Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, blíží se zápis do MŠ, tak jsem se chtěla zeptat, zda máte nějaké zkušenosti s MŠ Ve stínu a MŠ Dvouletky v Praze 10-Strašnice. Slyšela jsem jen samé negativní reference na ředitelku MŠ Dvoutelky, dokonce i na odboru školství, tak jsem dost na rozpacích, jestli tam vůbec dávat přihlášku. MŠ Ve stínu mám také blízko, ale o té nevím vůbec nic.
Budu moc vděčná za jakékoli reference o školkách nebo o přijímacím řízení do nic.
@Lucie77 píše:
Ahoj holky, blíží se zápis do MŠ, tak jsem se chtěla zeptat, zda máte nějaké zkušenosti s MŠ Ve stínu a MŠ Dvouletky v Praze 10-Strašnice. Slyšela jsem jen samé negativní reference na ředitelku MŠ Dvoutelky, dokonce i na odboru školství, tak jsem dost na rozpacích, jestli tam vůbec dávat přihlášku. MŠ Ve stínu mám také blízko, ale o té nevím vůbec nic.
Budu moc vděčná za jakékoli reference o školkách nebo o přijímacím řízení do nic.
Dobrý den Lucie, řeším teď něco podobného s 5ti letou dcerou, podařilo se Vám něco zjistit? Budu Vám vděčná za informace. Údajně tam byla/je nějaká strašná ředitelka, ale nevím, zda se to nějak změnilo? Děkuji předem za info. Daniela ![]()
Dobrý den, nemáte prosím čerstvé zkušenosti s MŠ Hřibská/Ve stínu?
Děkuji
Zdravím, musím psát anonymně, protože je to pro mě osobní.
Chodila jsem do školky ve Strašnicích, v letech, kdy tam byla ta hrozná ředitelka (bohužel si nepamatuji jméno školky) bylo ní tehdá asi 5-6, ale moc dobře si pamatují, co se tam dělo. Ředitelka podporovala „starou školu“. Ve školce nás mlátili, když někdo zlobil, tak musel stát několik hodin v koutě. Probíhalo tam i ponižování.
Pak si zpětně pamatuji jeden den, kdy jsme byli na zahradě. Jedna holka (Aneta tuším) vdechla vosu, byla jsem u toho, když se dusila, odvezla jí sanitka. Slyšela jsem, že zemřela (doufám, že ne). Po tomhle incidentu už to mělo rychlý spád = brzy ředitelku zatkli a učitelky, víc tom jeli s ní vyhodili, dál nevím, co s nimi bylo, vím, že jedna hodná (Vlasta) přešla do školky nedaleko. Máma říkala, že pak školku zavřeli, ale asi jí tedy zase otevřeli??? Já už pak nikdy do školky nechodila.
Ahoj, syn chodí od září do školky Ve stínu. Ve školce mají hodně aktivit a je vidět, že se dětem věnují. Jezdí i do divadla mimo školku, větší děti pak mají těch akcí víc.
Jídlo dětem chutná, ovoce a zeleninu mají stále na přidání.
Synovi se tam moc líbí, porad nosí různé výkresy, spíš než klasické hračky mají ve třídě spustí her a stavebnic. A když pro něj jdu odpoledne, tak mi vyčítá, ze si nestihl pohrát ![]()
Ahoj, tak jsme nakonec také nastoupili do MŠ Ve stínu a dcera je moc spokojená. POřád něco dělají, učí se, chodí do divadel, nebo divadlo přijede za nimi, mají různé tematické okruhy, chodí na procházky, na zahradu, prostě pořád je co dělat. Paní ředitelka i učitelky jsou moc milé, dětem se věnují na 1000% a kolikrát je člověk vidí, že je hladí po hlavičkách a jsou moc hodné. Dcera tam nastoupila jako předškolák, protože sama jsem v dětství zažila strašné věci v MŠ, takže jsem se bála, ale jak říkám, jsem spokojená a dcera je nadšená, dokonce litujeme, že jde již do školy
Mám ještě syna a už se nebudu bát ho dát do MŠ. TAkže Ve stínu, dobrá volba ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.