Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nám zrovna kladla letos učitelka na srdce, ať je dáváme do školky úplně zdravé. Že když je tam necháme, tak ať se pak nedivíme, že nám za hodinku zavolají, že si pro ně máme dojít ![]()
To je težký, já když dám naší takto nedoléčenou, tak je tam 4 dny a pak 14dní doma, protože, tam to jede pořád, bacily, kašle, rýmy..atřeba tovaše ustají, abude to ok
Kdyby byla rýma důvodem nechodit do školky jsem na pracáku od konce září do konce dubna… ![]()
Pokud k tomu nemá teplotu nebo ošklivý kašel chodí, jinak to bohužel nejde a stejně to má většina pracujících mamin.
Za mě bude pro dcerku lepší jít jen do oběda aby to nebyl takový šok.
Unás se to letos taky poprvé řešilo na schuzkách at je tam dávamé dolečené, že tam maminy strkaj deti o nemocné, ajak k tomu pak příjdou ostatní maminy, když to tam je furt kolobeh..
@Meredit píše:
Kdyby byla rýma důvodem nechodit do školky jsem na pracáku od konce září do konce dubna…
Pokud k tomu nemá teplotu nebo ošklivý kašel chodí, jinak to bohužel nejde a stejně to má většina pracujících mamin.
Za mě bude pro dcerku lepší jít jen do oběda aby to nebyl takový šok.
a to je přesne ono, maminy dávaj i srýmou, a ti slabší s imunitou, tu rýmu hned chytej, pak už je to otázka kašle, zte rymy..a..jeto proste pořád dokola
@petra.lovosice
Přesně tak takhle by byla doma jedna mamina, když dítě půjde do školky, tak jich bude víc. No, ale je to na každým, tak těžko radit. Pokud si to fakt učitelky tak nezařídí, že si pro děti maminky budou muset přijít.
Holky, já vím, že tady budou dva tábory, ale vzhledem k tomu, že nastupuju do zaměstnání, tak si fakt nedovedu představit mít dvakrát do měsíce ošetřování. Nejsem zastánce samozřejmě dávat nemocné děti do školky to vůbec ne. Ale spíš mi jde o ten konec, děti „huhňají“ po rýmě i další 3-4 dny.
@MartickaNela píše:
@petra.lovosice
Přesně tak takhle by byla doma jedna mamina, když dítě půjde do školky, tak jich bude víc. No, ale je to na každým, tak těžko radit. Pokud si to fakt učitelky tak nezařídí, že si pro děti maminky budou muset přijít.
ono je to težkýu nás se řešilo i to že volaj a maminy stejne druhý den strčej díte do školky že jim nic není ![]()
Petra lovosice, pod mostem se mi dítě nedoléčí…
Je to těžký, jsme tady úplně bez rodiny (mmch, zdravím so Lovosic, jsem z blízka a chodila jsem tam na průmku
)a chůvu už platím jen aby mi klika do školky dovedla a při odpolední vyzvedla.
Nevím jak to jinak udělat když má rýmu (vodovou, ne zelenou) fakt skoro celou zimu stejně jako já.
U nás se s rýmou do školky chodí
. Mluvila jsem o tom s paní učitelkou taky kvůli mladší dceři, aby nestala každý bacil(byla nedonošenec). Řešili jsme, že vždy si nejsem jistá, jestli má jít nebo ne a ona říkala ať posílám, kdyby byl opravdu špatný, že se ozvou. Řešili jsme to také kvůli synovi, že se špatně adaptuje a každá nemoc ho zase vrátí o kousek zpět.
Tak u nás se toleruje rýma průhledná. Zelený sople už prý ne. ![]()
Holt dítě se musí otužit. První rok ve školce počítám s tím, že bude furt doma
tak aspoň nezamešká příliš ve škole.
@petra.lovosice píše:
ono je to težkýu nás se řešilo i to že volaj a maminy stejne druhý den strčej díte do školky že jim nic není
A nemohlo to být tím, že ty děti mají opravdu třeba jeden den teplotu, dá se jim něco na sražení teploty a druhý den jim fakt nic není. Moje dcera to takle měla do svých tří let několikrát. Večer teplota a ráno nic a zuby to nebyly. ![]()
Holky my do tří let jen občas nejaká viroza, co začala chodit do školky, tak nemocná, druhý rok ve školce sem si říkala že už to musí být lepší a prd 4 dny tam 14 dní doma, ted jsme začaly třetí rok, tak snad to zlomíme ![]()
@Anonymní píše:
A nemohlo to být tím, že ty děti mají opravdu třeba jeden den teplotu, dá se jim něco na sražení teploty a druhý den jim fakt nic není. Moje dcera to takle měla do svých tří let několikrát. Večer teplota a ráno nic a zuby to nebyly.
to nevím jak ty deti byly nemocný jen že to řešily na schuzkách, my na teploty trpíme, takže u nás je dýl a hlavně hodne vysoké, přes 39,vždytyprvní dva dny, pak se drží na 38
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Ahoj maminky, chtěla bych se zeptat, zítra mám v plánu jít s dcerou úplně poprvé do školky ve třech letech. Od příštího týdne nastupuju do práce a proto jsem vděčná, že využiju alespoň 4 dny na trochu adaptaci a budu si moct dovolit dceru brát po obědě. Jen mám trochu špatné svědomí. Dcera měla od středy rýmu, teď už má jen trošku hlas takový „huhňavý“, ale je ve svém živlu. Z nosu jí neteče. NEvím jestli mám s ní chodit, říkám si, že prostě půjdu. Nechci ji tam v pondělí příští týden postavit a nechat ji tam do 15 hodin, jinou možnost nemáme momentálně. A tak hlavně by mě zajímalo jestli takhle děti už chodí do školky nebo tam jdou až prostě jsou úúúúplně zdravé nebo spíš bez jakéhokoliv příznaku. Díky za radu nějakou jak to je u vás doma nebo u vás ve školce, pořád nad tím uvažuju a nevím jestli do rána usnu.