůli prevenci problémů s prostatou ve vyšším věku.
Jinak já na sezení chlapečka u čurání nevidím nic závadnýho - přece když kaká tak taky sedí a zrovna se u toho i vyčurá… nebo snad nějaký dítko se vykaká a na čurání si při tom stoupne?
Z hygienickýho hlediska to nařízení ve školce chápu - představa že moje dítko jde na záchůdek kterej je čerstvě občúranej a máchá si tam bačkůrky a lemy tepláčků a následně jde pak na ten jejich hrací koberec brrrrrrr…
Nebo snad teta uklízečka po každým cvrknutí bokem naběhne a vytře? Asi né…čili za mě…klidně sedět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
30.10.12 13:51

psychicky nemocné dítko??

Narazila jsem tu na tuto diskusi…a nedá mi to než napsat mou nedávnou velmi nepříjemnou zkušenost…nastoupili jsme do soukromé školičky…kde se po pár dnech objevil „problém“ a to, že můj syn je zvyklý čůrat v sedě…paní ředitelka mi odkývala, že jí to nevadí a bylo…při další návštěvě ale už spustila, že to není normální, že můj syn není normální, když se téměř ve třech letech neumí správně vyčůrat, při tom venku např. čůrá normálně ve stoje…ale prostě je pro nás pohodlnější doma na záchodě sedět…Paní ředitelka mě pozvala na „debatu“ a vysvětlila mi, že jí to tam můj ssyn celé počůral protože čůrá v sedě…a že nejsme úplně normální rodina asi…nebo neví kde je problém…Soukromá školka, kde si za služby docela dost platíte a já si ve finále zaplatila rozbor naší rodiny, která se jeví nenormální, protože můj syn čůrá v sedě… byla jsem z toho naprosto vyřízená…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
30.10.12 14:00

Tak do té školky bych ho tedy už asi nedávala, co to je za omezenou výchovu. Můj tříletý syn, také čůrá v sedě a ve školce se nad tím nikdo nepozastavuje, každý si tam může čůrat jak chce :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
30.10.12 14:04

@Sofia13 ano, do školky už jsme od té doby nevstoupili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
30.10.12 14:11

Tý vo.. :) já se nestačím divit, kdo všechno tady pracuje s dětma…tak takový ředitelce bych už nedala ani kačku a poohlídla se po jiné soukromé školce, pokud je jen trochu šance, že někde místo ještě je. I kdybych tam měla dojíždět.

Pohledej informace na natu, já bych jí vytiskla nějaké články o tom, jak je to normální a dodala, že by si měla něco dostudovat, že vy jste narozdíl od ní v normě a jestli si teda myslí, že má na místo ředitelky dostatečnou kvalifikaci, že já o tom silně pochybuju. To bych jí teda řekla až v případě, že mám pro syna jinou školku. Jinak bych jí jen dodala materiály a řekla něco, že se mi její přístup nelíbí.

Každopádně nenech si to líbit, platíš peníze, jsi klient, její chování je neprofesionální.

• Citovat
  • Upravit
4
30.10.12 14:18

Tak ve finále si připadám, že naše rodinka je nějaká divná :D Manžel, syn, taťka, bráchové ti všichni čurají zásadně ve stoje, je sice pravda, že Honza (můj syn)zpočátku čůrával v sedě, ale pak se to nějak odnaučil. Nevidím na tom nic špatnýho, přeci nebudu nutit jeho ani manžela, aby si navykali na něco jiného, když jim to takhle vyhovuje. Neříkám, párkrát jsem nějakou tu kapku na zemi našla, ale že bych měla počůrané prkénko to teda ne, jsou zvyklí ho hezky zvednout a pak dát zpátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
31.10.12 09:21
@lucikv87 píše:
@Sofia13 ano, do školky už jsme od té doby nevstoupili

Tak to se ti vůbec nedivím. Divím se paní ředitelce. Co vím, tak soukromé školky, i když jsou na tom dost bídně s programem a vzděláváním, tak se naopak snaží vyjít vstříc rodičům v provozních záležitostech. Třeba vezmou i dítě s plenama apod, tak se divím, že jim vadí čůrání v sedě. Mně vadí prostě ten diktát ve všech směrech a kvůli takový kravině jako je čůrání :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
31.10.12 09:28

Ty jo, já zírám, nestačím se divit 8o Samozřejmě, že jsou určité „vhodné“ návyky v rámci pohlaví, které, když daný jedinec nedodržuje, asi mu to může nějak uškodit.. (Teď mě tedy zrovna nic nenapadá :oops: ).
Ale nošení růžové a čůrání v sedě u chlapečků považuji spíš za porušování aktuálních společenských stereotypů - což mě tedy nijak z míry nevyvádí..
No a u nás konkrétně je to tak, že můj přítel i v dospělosti čůrá v sedě a venku nastojáka pouze výjimečně, když opravdu není zbytí. Jednou mi vysvětlil, že prostě nemá rád společnost dalších jedinců na toaletě a taky mu pak vadí to špinavý prkýnko zespodu, když doma není mušle.. Ok, pro mě jedině dobře a žádnou psychickou újmu na něm teda nepozoruju :nevim:
Co bych řešila spíš u dětí - známí mají doma šoupačky a pákové baterie - to, že je to problém, zjistili po nástupu syna do školky - kdy on neuměl otevřít dveře a pustit kohoutek u umyvadla :mrgreen: Chudák.. :hug:

• Citovat
  • Upravit
23847
31.10.12 09:41

@Amber_1977 Ha, tak kohoutek už neumím pustit ani já :oops: A namixovat si správně studenou a teplou kohoutkem - to je věda :lol: Spíš se divím, že dneska v MŠ mají kohoutky. To i u nás v zapadákově maj pákovky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eilaan
11.11.12 08:50

Je, to je docela legrace. Můj manžel studival léta v Belgii a tam je čůrání ve stoje „čuňárna“ nejvyššího kalibru. ;-) Je to něco jako plivat na zem nebo stříhat si nehty na veřejnosti. :mrgreen: (Plivání na zem i nehty pro mě byla novinka.) :lol: Ovšem od té doby jsem toto viděla různě po světě, běžně i ve studentských bytech, kde byly časté návštěvy byly na WC piktogramy s přeškrtnutým chlapečkem čůrajícím ve stoje. :-) Dál jsme se o tom bavili s kamarády v Německu, kde měli tento obrázek též na WC. Bylo nám též řečeno, že pokud se toto pravidlo někomu nelíbí, bude umývat záchod.

Tož já v době, co jsme spolu kdysi začali s manželem bydlet jsem ho nejdřív přeučovala na to, aby dával prkénko dolů, neb doma to táta dodržoval a i u čůrání někdy sedí a po těchto zkušenostech z ciziny začal doma sedět. A je spokojený. A já také. ;-) :palec: A přesně, přijde mi to lepší varianta pro školku i když to doma tak neděláte, než si to našlapat na bačkůrky, nanosit si to do třídy a pak si na tom hrát.

• Citovat
  • Upravit
Eilaan
11.11.12 08:52

Ha ha, oprava: ne, plivání na zem pro mě nebyla novinka, ale to čůrání…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin