Školka, nemoci a práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Snopy123
29.3.25 16:50

@Mgree To že se ve škole vypracovává chybějící učivo je snad normální ne?

• Citovat
  • Upravit
Snopy123
29.3.25 16:54

U nás děti taky zřejmě s lehkým kašlem a rýmou chodí. Točí se to od ledna ve třídě ( dle učitelky). Syn byl doma už 4 x pokud dobře počítám. Vždy kašel a rýma, max teplota. Nikdy nic víc. Děti je 6-10 maximálně ve třídě z 20. Třída vedle je na tom stejně. Tak lehká rýma … No a ze země v tělocvičně to nemají.
Naposledy vydržel ok 4 dny.
Teď byl 2 dny opět a to jsem se už v pátek ozvala…. Holčička pěkně ráno kašlala. Dle tatínka suchý vzduch v šatně. :nevim: Školka žádné potvrzení nevyžaduje.

Tchyně mi vyprávěla, že v 70. letech vždy prý ráno sestra dítě ve školce zkontrolovala a pokud nebylo ok, šupajdilo domu. Jen nevím jestli si to nepletla s jeslemi? Moje mama si to pamatuje v jeslích ne ve školce :think:

• Citovat
  • Upravit
1947
29.3.25 17:53
@Anonymní píše: Více

No to, že napíšeš, že malej byl 2×za zimu nemocný a ty si s toho na nervy, pak z tebe, vyleze, že to nebylo 2×,ale více krát, nediv se, že nechápu tvojí reakci, děti prostě ve školce marodí s tím nic neuděláš o práci má v dnešní době strach každý, takže vystřídat s manželem a těšit se na léto, jediná rada

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101681
29.3.25 19:04

A proc by z toho mely mit kasel 8o nakrcniky nevedeme vubec a bundu mi potvora nosi až kdy fakt mrzne a nemocna neni, ono se tomu rika otužování :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101681
29.3.25 19:07
@Snopy123 píše: Více

Za nic normalniho to nepovazuji. Povazuji za normalni zjistit co brali a pobrat nové učivo, nikoliv vypracovavat vse, co delali ve škole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5138
29.3.25 19:08

Rodiče jste snad dva, ne? Se v nemocích vystřídáte, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
29.3.25 19:12

@j.a.n.i1 Tak u nás vždy dostaly děti úkoly na doma co si měly doplnit. Buď pro to chodili rodiče přímo do školy, nebo jim to donesl spolužák. Jedno z dětí mělo týdenní plány vždy ( jako co v kterém předmětu budou dělat a k tomu co mají v pátek odevzdat za úkoly ). Pokud někdo chyběl doplnil si to a normálně odevzdal.
Nebo pokud chybělo víc dětí ve třídě, tak u těch mladších to i učitel psal na web - čeština učebnice, písanka, výtvarka namalovat, atd… Od Covidu všechny materiály leží v Teams u těch větších a po příchodu do školy se počítá, že to žák viděl.
Měly to tak všechny děti. Úplně běžně jsme děti při nemoci učili doma a doplňovali učivo.
Jistě v tom bylo i nějaké opakování.

• Citovat
  • Upravit
101681
29.3.25 19:28

@Snopy123 No, pokud by jim bylo tak dobře, ze mohou delat ukoly, tak klidně mohou jit do skoly a nemusi byt doma… V opačném případě cjci aby se v klidu lecily

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1822
29.3.25 19:52

Podívej se, zakladatelko, žádný zaměstnavatel nemůže chtít, aby podřízený měl pořád zdravé děti a když mu náhodou omarodí, aby je ráno zavřel samotné doma a v práci nechyběl.
Malé děti prostě marodí, ve školce chytají bacily jeden od druhého, a komu to vadí, je buď bezdětný nebo má krátkou paměť. Málokdo má ty děti zdravé. Každý si tu nemocnost většinou ve školce odbude, málokteré dítě je permanentně zdravé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
29.3.25 19:55

@j.a.n.i1 No tak dítě v horečce asi nebude dělat úkoly. Ale abych třeba dítě s ATB posílala do školy třetí den to taky ne ( a u těch jim klidně ok třetí den bylo). Navíc nám ta škola nikdy nezabrala hodiny denně. Ve většině případů se to sfouklo za chvíli a ta chvíle kdy jim bylo ok se našla vždy poměrně brzo.

• Citovat
  • Upravit
6381
29.3.25 20:31

Ve škole se to už nehrotí a u předškoláku taky tolik ne.
I ty školky jsou individuální. A pak záleží na citlivosti rodičů.
Já se z rýmiček ani kašle nehroutím a děti chodí. Mají minimální absence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3129
29.3.25 20:57

S tím učivem během nemoci dítěte - každý den posílá třídní učitelka obou dcer učivo, které probrali ve škole ten den, např. ČJ prac. sešit 32/4, 33 M uč.54, PS 48+49/1 Většinou s tím začneme po několika málo dnech nemoci, zabere to třeba půl hodiny denně intenzivní práce a děti pak nejsou vykulené po návratu do školy. Učitelky chtějí, aby to měly vypracované třeba do týdne po návratu do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2963
29.3.25 21:07

@xxprincesscz Ano, pokud dite nema teplotu, tak chodi nachlazene do skolky/skoly. V zimnich mesicich by pak chybelo casto a kdyz dcera chodila do skolky, tak ja musela do prace. Navic nebyla jedina nachlazena. Ve skole se to toleruje, s horeckou by byla samozrejme doma, ale pokud ma jen rymu a zakasle, tak nevidim duvod k tomu, aby byla doma. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2963
29.3.25 21:09

@j.a.n.i1 Presne, dcera se taky od mala zdrave otuzuje, nakrcnik nechtela, od mimca chodila na plavani v zime, ted take plave v zime a je to fajn na imunitu. Co nejvic venku a ne doma u telky. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
29.3.25 21:10

@Dollorres posíláš do školky dítě které prokašle noc? Syn teď kašlal, já to chytila taky a týden mi bylo mizerně i jako dospělému. Hnusnou rýmu mám už 14 dnu a to umím smrkat.
Při tom jsme ani jeden neměli teplotu. Jen hnusnou rýmu a kašel. Syn tedy kašlal i venku to hodně ( studený vzduch ). Měl to po druhé před to měl s teplotou. Úplně nevím co by na to školka řekla. Doma je jich víc. V pátek jich bylo 6( z 20).

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat