Školka v přírodě - záloha

5548
28.11.13 13:42

školka v přírodě-záloha

Dobrý den maminky,
Ve školce kam syn chodí se včera objevila na nástěnce informace, že děti pojedou koncem ledna na švp. Jenže zálohu chce pani ředitelka v pondělí(1600) a zbytek za tři dny a mě to prostě přijde nějaké moc rychlé:o(.Jak to bylo u vás? Pochopila bych kdyby se třeba do 14ti dnů musela složit záloha a u autobusu zbytek, ale takhle…Jak jste to měli vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4476
28.11.13 13:44

My jsme platili zalohu i zbytek snad asi tri mesice dopredu… Zadne penize se u autobusu nevybirali, bylo tam uz tak dost chaosu, aby si ucitelky odskrtaly deti ze seznamu, povybirali karticky pojistence a nalozili vsechny a na nikoho nezapomneli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
28.11.13 13:45

Osobně bych tak malé dítě nepustila, takže by mi to bylo fuk. Když jsem platila zálohy-doplatky našim školákům záloha se vybírala hned, aby mohli objednat počet (dejme tomu do týdne od vyhlášení) a zbytek max. do 14 dnů :nevim:

• Citovat
  • Upravit
11117
28.11.13 13:47

Me spis fascinuje, ze se to jen „objevilo“ na nastence a nikdo vam k tomu nic nerekl. vybirat dopredu je normalni, ale tohle ja nejak rychle i na rozmysleni :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4647

Na školku v přírodě se u nás vybírala celá částka najednou. Tipuju tak měsíc, měsíc a půl dopředu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5548

@74paja Můžu se zeptat kolik jsi platila? A za jak dlouho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4647
28.11.13 13:48

Ale samozřejmě nahlášení museli být dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5548
28.11.13 13:48

@Ali-Ali No právě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5548
28.11.13 13:49

@Kacka2 To jo, ale mě přijde 5 dnů na rozmyšlenou docela málo a to že prve chtějí zálohu a tři dny na to zbytek :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58838
28.11.13 13:50

No ale pokud jedou děti už v lednu, tak je to celkem pochopitelné :nevim: Akorát teda mi to teda přijde dost narychlo :nevim:
My jsme zálohu platili asi 2-3 týdny od oznámení ve školce, ve škole a doplácelo se vždy taky dost dopředu, myslím že měsíc a víc dopředu :nevim: U autobusu už jenom prohlášení, průkazky pojišťovny apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
28.11.13 13:52

@maminka189 ahoj, no celkove to bylo 2500,–. Zaloha byla polovinu. Jeli v lete turistikovat na hory. Na tyden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
28.11.13 13:56

U nás ve školce vždycky byla cca měsíc před odjezdem na ŠVP třídní schůzka s veškerýma informacema, rodiče dostali seznamy věcí, adresy, telefony…prostě info…plus se vybíraly peníze-celá částka najednou…+ kapesné (výlet do ZOO, zmrzlina a věci do pokladu). Nabídka ŠVP byla na nástěnce cca 2 měsíce před termínem, kdo chtěl, zapsal své dítě do seznamu a pak dorazil na info schůzku…
Docela obdivuju jet v zimě na školku v přírodě…myslím, že to je jen o sušení promočených věcí… :nevim: Já jsem jezdila vždy jen na jaře (duben až květen) a to na hory…chata Královka, v Jizerkách u Bedřichova…moc krásný lesy..hned u chaty, žádný trajdání po silnici s 20 dětma, ven z chalupy, šup do lesa :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
31278
28.11.13 13:58

Holky, já vím, že je to trochu OT, ale v kolika letech se na tu školku v přírodě jezdí?
Mě přijde nepředstavitelný dát pytel čtyřletých blech pár učitelkám na týden 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
28.11.13 14:02
@Mar__tanka1983 píše:
Holky, já vím, že je to trochu OT, ale v kolika letech se na tu školku v přírodě jezdí?
Mě přijde nepředstavitelný dát pytel čtyřletých blech pár učitelkám na týden 8o

Od kolika děti chtějí, troufnou si, zvládnou to…je to individuální…někdo to zvládne ve 4 letech, jiný ani v 7 ne… :nevim: Musí chtít to dítě…mít důvěru učitelky, těšit se…zvládnout noc bez maminky se dá v pohodě, dny bývají horší…musí mít nonstop program, pak se jim nestýská…non stop znamená od cca 6 hodin ráno do cca 22 hodin večer…dá to zabrat…

• Citovat
  • Upravit
5532
28.11.13 14:06

A to jste o ŠVP nevěděli předem? U nás se tedy na ŠVP jezdilo až v dubnu, či květnu, ale tom, že se někam pojede jsme věděli několik měsíců předem - né, tedy přesný termín, kolikrát ani přesné místo, ale vždycky jsme věděli, že se něco chystá :think:
Přihláška byla závazná a po odevzdání přihlášky jsme zálohu platili tuším do týdne. A potom zbytek cca 8 týdnů před odjezdem. Všechno musí být hrazené předem, takže pokud u vás jedou děti už v lednu, tak to máte s platbou skoro za pět minut dvanáct

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin