Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den maminky,
Ve školce kam syn chodí se včera objevila na nástěnce informace, že děti pojedou koncem ledna na švp. Jenže zálohu chce pani ředitelka v pondělí(1600) a zbytek za tři dny a mě to prostě přijde nějaké moc rychlé:o(.Jak to bylo u vás? Pochopila bych kdyby se třeba do 14ti dnů musela složit záloha a u autobusu zbytek, ale takhle…Jak jste to měli vy?
My jsme platili zalohu i zbytek snad asi tri mesice dopredu… Zadne penize se u autobusu nevybirali, bylo tam uz tak dost chaosu, aby si ucitelky odskrtaly deti ze seznamu, povybirali karticky pojistence a nalozili vsechny a na nikoho nezapomneli…
Osobně bych tak malé dítě nepustila, takže by mi to bylo fuk. Když jsem platila zálohy-doplatky našim školákům záloha se vybírala hned, aby mohli objednat počet (dejme tomu do týdne od vyhlášení) a zbytek max. do 14 dnů ![]()
Me spis fascinuje, ze se to jen „objevilo“ na nastence a nikdo vam k tomu nic nerekl. vybirat dopredu je normalni, ale tohle ja nejak rychle i na rozmysleni ![]()
Na školku v přírodě se u nás vybírala celá částka najednou. Tipuju tak měsíc, měsíc a půl dopředu.
@Kacka2 To jo, ale mě přijde 5 dnů na rozmyšlenou docela málo a to že prve chtějí zálohu a tři dny na to zbytek ![]()
No ale pokud jedou děti už v lednu, tak je to celkem pochopitelné
Akorát teda mi to teda přijde dost narychlo ![]()
My jsme zálohu platili asi 2-3 týdny od oznámení ve školce, ve škole a doplácelo se vždy taky dost dopředu, myslím že měsíc a víc dopředu
U autobusu už jenom prohlášení, průkazky pojišťovny apod.
@maminka189 ahoj, no celkove to bylo 2500,–. Zaloha byla polovinu. Jeli v lete turistikovat na hory. Na tyden.
U nás ve školce vždycky byla cca měsíc před odjezdem na ŠVP třídní schůzka s veškerýma informacema, rodiče dostali seznamy věcí, adresy, telefony…prostě info…plus se vybíraly peníze-celá částka najednou…+ kapesné (výlet do ZOO, zmrzlina a věci do pokladu). Nabídka ŠVP byla na nástěnce cca 2 měsíce před termínem, kdo chtěl, zapsal své dítě do seznamu a pak dorazil na info schůzku…
Docela obdivuju jet v zimě na školku v přírodě…myslím, že to je jen o sušení promočených věcí…
Já jsem jezdila vždy jen na jaře (duben až květen) a to na hory…chata Královka, v Jizerkách u Bedřichova…moc krásný lesy..hned u chaty, žádný trajdání po silnici s 20 dětma, ven z chalupy, šup do lesa ![]()
Holky, já vím, že je to trochu OT, ale v kolika letech se na tu školku v přírodě jezdí?
Mě přijde nepředstavitelný dát pytel čtyřletých blech pár učitelkám na týden ![]()
@Mar__tanka1983 píše:
Holky, já vím, že je to trochu OT, ale v kolika letech se na tu školku v přírodě jezdí?
Mě přijde nepředstavitelný dát pytel čtyřletých blech pár učitelkám na týden
Od kolika děti chtějí, troufnou si, zvládnou to…je to individuální…někdo to zvládne ve 4 letech, jiný ani v 7 ne…
Musí chtít to dítě…mít důvěru učitelky, těšit se…zvládnout noc bez maminky se dá v pohodě, dny bývají horší…musí mít nonstop program, pak se jim nestýská…non stop znamená od cca 6 hodin ráno do cca 22 hodin večer…dá to zabrat…
A to jste o ŠVP nevěděli předem? U nás se tedy na ŠVP jezdilo až v dubnu, či květnu, ale tom, že se někam pojede jsme věděli několik měsíců předem - né, tedy přesný termín, kolikrát ani přesné místo, ale vždycky jsme věděli, že se něco chystá ![]()
Přihláška byla závazná a po odevzdání přihlášky jsme zálohu platili tuším do týdne. A potom zbytek cca 8 týdnů před odjezdem. Všechno musí být hrazené předem, takže pokud u vás jedou děti už v lednu, tak to máte s platbou skoro za pět minut dvanáct
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.