Školka, nemoci a práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
2krát nemocný za zimu, to není skoro vůbec nemocný, to vnoučata nebyli ve školce 2měsíce v kuse, pak týden a znovu nemoc, vůbec bych to neřešila a nechápu jak s toho můžeš být na nervy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děti bývají nemocné. Zas ale většinou mají 2 rodiče, takže střídat se na očr není problém. Něco mi pokryje HO.
Když jsem byla ve zkušebce, měl syn 3 roky a byl čerstvě ve školce, ty 3 měsíce s ním byl při nemoci doma manžel.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Tak zase u práce v kanclu můžeš zažádat o HO, pokud mas male deti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak děti prostě bývají v zimě nemocné no, i dospěli onemocní
a ty nemáš partnera? Taky jsou možnosti HO v kancelářích, záleží kde bys pracovala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdyby byly děti během zimy 2× nemocné, tak jásám. U nás se jel scénář týden ve školce, dva týdny doma. Ale každý další rok to bylo lepší. Ve škole už dobré. Druhačka první rok ve škole 1× antibiotika, pak asi 2 menší virozy. Tento školní rok poprvé celý týden doma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
No, asi tě nepotesim, ale my to měly tak, že ve školce byly děti zdravé, opravdu asi zázrak, ve školce nemarodily prakticky vůbec. Tenkrát jsem si vedla docházku a nulová absence. ![]()
Mladší ji má pořád, starší naopak dost zmeskano. Takže tvoje dítě to může mít opačné, podobné, těžko říct, ale práci si hledej tu lepší, ono to pak nějak dopadne. Nevzala bych horší práci z nějaké obavy v budoucnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nick mandarinka Jsem na nervy, protože se bojím o práci a máme celkem velké výdaje na živobytí. Teď jsem v jedné práci skončila, (nejen) kvůli tomu, že mě vedoucí po týdnu OČR nahanela do práce a já smlouvu na určito a teď strach, jestli mě prodlouži smlouvu nebo ne.
@debra.morgan Letos jsem to tedy neřešila, je možné, že se něco měnilo, ale loni, když jsem se ptala doktorky, tak mi bylo řečeno, že se OČR nedá převést na druhého člověka. Máte nějaké bližší info jak to funguje?
@Velryba černá Jsem asi nevdecna, že?
Já měla dítě doma taky víc než 2×, ale tím, že jsem byla 12kach, tak některé dny jsem měla volno a tak nějak jsme to pytlikovali s chlapem. Měla jsem na mysli, že dvakrát jsem ho měla na OČR, blbě jsem se vyjádřila.
- Citovat
- Upravit
@Zeoli píše: Více
Jojo, nase byly to samé, te nladsi to vydrzelo, starimu se to otocilo po covidu, od te doby je furt na hromadě
ale zas iz je dost velky a muze byt doma sam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Letos mám pocit, že je na hromadě neustále. Něco se točí ve školce. Syn tam byl po 14 dnech a bylo tam opět 6 dětí. Od začátku prosince tam byl snad měsíc celkem. Naštěstí mám možnost HO ( s nemocným dítětem super ). Jinak bych byla sen každého zaměstnavatele. Manžel si naštěstí bere taky HO, na OČR jsme naštěstí nemuseli nikdy ani když velké děti byly malé. Na druhou stranu makal s nemocným dítětem na HO je masakr. Mam vždy pocit, že bych pak potřebovala neschopenku pro sebe. A když je z 4 dny doma nemocný znova mam chuť ty maminky s nudlí ( vždyť o nic nejde že ) zabit.
Zrovna mi učitelka říkala, že vlastně neví co má psát do ročního hodnocení pro SPC, když tam v podstatě od prosince nebyl ![]()
- Citovat
- Upravit
Tak ja davala dceru do skolky s rymou, lehkym kaslem, jinak by tam pres zimu moc nebyla. Ve skole se to zlepsilo, zatim od zari nechybela ani jednou, chodi do skoly, i kdyz pokaslava. U nas nemocne deti musi pak doma vypracovavat ucivo za cely den..
Zalezi, jak je syn moc nemocny, s horeckou samozrejme ne, ale pokud je jen trochu nachlazeny, tak by chodit mohl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mgree píše: Více
To je komentář naschvál, aby tu všechny mamky vytočil?
To totiž úplně miluju, že dítě je jen lehce nemocné, tak co by nemohlo do školky. Houbelec prde..c. S rýmou a kašlem, kor v začátcích, je infekční a má prostě zůstat doma, s ohledem na ostatní rodiče, kteří by taky rádi chodili do práce a děti měli zdravé!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@xxprincesscz Tak konkrétně naše dětská doktorka si 3× poslechla dítě s lehkým kašlem bez rými a pokaždé říkala, že podle jejího názoru do školky může
a že takhle kašle spousta dětí. Já ho teda nechávala doma, ale cukala se s OČR. Pak ale třeba taky chodí fotky ze školky kdy děti na jaře, když je chladno sedí na obrubníku nebo v zimě dítě bez nakrcniku a rozeplou bundou u krku, moje dítě v zimě bez mikiny (prasklo se samo), protože mikinu nosit nechce, fotky z tělocviku, minulý týden fotka z tělocviku, jak si hrajou na hole zemi v tělocvičně na vajíčka, housenky… takže se pak jenom můžu divit, že ty děcka mají kašel…
- Citovat
- Upravit
Dobrý den,
řeším novou práci, dítě 5 let, každou zimu zatím byl 2× nemocný. Já už jsem z toho celkem na nervy, říkám si, jeslti nebude lepší si najít prostě hůře placenou práci, kde si za mě mohou najít náhradu, dříve jsem dělala ve skladu a tam nás bylo tolik, že když jeden nepřišel, firma se z toho nezhroutila. Chtěla jsem lépe placenou práci v kanclu, ale mám strach, že tim, jak je dítě nemocné, bude to pro ně problém.
Říkám si, že ten poslední rok a půl by se to ve školce snad nějak zvládlo a ve škole už to takové nebude. Nebo se pletu 😅 🫣 🥲
Jaké máte zkušenosti Vy?