Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
To je celkem mazec teda. Je to hodně dětí opravdu. Uf, no ono to bude těžký ještě. Někde prý ani ty tříletý neberou, není místo a hotovo.
No když nastupoval syn do školky, tak na Týnské nebrali ani čtyřleťáky ![]()
Ono hodně záleží na tom, kdy budou dcerce 3 roky, jestli do 31.8. včetně, přijetí bych se tolik nebála ![]()
Právě že je na konci září, tak to bude složitější ještě o to.
R82 píše:Školkovné platíš od začátku září, i když tvé dítě nastoupí třeba až v únoru. Jídlo se platí za ty dny, kdy je dítě fyzicky ve školce.
Taky budeme resit tento problem jednou,kdyz dite se prihlasi driv,musi se mu platit misto????jak je to ted?taky bych rada Kpt.Jarose
Ahoj, dcera chodí do školky Na Kopcích. Můžu jen doporučit, jsem nadšená (a Teri taky, vždycky když pro ni přijdu, brečí, že nechce domů
) Učitelky perfektní, jídlo vynikající, prostředí krásný nový. Navíc je školka ve stejné budově jako škola, takže využívají třeba za nepřízně počasí kinosál, tělocvičnu, keramickou dílnu atd. Ale zápis proběhl už v lednu.
Několik kamarádek má děti na Benešce a taky jsou spokojené. A dobrá je prý i školka u Masaryčky (ale nevím, jak se jmenuje).
Jedna známá vozila dceru do Trnavy, protože v Třebíči ji nikde nevzaly, ještě ji v té době nebyly 3 roky a v Trnavě nebyl problém. Takže pokud potřebuješ dceru umístit, je tohle další možnost…
Díky moc, Kopce jsou prý fajn, akorát prostě hodně dětí v lednu prý už nemohli vzít.....JE to náročný ted s těma školkama.
Tak ja nejak v mem pripade doufam,ze boom az se budeme hlasit odpadne.jak by jste to udelali s prihlasenim kdyz se dite ma narodit v dubnu??kdy jit k zapisu???az asi v zari co??
R82 píše:
Tak ja nejak v mem pripade doufam,ze boom az se budeme hlasit odpadne.jak by jste to udelali s prihlasenim kdyz se dite ma narodit v dubnu??kdy jit k zapisu???az asi v zari co??
Pokud se nemusíš vrátit do práce, tak bych odložila nástup do školky až na září. Dítko bude vyzrálejší, nebude nastupovat do už zaběhnutého kolektivu. Nebudeš muset platit 7 měsíců školkovné, aniž by do školky dítě chodilo. Měli jsme to podobně. Terince byly 3 roky v lednu a nastupovala do školky až v září.
Bohuzel do prace extra rychle nespecham,nemam kam.to bude jeste peklo tady si neco hledat,vzdyt vite jak to tu chodi.
Já bych zase raději práci hledala už aspoň od 2 let dítěte, je to tu těžké opravdu. K zápisu bych šla, může se stát, že najdeš práci, nikdy nevíš třeba některé dítě nenastoupí a ty náhodou budeš mít šanci i od dubna dát do školky. Je to spíš hop nebo trop, mám teď známou, kluk nebyl u zápisu, a náhodou chodila po školkách, místečko se udělalo a malýho od února vzali. Ona šla do práce hned, prostě je to víc o štěstí taky.......Neříkám, že je to běžný postup, to určitě ne.
taky jsem si říkala, že od 2 let to zkusím něco hledat…je to smutný tady no
![]()
Cas uz pokrocil a cetla jsem pred nejakou dobou, ze se v Trebici uvazovalo o lesni skolce. Podarilo se ji uz otevrit?
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.