Bonbony do školky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4466
27.9.12 09:31

Bonbony nosí, nosily jsme je jako děti taky. Dneska je IN všechno bojkotovat…normálka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
27.9.12 10:00

Četla jsem jen něco málo, u nás se nosí při narozeninách malé sladkosti (bonbon, vláček z miňonek apod.). Sladkosti dává dětem učitelka organizovaně, pokud někdo nechce, dává si sladkost do šatny (pokud je zabalená) nebo prostě nedostane.
Ale zaujala mě jedna věc, píše vás tu víc, že se bojí dát dětem tvrdé bonbony a dají radši gumového medvídka (kvůli zaskočení a případnému dušení). Můžu vám říct, že ten gumový bonbon se z dítěte vyklepává možná ještě hůř než tvrdý bonpar, mnohem víc klouže a nedá se chytit. Brr, mám to vyzkoušeno 3×, jednou na bráchovi a dvakrát ve školce na svěřencích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
modrásek bílý
27.9.12 10:15

Děvčata děkuji za typ na hroznové lízátka.

U nás ve školce pokud mají mít sladkost na odpolední svačinku, tak dávají třeba cereální tyčinku v jogurtu a pod. Moc se mi to líbí, syn nemá rád sladké a toto sní.

Sladkosti se do školky nenosí pokud dítě nemá narozeniny z hygienických důvodů a děti za odměnu sladké nedostávájí, dostanou třeba obrázek nebo nálepku, to oceňuji, nechápu proč by měli dostávat bonbóny.

• Citovat
  • Upravit
23847
27.9.12 10:18
@ivuska.h píše:
Soukromá montessori. Je to volba většiny rodičů, takže se to tak zavedlo.

Jasně, tak to chápu. Já osobně k tomu mám ambivalentní vztah. Kdyby se rodiče domluvili, tak to budu respektovat, ale ani dítěti zakazovat nic nebudu, když to tam tak maj zavedený. Ale spíš to nezatrhnou, už takhle se na schůzce jedna maminka rozčilovala, že dětem dávaj do lahviček obyč vodu, že její dítě to musí mít sladký :roll: tak nakonec to dospělo k tomu, že si každý dítě každý ráno nosí svojí láhev naplněnou od maminky a po vypití to případně dolejou tou vodou. Kurnik a teď na to mám myslet a tu vodu mu tam dycky natočit :mrgreen:
Bonbóny dám učitelce a synovi sladkosti s sebou nedávám a jen doufám, že ani ostatní děti si tam denně nenosej bonbóny a netláskaj to tam pak potajmu s kamarády. :roll: Ani nevím jestli tam maj diabetika nebo alternativce, ale předpokládám včasný zásah učitelky a poučenost dítěte, že to prostě nesmí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
27.9.12 10:38

Nene Angua dostanou jednou za čas..kdyby dostávali denně to by mi taky vadilo…dá jim ho tak jednou dvakrát do měsíce ;) já taky sem tam dám bonbon ale nijak to nepřehánim raději nakrájim jablko ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
27.9.12 11:09

@Milli-Lilli jo, tak to jo, to je v klidu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
27.9.12 14:43

I u nás ve školce se praktikují bonbony, nebo třeba maminka donese dort, koláč, prostě cokoliv, co se dá podělit.
Pokud se to některé mamince nelíbí, tak stačí říct paní učitelce a ta to ošéfuje. Ale popravdě, i když svým dětem moc sladkostí nedávám a dcera měla problémy, při kterých měla sladké přímo zakázané, neměla jsem to srdce, abych to ve školce zakázala. Kdyby chudák koukala na to, jak 27 dětí dostane bonbon nebo kousek dorta, tak by to určitě oplakala.
Myslím si, že sem tam nějaká drobná sladkost ty děti nezabije a je hezké, když se děti umí podělit s kolektivem :think:
Dneska se všechno strašně řeší a nemám pocit, že by všechno bylo ku prospěchu dětem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
27.9.12 15:39

Malý měl narozeniny, koupila jsem 4 balení kinder tyčinek po 8 ks.
Jinak náš malý bonbony jíst neumí, pač jsem mu je nedávala, a učitelka to ví, ví, že mu je nemá dávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
19.12.14 11:48

Ještě, že v naší školce jsou bonbony výslovně zakázány.. Oslavenec musí přinést nějaké „dárky“ pro ostatní.. Naposledy děti dostaly od jednoho chlapečka takové přívěšky na krk, jeden chlapeček ho nosí dodnes :potlesk: Ty starší děti to moc baví vymýšlet, co přinesou :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin