Kluci chodí ve školce "na holčičky"

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6902
24.9.12 23:42

Můj chlap čůrá vsedě, prostě je tak z domu naučený. A když jsem to zjistila a ptala jsem se na to, bylo mi sděleno, že do pisoáru ve stoje, do záchodu vsedě, že to je přeci „normální“. Syna to budu učit asi taky tak.
O tom, že čůrání vsedě je pro chlapy zdravější, mi říkala jedna zdravotní sestra, prý to souvisí s kličkama močové trubice a vsedě se to vyprázdní lépe, takže by tam měl být i důvod zdravotní.
Závěr: „na holčičky“ mi nepřijde výmysl uklízečky, ale přijde mi to „normální“. Kde je pisoár, tam asi chlap stojí, kde není, tam sedí. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
24.9.12 23:45
@paola white píše:
tak pokud jsem při anatomii dávala pozor močové kameny vznikají v močovém měchýři a ne v prostatě nebo pinďourovi… a tlak na močák při sezení by měl být u obou pohlaví stejný ne? :think:

Uff, netroufám si se tu s tebou pouštět do anatomických disputací :think: Přijde mi logické to, co našla Valkil. Tak asi ta prostata jinak působí na moč. trubici v sedě a jinak ve stoje. Co já vím? :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
24.9.12 23:47

Když si představím, jak asi dovedou zdojit nezkušení chlapečci záchody, tak se uklízečkám nedivím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
24.9.12 23:47

@Gina108
jako mám z toho brouka v hlavě… :lol: mě to připadá jako kdyby to vymyslel nějakej chlap co si nechce sedat :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
24.9.12 23:54
@paola white píše:
@Gina108
jako mám z toho brouka v hlavě… :lol: mě to připadá jako kdyby to vymyslel nějakej chlap co si nechce sedat :cert:

Já sama z toho mám nějakej vnitřní blok, či co, mi to přijde jak když se dělaj z kluků baby :oops: Nic za tím nehledejte, prostě se mi to nějak instinktivně nelíbí. :nevim: :mrgreen:
A zas je taky otázka, jestli si chlapi sedat chtěj nebo nechtěj. A myslím, že kdyby jako vyloženě nechtěli, tak je nějaká hygiena na wc taky nedonutí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.12 04:29
@martulkasloník píše:
Můj manžel to má takto „nakázáno“ doma nebo ne nakázáno prostě jsem mu řekla že pro mě je to jednodušší při čištění záchodu a nemá s tím problém už 10 let co jsme spolu, naopak je tak zvyklý že to dělá i u cizích automaticky. stejně tak chodí čůrat i můj tata, a mít syna jakože nemám ale mít tak ho tak učím čůrat doma taky:-))

u nás to bylo a je taky tak. Byl manž. a tři synové (nyní už je to doma dvě + dva, ale pořád se chodí na baby-zvykli si a opravdu WCko tak není cítit. V práci téměř dvou metroví chlapi dr mají jedno WC (chlapi jsou 4) a ženské mají druhé WCko-oder nepopsatelný a vysvětlete dr., že mají chodit na „baby“ na malou-těžko.

• Citovat
  • Upravit
21848
25.9.12 06:04

No můj si vždycky sedne (ne pokud není někde na veřejným, tak zásadně stojí), taťka taky, brácha stejně. Přijde mi to normální. Aspoň se můžou rozhodnout, co budou tvořit a není pocardaná zem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
25.9.12 06:57

Mi přpijde normální u chlapů močení ve stoje :nevim:. A upřímně nechápu, proč ve školce učí sedět na WC.
Já bych se tomu teda bránila a omluva/ vysvětlení/, že nechcou mít počůranou podlahu je fakt mimo.
Pokud nemají pisoár, tak bych navrhla 1 wc vyhradit klukům aby nebyly občůrané všechny a bylo by. Stejně to WC musí z hyg. hlediska uklízečka umývat denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
25.9.12 07:11

Tak prý je to lepší aji pro kluky, ale u nás chodili normálně ve stoje, měli svůj jeden větší záchod, aby „nezaneřádili“ ty, kam chodily holčičky… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
25.9.12 07:40

No jo, ale vaši muži si zvolili tuto cestu více či méně dobrovolně, ale nám synka ve školce přeučují.
Paní učitelky máme výborné, ale na „tety svačinářky“ už mám dlouhodobě svůj (asi zaujatý) názor. Vadí mi na nich způsob, jakým se s dětmi baví a ten záchod mě fakt naštval…
No, synkovi jsem vysvětlila, že jsou to školková pravidla a že je ve školce musí dodržovat. Přeci jenom potřebuju, aby mi tam vzali za dva roky dcerku :mrgreen: Snad ji pak nebudou učit na chlapečka :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6895
25.9.12 08:00

@Kaczenka
kači tak to už by bylo trochu moc :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.9.12 08:04

Náš chlapeček je výškově prcek a ve stoje by se prostě nevyčůral )teda spíš by všechno očůral), ale v sedě zvládne všechno, učím ho i utírat si pindíka, páč kapka tam vždy zůstane, ve školce to ale nedělaj (což mi nevadí, ať zas není za exota), ale mě to prostě příjde po hygienické stránce výhodnější. I slipky mu měním každý den.
Manžel také při čůrání sedí(vlastně dostal na výběr: denně umývat WC nebo si sednout :-) no vybral si to sezení a dost si to pochvaluje.

Mě osobně vadí šlapat věčně v čůránkách a sedat na pomočený prkno, chlapy jsou vesměs pohodlný prasátka a i spláchnout záchod je pro ně trauma :-)

Ve školce malej při čůrání sedí, jak to mají ostatní nevím, ale chodí čůrat i sami, takže si mohou vybrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
25.9.12 08:23
@kacabus píše:
@Kaczenka
kači tak to už by bylo trochu moc :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Zase by to bylo praktičtější venku :mrgreen: Já bych to někdy chtěla umět :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
25.9.12 09:06

@rychnov3 přesně v hospodě u mušle manža taky stojí, kde je záchod ať je to v práci, doma či na návštěvě si sedne a absolutně nepřemýšlí proč :mrgreen: u mě akorát mají problém návštěvy, brácha u mě zásadně stojí a taky ho pořádně sjedu :mrgreen: u mě se prostě sedí a šmitec :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
25.9.12 11:10
@Kaczenka píše:
Zase by to bylo praktičtější venku :mrgreen: Já bych to někdy chtěla umět :pankac:

http://eshop.kvtrend.cz/…ienicka-/139 (já to mám :oops: :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin