Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
U nás ve školce se to dodržuje, nevidím v tom problém. Samy učitelky dětem dávají bonbon za odměnu.
Dělá to tak i učitelka v první třídě u mého syna, samozdřejmě, že jsme byli dopředu informováni a zjistila si, jestli dítě není na něco alergické a jestli to rodičům nevadí. Tady je to hlavně proto, aby si děti nenosily na svačinu sladkosti, ale přinesly si pořádnou svačinu.
Já taky tvrdé nedávám, buď gumové nebo nějaké gumové plněné měkké. V normálním balení. Já v tom zase problém nevidím, abych pro tolik dětí kupovala něco speciálního, by mě mohlo ohrát. Pokud má někdo alergii nebo problém, je to věc učitelky, rodičů toho dítěte, ne moje.Do situace, kdy takovému děcku někdo nabídne jídlo, které nesmí nebo nemůže z důvodu, že ho rodiče stravují alternativně, se v životě dostane ještě mockrát, tak ať se trénuje odmala ![]()
A co se týče těch Haribo, které tu tak reklamujete, tak i v těch svého času našli nějaké škodlivé látky, je to jen placení značky, nic víc.
U nás do školky se nesmí nosit nebalené věci - např. dorty, zákusky, ale bonbony ano.
@Gina108 píše:
No to vypadá skvěle, dík. Ještě tak kdyby to šlo koupit v krámě, chtěla jsem to na pondělí.Ale odkaz super, ukládám
Příspěvek upraven 26.09.12 v 23:46
V lidlu maj takhle balený i ty „jejich“ gumový potvory… Ale tam je to možná mix… ![]()
@Jana206 píše:
Pokud má někdo alergii nebo problém, je to věc učitelky, rodičů toho dítěte, ne moje.Do situace, kdy takovému děcku někdo nabídne jídlo, které nesmí nebo nemůže z důvodu, že ho rodiče stravují alternativně, se v životě dostane ještě mockrát, tak ať se trénuje odmala
S tím úplně souhlasím. Je to blbé, ale je to tak. To by člověk nemohl vzít nikam nic…
@kate02 píše:
V lidlu maj takhle balený i ty „jejich“ gumový potvory… Ale tam je to možná mix…
I od JoJo jsem to viděla, tam byl mix určitě, i kyselé rybičky a tak…
Taky nosíme bonbony do školky nevidim na tom nic špatnýho
kupujem veliký balení haribáčů…jo a pí učitelka dává dětem bonbon i cucací pod polštář když usnou ![]()
U nás se nosí „jen“ k narozeninám a vždy kupujem něco typu gumoví medvídci, nechávám vybírat dceru je to přeci její dárek dětem
ale koriguju aby to nebyly ty největší sajrajty.
A nevadí mi to, doma teda taky sladkosti moc nevedem, občas gumové medvídky a sem tam někde dostane čokoládu, ale doma pravidelný přísun nemá. Ale ve školce to neřeším a nevadí mi to.
@Loll píše:
Kup velký balení Hariba, tam jsou solo pytlíky, ve kterých je pár bonbonů a každý dítě to bude mít extra balený.http://www.cokoladovepokuseni.cz/…00ks/d-1329/
U nás normálně v leckterém obchodě mají ně+co podobného, velký pytel a v něm ty malé pytlíčky s medvídkama, taky to mám do školky v plánu. Jinak už dostal od někoho lipo (takové ty balíčky s hranatými bonbonky), jednotlivě balený hroznový cukr (to mají u nás třeba v DMku, taky jsem o tom přemýšlela). Ještě jsem uvažovala o kinder čokoládičkách, ty tyčinky, furt nám to nosí tchyně a já to klukovi rozhodně nedávám tak často, aby to dokázal sám spořádat ![]()
Aktuální - zrovna dneska ráno jsme je nesli do školky, prckovi jsou 3 roky zítra! ![]()
Taky jsem měla dilema, jaké koupit. První myšlenka byla koupit balené vzlášť, ale tolik obalu z toho a každý prcek by měl problém s rozbalováním, tak jsem nakonec vzala takové ty dobré jahůdky a mix, kde je želé i pěnové. Myslím, že to učitelka bude dávat po svačince organizovaně, tak nevadí, že není každý bonbónek balený zvlášť. ![]()
Nosime gumidky, lizatka jsem taky jednou donesla na nejakou akci a treba i racio medvidky je to krabicka kde je tusim 12 jednotlive balenych medvidku racio s polevou, stoji asi 22kc…jinak mne to nijak extra nevadi, ve skolce toho nejedi tuny a tak nejak mi to k detskym oslavam ci akcim i patri..jedine co mi vadi aby treba s lizatkem nelital po tride, ale lizo dostavaji treba do skriny do satny at si s tim rodic nalozi sam…jinak u nas na narozky nekdo donesl i papirove party cepicky, nalepky, tetovacky, takze to lze resit malickosti i bez sladkeho..
@Gina108 píše:
A to chodíte do nějaký soukromý školky, nebo nějaký montessori, že to sladký tam takhle zakázali? Co vím, tak to není moc obvyklé…
Soukromá montessori. Je to volba většiny rodičů, takže se to tak zavedlo.
@Angua píše:
Nesli jsme takto na cvičení a koupila jsem takové ty Lotusky s Medvídkem Pú - jsou po dvou balené v sáčku a je tam hezký obrázekAle záleží, kolik tam je dětí a jaká má být investice. Jedna maminka tam donesla domácí sušenky (typu cookies), to mi přišlo fajn.
Jako rodiči by mi to nevadilo, neřeším, jestli někde dostane bonbon - šak narozeniny nemá někdo každý den
Tak to snad ale učitelky ví a ohlídají to, ne? Předpokládám, že rozdávání bonbonů probíhá organizovaněPokud to teda nemyslíš tak, že by to těm „znevýhodněným“ bylo líto, že nemají taky…
Jednak líto a pak teda nevěřím tomu, že to v běžné školce při těch počtech zvládne uč. uhlídat, třeba v šatně, kde je zmatek atd.
@Angua píše:
S tím úplně souhlasím. Je to blbé, ale je to tak. To by člověk nemohl vzít nikam nic…
Já zas nevidím důvod, proč do školky tahat bonbóny. Ať si tyhle sajrajty podávají rodiče dětem pod dozorem a dle své volby.
@Milli-Lilli píše:
Taky nosíme bonbony do školky nevidim na tom nic špatnýhokupujem veliký balení haribáčů…jo a pí učitelka dává dětem bonbon i cucací pod polštář když usnou
Jako denně? To se přiznám, že by mi už trochu vadilo, přece jen ty cucací bonbony nejsou na zuby nic moc. Gumový nebo čokoládový by mi nevadil ![]()
@ivuska.h píše:
Já zas nevidím důvod, proč do školky tahat bonbóny. Ať si tyhle sajrajty podávají rodiče dětem pod dozorem a dle své volby.
Vždycky můžeš učitelce říct, že si nepřeješ, aby tvoje dítě jedlo bonbony
Je to u nás tradice, většina dětí bonbony jí. Kdyby měl ještě každý řešit, jestli náááhodou někdo nejí to nebo ono, tak by musel zešílet.
@Angua píše:
Vždycky můžeš učitelce říct, že si nepřeješ, aby tvoje dítě jedlo bonbonyJe to u nás tradice, většina dětí bonbony jí. Kdyby měl ještě každý řešit, jestli náááhodou někdo nejí to nebo ono, tak by musel zešílet.
Moje děti taky jí bonbóny, ale chci mít pod kontrolou jaké a kolik. Chápu, že v běžných školkách to rodiče neřeší, ale naštěstí v naší školce má většina rodičů stejný názor jako já a nemyslím, že by děti bez bonbónů nějak trpěly.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.