Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, také je u vás ve školce zvykem přinést nějaké bonbóny pro všechny děti, když má vaše dítě svátek nebo narozeniny? Já se ptala na schůzce učitelky a ona, že můžem přinést, že je to hezký zvyk. Oslavenec rozdá bonbóny a pak si může třeba vybrat, co budou hrát za hru nebo co budou zpívat. Tak mám na vás dva dotazy:
Kup velký balení Hariba, tam jsou solo pytlíky, ve kterých je pár bonbonů a každý dítě to bude mít extra balený. ![]()
To už se praktikovalo ve školkách za mě, přišlo mi to tehdy fajn a nevidím v tom problém ![]()
@Loll píše:
Kup velký balení Hariba, tam jsou solo pytlíky, ve kterých je pár bonbonů a každý dítě to bude mít extra balený.http://www.cokoladovepokuseni.cz/…00ks/d-1329/
No to vypadá skvěle, dík. Ještě tak kdyby to šlo koupit v krámě, chtěla jsem to na pondělí.
Ale odkaz super, ukládám ![]()
Příspěvek upraven 26.09.12 v 23:46
K nám do školky se bonbóny nosit nesmí. Pouze výjimečně je nějaká akce, na kterou se má donést něco zcela konkrétního, např. nedávno měli dny čokolády a dělali „pralinky“, tak každý měl donést malou čokoládu, co má nejraději. Jsem za to ráda, nechtěla bych, aby se dítě nekontrolovaně živilo kdoví čím, nemluvě o dětech, které můžou mít třeba cukrovku, nějakou alergii atd.
Příspěvek upraven 26.09.12 v 23:46
Sladkosti ve školce mi trochu vadí - někdy je jich opravdu hodně - ale často je paní učitelky dají dětem do šatny, takže zabavím a dám, kdy já chci (pokud vůbec - dost sladkostí, nejen ve školce, takhle s mužem zabavíme a pokud nám nepřijdou pro děti vhodné, tak necháme upadnout v zapomnění a následně sami sníme, event. rovnou vyhodíme).
Tvrdé bonbony opravdu nejsou ideální, ty se dávají právě do té šatny (asi ať si dítě když tak zadusí rodiče sami). Pokud někdo dává gumídky, tak rozdává takové ty pidisáčky.
My málokdy něco přineseme, protože máme svátky a narozeniny v nevhodné termíny (Vánoce, státní svátek, velké prázdniny
) a zapomínám to dávat dodatečně.
@ivuska.h píše:
K nám do školky se bonbóny nosit nesmí. Pouze výjimečně je nějaká akce, na kterou se má donést něco zcela konkrétního, např. nedávno měli dny čokolády a dělali „pralinky“, tak každý měl donést malou čokoládu, co má nejraději. Jsem za to ráda, nechtěla bych, aby se dítě nekontrolovaně živilo kdoví čím, nemluvě o dětech, které můžou mít třeba cukrovku, nějakou alergii atd.Příspěvek upraven 26.09.12 v 23:46
A to chodíte do nějaký soukromý školky, nebo nějaký montessori, že to sladký tam takhle zakázali? Co vím, tak to není moc obvyklé… ![]()
Nesli jsme takto na cvičení a koupila jsem takové ty Lotusky s Medvídkem Pú - jsou po dvou balené v sáčku a je tam hezký obrázek
Ale záleží, kolik tam je dětí a jaká má být investice. Jedna maminka tam donesla domácí sušenky (typu cookies), to mi přišlo fajn.
Jako rodiči by mi to nevadilo, neřeším, jestli někde dostane bonbon - šak narozeniny nemá někdo každý den ![]()
@ivuska.h píše:
K nám do školky se bonbóny nosit nesmí. Pouze výjimečně je nějaká akce, na kterou se má donést něco zcela konkrétního, např. nedávno měli dny čokolády a dělali „pralinky“, tak každý měl donést malou čokoládu, co má nejraději. Jsem za to ráda, nechtěla bych, aby se dítě nekontrolovaně živilo kdoví čím, nemluvě o dětech, které můžou mít třeba cukrovku, nějakou alergii atd.Příspěvek upraven 26.09.12 v 23:46
Tak to snad ale učitelky ví a ohlídají to, ne? Předpokládám, že rozdávání bonbonů probíhá organizovaně
Pokud to teda nemyslíš tak, že by to těm „znevýhodněným“ bylo líto, že nemají taky…
U nás nosí děti sladkosti pořád, i bez důvodu. Nechápu proč jim to rodiče cpou
Já myslím že medvídci nevadí, ikdyž jsou v jednom velkém pytlíku. Těm dětem to stejně popadá na zem a budou to chňapat špinavýma ručičkama, takže to je jedno ![]()
@Hanullka píše:
@Loll Může si objednat i soukromá osoba nebo pouze velkoodběratel?
Hanulko, nic neobjednávej, balení Hariba s malýma sáčkama seženeš v každém větším obchoďáku a nemusíš platit poštovné. ![]()
U nás ve školce se to dodržuje, nevidím v tom problém. Samy učitelky dětem dávají bonbon za odměnu.
Dělá to tak i učitelka v první třídě u mého syna, samozdřejmě, že jsme byli dopředu informováni a zjistila si, jestli dítě není na něco alergické a jestli to rodičům nevadí. Tady je to hlavně proto, aby si děti nenosily na svačinu sladkosti, ale přinesly si pořádnou svačinu.
Já taky tvrdé nedávám, buď gumové nebo nějaké gumové plněné měkké. V normálním balení. Já v tom zase problém nevidím, abych pro tolik dětí kupovala něco speciálního, by mě mohlo ohrát. Pokud má někdo alergii nebo problém, je to věc učitelky, rodičů toho dítěte, ne moje.Do situace, kdy takovému děcku někdo nabídne jídlo, které nesmí nebo nemůže z důvodu, že ho rodiče stravují alternativně, se v životě dostane ještě mockrát, tak ať se trénuje odmala ![]()
A co se týče těch Haribo, které tu tak reklamujete, tak i v těch svého času našli nějaké škodlivé látky, je to jen placení značky, nic víc.
U nás do školky se nesmí nosit nebalené věci - např. dorty, zákusky, ale bonbony ano.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.