Školka v Třebíči

457
18.2.12 19:29

školka v Třebíči

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jaké máte zkušenosti se školkami v Třebíči. Vůbec se zatím neorientuji, mám první dítě, chci ho umístit, snad budeme mít štěstí. Je nějaká opravdu dobrá a nějaká opravdu nechci říct špatná, ale nic moc. Vím, že to každý soudí jinak, ale třeba nějaký názor pomůže v rozhodování. A vím, že míst moc není, ale tak za zkoušku se nic nedá, musí se to řešit. Slyšela jsem, že je nová i soukromá školka, máte nějaké informace? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
522
18.2.12 19:45

Soukromá školka je pokud se nemýlím kolem 7000kč/měsíc, celkově je v třebíči málo míst ve školkách, je docela špatná situace, jsem zvědavá až se budeme za 2 roky někam zapisovat my jestli seženeme místo :nevim: . Sama jsem chodila do mš na Palackého, za mě tam bývali 4 třídy, nevím jak to mají teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
18.2.12 19:53

Ahoj, přiznávám, že přehled o Třebíčských školkách nemám, dítě mám na Jarošce (máme to nejblíž) a s učitelkama jsem maximálně spokojená. Jaroška je spojená s Dukovanskou (MŠ Duha), tam prý jsou učitelky o něco málo horší :nevim: Sousedka vozí holčičku na Obránců míru a je nadšená. Na Kopcích zase výborně vaří.
Doporučuju ti zeptat se maminek v okolí nebo kamarádek, tak se dozvíš nejvíc. Navíc bych o školce přemýšlela i v souvislosti se školou. Kvůli kamarádům i vzdělávacímu programu (Jaroška jede podle programu Začít spolu, na který navazuje i škola Kpt. Jaroše).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
18.2.12 19:56

Jo a kamarádka je maximálně spokojená s Demlovkou (skvělé jídlo i učitelky).
Jinak Jaroška+Dukovanská nabrala loni a předloni hromady dětí, takže je fakt plná!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
18.2.12 20:03

Mě je právě celkem jedno kde v Třebíči, auto mám, pracovní dobu slušnou. V Třebíči to potřebujeme vyřešit na rok co je 3-4 roky, potom se budeme stěhovat, sice v okolí Třebíče a je tam místní školka, tak bych chtěla právě, aby chodila tam, potom do školy, jak píšeš kvůli kamarádům atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
R82
2396
18.2.12 20:05

Taky budeme resit tento problem jednou,kdyz dite se prihlasi driv,musi se mu platit misto????jak je to ted?taky bych rada Kpt.Jarose

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457

Líbí se mi ta DUHA, jak máš děti. Je ale pravda co jsem psala, že tam bude opravdu těžké se dostat, nevíš jak to tam je s tou třídou, kterou budou dělat přímo ve škole? Četla jsem to v novinách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118

Pokud je to jen na rok, dala bych malou do školky buď blízko domova (kamarádi z hřiště) nebo rovnou tam, kam se budete stěhovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
18.2.12 20:15

Přímo do školy půjde modrá třída, ředitelce se tam nechcou dávat nové děti :think: Ono se toho zatím moc neví, vše se zatím řeší. Každopádně děti z původní třídy se mohly rozhodnout, jestli chcou jít do školy nebo zůstat ve školce.
Takže ze 4 tříd (a jedné speciální - poloviční počet dětí) jsou k dispozici 3 8o Na Dukovanské je 6 tříd, z nich je jedna celá čtyřleťáků, takže se budou obměňovat děti jen v 5ti třídách. Takže můj hodně hrubej odhad - MŠ Duha bude přijímat 50-70 dětí 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
18.2.12 20:15

Zatím ji dám určitě v třebíči, snad nám to vyjde někde. I když taky jsem přemýšlela, že zase pak přecházení jinam, ale nebudu tak přemýšlet, takových dětí je a kdoví co bude???Od jisté doby řeším raději co je teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
18.2.12 20:17

Jsi hodná, díky za takové úvahy, nevíš kolik tak zhruba do Duhy chodí dětí k zápisu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
18.2.12 20:20

Nevím, co bys o té třídě ve škole chtěla vědět. Třída se bude celá budovat nová, bude mít vlastní vchod, vlastní nové záchodky. Bude mít zkrácenou provozní dobu (asi o 1,5hodiny), nebude otevřená o prázdninách. Jídlo budou děti dostávat ze školy. Pískoviště jim budovat nebudou. Tato třída nebude nastálo, počítá se, že až opadne babyboom, zavře se. Víc fakt nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
18.2.12 20:23

To stačí, budu teoreticky ráda, když nás někde vezmou. Můj osobní názor je, že sice i když baby boom odpadne, tak to bude ještě dlouho trvat než budou školky poloprázdné. A jak je to v Duze o prázdninách, mají 2 měsíce zavřeno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
18.2.12 20:27

No když jsem šla k zápisu se synem před 2lety, on byl v pořadníku kolem 90tky (šli jsme druhý den) a musel být jeden z posledních, koho přijali :think: Kolik bylo dětí u zápisu, to fakt netuším, ale vzhledem k tomu, že většina se přišla zapsat hned první den, odhadla bych to na 110-120 dětí. A dokonce jsem o nějakém takovém čísle něco slyšela :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
18.2.12 20:29

Duha je o hlavních prázdninách otevřená, jeden měsíc chodí děti do školky na Jarošku, druhý měsíc na Dukovanskou. O ostatních prázdninách bývá otevřená jedna třída z každé školky, podle počtu dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin