Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím všechny maminky, už si nevím s tím naším malým rady. Do školky chodí od začátku září, ale mezi tím byl i nemocný, takže chodí po delší době až tenhle týden. Příští měsíc mu budou 3 roky. Ráno brečí, že do školky nechce (ale pak se prý zapojí, hraje si a je v pohodě),jenže se ve školce začal počůrávat, včera se i pokadil, což mi doma nedělá. Dneska už tedy prý alespoň jedl.Ale nechce po obědě spát (doma mi spí 2h),prý bude dělat cokoliv, jen aby nemusel spát. Nenutí je, ale musí alespoň ležet, ož on nechce. Načež jsem řekla, že mu zkusím dát do školky oblíbenou deku (co má místo plyšáka),jestli alespoň to ho v postýlce udrží. Začínám být zoufalá, nevím co s tím počůráváním. Doma se nepočůrává vůbec. A říká mi, že se se bojí, ale nevím čeho, to mi nevysvětlil. Učitelek zřejmně ne (říká jim tety),možná něco mezi dětma. Ptala jsem se učitelky a ta říkala, že se děti jen pošťuchují kvůli hračkám. Je tu někdo komu se dítě začalo ve školce také počůrávat? A jaké to mělo pokračování? Děkuji za případné rady
Synovi budou v listopadu ctyri. Do skolky zacal chodit loni v zari, takze v necelych trech letech. Doma se nepocuraval vubec. Ve skolce ty prvni tydny nekolikrat, jednou se i pokakal. Casem ho to preslo a bylo to v pohode. Letos po prazdninach se opet ve skolce 2× pocural a pak i jednou doma. A pak jak kdyz utne a dobry, zadny nehody. Holt nekdo takhle reaguje na zmeny, podle me je to stresem. Takze doporucuju vyckat a nedelat z toho velkou vedu ![]()
Taky jsme se začaly počůrávat ve školce, do školky chodil s řevem, řval jen první měsíc a s občasnými nehodami se počůrával 4 měsíce. Prý to bylo tím přechodem od maminky do školky.
S pocuravanim zkusenist nemam, ale trosku to s tim souvisi - dcerce byly 4 roky kdyz sla poprve do skolky a z curani mela takovy blok, ze na WC nechodila a kdyz ji rekli jestli nechce curat, dostala hysterak. Chodila teda po obede a tak celou dobu nez prisla domu necurala. Ted uz nastesti dobry, ale povidala jsem si s ni o tom - proc, jak apod.
Malímu je 3.5.. taky chodí do školky ted prvně.. ten se teda nepočůrává, ale tenhe týden se začal pokakávat..
nedělal to nikdy, ani když se učil být bez plen..
v pondělí byl doma a udělal to 2X, i když jsem se ho chviličku předtím ptala, jestli chce na záchod.. říkal ne, a za minutu to bylo.. úterý dobrý a dneska zas, jednou ve školce, jednou doma.. ale on problém ve školce s nikým nemá, chodí tam rád.. po o chodí domů.. takže vše se zdá ok, a stejně
U nás dnes úspěch nepočůral se a deka (místo plyšáka)na spaní zabrala, usnul ![]()