Školkátka :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7725
20.8.13 17:48

@LociNN Tak já u nás na schůzce byla a dozvěděli jsme se akorát že děti mají být bez plín (kdo by to byl řekl, co?), že mají umět pít s hrníčku a ne s bandasky, jak a kdy se co platí a tím to skončilo. Co mají mít a nemají mít nám neřekli, řekli že se všechno dozvíme první týden v září - takže dcera nastupuje 2.9. a asi až v týdnu se dozvíme co po nich budou chtít. Docela mě tím šokovali, jsem člověk, který má rád všechno nachystané dopředu :/

Ani nevím co jí tam ten první den vzít, prostě nic. Jsem z toho lehce vykolejená. Asi i proto že druhá mladší dcera nastupuje den po ní do soukromé školičky a já do práce a nebudu mít čas na nějaké obíhání obchodů. :(

Email jsem jim psala už před 14ti dny a odpověď doteď žádná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
264
20.8.13 18:39

No nám právě taky řekli to co tobě, chtěla jsme to malé všechno připravit a také nemohu dělat nic, dnes jsem psala email ředitelce, tak jsme zvědavá co nám napíše :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
20.8.13 19:28

Naše školka má web, tam dává informace a pak až začne školní rok, tak dávají ve školce všechny důležité informace na nástěnku, kdy platit, číslo účtu, pro nové děti co do školky atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5555
20.8.13 21:02

Jsem ucitelka v materine. Divne, ze seznam nedali, ale neni to duvod se hroutit.

Prvni den s sebou:
Obleceni na prevleceni do tridy (pohodlne teplacky, zadne kalhoty s knoflikem, holcickam pokud sukni, tak pod ni leginy, at nema holy zadecek pri hrani si, a jen pokud vi, co s ni na zachode). Kyby byly zase vedra, muzou byt kratasy, ale spis bych nejdriv osondovala klima ve skolce.
Rezervni obleceni - tzn triko, teplaky/leginy, ponozky, slipy (spondi pradlo radeji dvakrat, muze si prvni dny treba ucvrknout, nez dobehne).
Pokud bude hned spat, tak pyzamko.
Pevleceni na ven - nejlepe to, co muze pri hre umazat, znicit. Nejde to ohlidat. To bysme byly jak policajtky. Pokud uznate za vhodne, dejte i jinou bundu, nez ve ktere dite rano prijde. Take se muze znicit.
Kdyz nebude mit pripravene venkovni obleceni, bude to pro ucitelky problem. Dostane to, v cem prislo.

Vse idealne podepsat. Vse si ma dite umet oblect samo.

V dalsich dnech, obvykle behem dvou tydnu, bude prostor donest to ostatni. To znamena:
Papirove kapesnicky
Kartacek a pastu, pokud se ve skolce cisti (ne vsude)
Toaletni papir, poud ho budou pozadovat
Vlhcene ubrousky, pokud ho budou pozadovat
Kelimek, hrnicek - plastovy, pokud ho budou pozadovat
A dalsi mozne veci, ktere jsou ale vazne na kazde skolce samostatne. Muze to byt balik papiru na kresleni, tekute mydlo, ruzne dalsi vymysly.
Nikdo ti ale rozhodne neutrhne hlavu, kdZ to doneses az pristi tyden.

Mmch si myslim, ze byva v prvnich dnech tolerovano, kdyz ma dite nejakou svou hracku z domu - plysaka, knizku. Auticka, multifunkcni, krehke a zadane ostatnimi detmi hracky radsi ne. Diteti bych o ni ale predem nerekla, az bych se zeptala pani ucitelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
264
21.8.13 07:28

Děkuji :palec: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
medvidek
21.8.13 08:46

@Pomlenka u narp byl plysak zakazany. Nechapala jsem. U nejstarsi dcerky byl plysak vitan. Fakt to ma kazda skolka jinak.

• Citovat
  • Upravit
7725
21.8.13 08:49

Hračka je u nás zakázaná to nám taky řekli.

Jinak na internetu nepíšou vůbec nic :/ což jako nechápu. No necháme se překvapit. Jen to není nic pro mě shánět vše až v září, sice si myslím že vše doma máme, ale i tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
264
21.8.13 10:40

Taky máme vše nakoupené co jsme se tak dozvěděla od jiných maminek co mají mít oni, tak vše podepíši lihovkou a nic víc asi mě něčeká než s eněco dozvim více :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin