Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jaké máte zkušenosti se školkami v Třebíči. Vůbec se zatím neorientuji, mám první dítě, chci ho umístit, snad budeme mít štěstí. Je nějaká opravdu dobrá a nějaká opravdu nechci říct špatná, ale nic moc. Vím, že to každý soudí jinak, ale třeba nějaký názor pomůže v rozhodování. A vím, že míst moc není, ale tak za zkoušku se nic nedá, musí se to řešit. Slyšela jsem, že je nová i soukromá školka, máte nějaké informace? Díky.
Soukromá školka je pokud se nemýlím kolem 7000kč/měsíc, celkově je v třebíči málo míst ve školkách, je docela špatná situace, jsem zvědavá až se budeme za 2 roky někam zapisovat my jestli seženeme místo
. Sama jsem chodila do mš na Palackého, za mě tam bývali 4 třídy, nevím jak to mají teď.
Ahoj, přiznávám, že přehled o Třebíčských školkách nemám, dítě mám na Jarošce (máme to nejblíž) a s učitelkama jsem maximálně spokojená. Jaroška je spojená s Dukovanskou (MŠ Duha), tam prý jsou učitelky o něco málo horší
Sousedka vozí holčičku na Obránců míru a je nadšená. Na Kopcích zase výborně vaří.
Doporučuju ti zeptat se maminek v okolí nebo kamarádek, tak se dozvíš nejvíc. Navíc bych o školce přemýšlela i v souvislosti se školou. Kvůli kamarádům i vzdělávacímu programu (Jaroška jede podle programu Začít spolu, na který navazuje i škola Kpt. Jaroše).
Jo a kamarádka je maximálně spokojená s Demlovkou (skvělé jídlo i učitelky).
Jinak Jaroška+Dukovanská nabrala loni a předloni hromady dětí, takže je fakt plná!
Mě je právě celkem jedno kde v Třebíči, auto mám, pracovní dobu slušnou. V Třebíči to potřebujeme vyřešit na rok co je 3-4 roky, potom se budeme stěhovat, sice v okolí Třebíče a je tam místní školka, tak bych chtěla právě, aby chodila tam, potom do školy, jak píšeš kvůli kamarádům atd.
Taky budeme resit tento problem jednou,kdyz dite se prihlasi driv,musi se mu platit misto????jak je to ted?taky bych rada Kpt.Jarose
Líbí se mi ta DUHA, jak máš děti. Je ale pravda co jsem psala, že tam bude opravdu těžké se dostat, nevíš jak to tam je s tou třídou, kterou budou dělat přímo ve škole? Četla jsem to v novinách.
Pokud je to jen na rok, dala bych malou do školky buď blízko domova (kamarádi z hřiště) nebo rovnou tam, kam se budete stěhovat ![]()
Přímo do školy půjde modrá třída, ředitelce se tam nechcou dávat nové děti
Ono se toho zatím moc neví, vše se zatím řeší. Každopádně děti z původní třídy se mohly rozhodnout, jestli chcou jít do školy nebo zůstat ve školce.
Takže ze 4 tříd (a jedné speciální - poloviční počet dětí) jsou k dispozici 3
Na Dukovanské je 6 tříd, z nich je jedna celá čtyřleťáků, takže se budou obměňovat děti jen v 5ti třídách. Takže můj hodně hrubej odhad - MŠ Duha bude přijímat 50-70 dětí ![]()
Zatím ji dám určitě v třebíči, snad nám to vyjde někde. I když taky jsem přemýšlela, že zase pak přecházení jinam, ale nebudu tak přemýšlet, takových dětí je a kdoví co bude???Od jisté doby řeším raději co je teď.
Jsi hodná, díky za takové úvahy, nevíš kolik tak zhruba do Duhy chodí dětí k zápisu?
Nevím, co bys o té třídě ve škole chtěla vědět. Třída se bude celá budovat nová, bude mít vlastní vchod, vlastní nové záchodky. Bude mít zkrácenou provozní dobu (asi o 1,5hodiny), nebude otevřená o prázdninách. Jídlo budou děti dostávat ze školy. Pískoviště jim budovat nebudou. Tato třída nebude nastálo, počítá se, že až opadne babyboom, zavře se. Víc fakt nevím.
To stačí, budu teoreticky ráda, když nás někde vezmou. Můj osobní názor je, že sice i když baby boom odpadne, tak to bude ještě dlouho trvat než budou školky poloprázdné. A jak je to v Duze o prázdninách, mají 2 měsíce zavřeno?
No když jsem šla k zápisu se synem před 2lety, on byl v pořadníku kolem 90tky (šli jsme druhý den) a musel být jeden z posledních, koho přijali
Kolik bylo dětí u zápisu, to fakt netuším, ale vzhledem k tomu, že většina se přišla zapsat hned první den, odhadla bych to na 110-120 dětí. A dokonce jsem o nějakém takovém čísle něco slyšela ![]()
Duha je o hlavních prázdninách otevřená, jeden měsíc chodí děti do školky na Jarošku, druhý měsíc na Dukovanskou. O ostatních prázdninách bývá otevřená jedna třída z každé školky, podle počtu dětí.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.