Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím všechny a prosím o názory. V dubnu budou synovi 3,takže už je přijatý do školky, teď jsem zjistila že jsem znovu těhotná a budeme mít mimi zase v dubnu, mám ho dát do školky dřív než ve třech letech aby si zvykl dřív než bude doma mimi a nebral to jako odstrkávání? Může jít dřív aniž bych přišla o rodičák? ( mám ještě starou variantu)…Požadavky na přijetí, co se týče šikovnosti bych řekla že splňuje..
@Lenka001: Řekla bych, že ho dříve nevezmou. U nás ve školce mají kritérium, aby dítě mělo při nástupu do školky 3 roky. Máš štěstí, mně malou nevzali do školky ani v jejich 4 letech.
O rodičák nepřijdeš, zbytek záleží na pravidlech školky. Naše malá ve 2,5 letech do školky chodila.
Já bych ho nedávala vůbec, ani teď, ani s miminem. Mě to doma s miminem nebavilo. takle jsem si hrála se starším, mimino na nás čučelo. Přišlo mi zábavněší hrát si s tříletým dítěte, než mávat chrastítkama nad kojencem. ![]()
No, záleží, jestli školka vezme, u nás sice vzali i pár dětí narozených během roku, ale chodit můžou začít až po narozeninách… i u naší malé, která je 5. září jsem se raději ptala, jestli může jít hned nebo až toho 5… rodičák ti zůstane…
pokud by dítě chodit mohlo, tak ještě bych zvážila, jestli ti nemůže dítě přinést ze školky nějakou dětskou nemoc nebezpečnou v těhotenství…
Já jsem úplně nepobrala ty data… klučíkovi budou v dubnu tři a on nastupuje v dubnu??? Jako ke konci šk. roku?
Nebo ted v září, ve 2.5 letech?
Osobně bych ho dala do školky od září ve 3.5 letech, kdy mimču bude půlroku.
Máš štěstí že ti ho vemou když jsi těhotná, toto u nás nehrozí, maminko jste těhotná budete na mateřské tak si nechte dítko doma, a nastoupí až v 5 letech, možná počítej i s tím, že ti toto řeknou ![]()
Už je přijatý a pokud bude splňovat požadavky(najíst se sám lžicí, říct si na záchod) tak může v klidu nastoupit
Teď by mi bylo asi smutno, ale myslela jsem že bych ho dala po Novém roce, děti má rád a doma ho to moc nebaví, ještě venku ho zabavím, ale doma je to hrůza, nic ho nebaví a když tak jen 5 minut…
@Lenka001 píše:
Už je přijatý a pokud bude splňovat požadavky(najíst se sám lžicí, říct si na záchod) tak může v klidu nastoupitTeď by mi bylo asi smutno, ale myslela jsem že bych ho dala po Novém roce, děti má rád a doma ho to moc nebaví, ještě venku ho zabavím, ale doma je to hrůza, nic ho nebaví a když tak jen 5 minut…
Klidne dej.
.O rodicak neprijdes. Pokud vse zvlada sam tak to nevidim jako problem.
Jj právě že zvládá. Svlékne se celý a oblékání už taky pilujeme, ale to prý není podmínka, to je tam učí…Jen nevím jak to bude se spaním po obědě, to už totiž nespí, tak jestli ho brát po o nebo ho to zase naučí
no uvidíme to je ještě čas ![]()
@zanetka2712 píše:
Máš štěstí že ti ho vemou když jsi těhotná, toto u nás nehrozí, maminko jste těhotná budete na mateřské tak si nechte dítko doma, a nastoupí až v 5 letech, možná počítej i s tím, že ti toto řeknou
U nás je to stejné. Ale myslím si, že tam bude i pár maminek, kterým dítě vezmou a ony v průběhu toho roku než půjde do školky otěhotní s druhým dítětem. Ale právo, aby mi zpětně teda taky vzali dítě, když pak má ta maminka mladší dítě doma a její starší je mladší než moje, nemáme…
je to škoda pro ty starší děti, připadá mi pozdě vzít dítě do školky až v 5 letech a 8 měsících těsně před nástupem do školy.
@zanetka2712 píše:
Máš štěstí že ti ho vemou když jsi těhotná, toto u nás nehrozí, maminko jste těhotná budete na mateřské tak si nechte dítko doma, a nastoupí až v 5 letech, možná počítej i s tím, že ti toto řeknou
to říct už nesmí. podle rozhodnutí, že školka je zvdělávací, ne hlídací zařízení má právo na vzdělání každé dítě bez ohledu na to, zda je matka v práci nebo na mateřské s druhým.
@Lama Lama píše:
to říct už nesmí. podle rozhodnutí, že školka je zvdělávací, ne hlídací zařízení má právo na vzdělání každé dítě bez ohledu na to, zda je matka v práci nebo na mateřské s druhým.
Tak mně taky nevzali Klárku kvůli tomu, že jsem na mateřské s mladší dcerou a bylo mi řečeno, že pracující maminky na to mají právo větší než my, které jsme ještě doma. Takže asi u nás fungují jiná pravidla než u Vás.
@micha.bello píše:
Tak mně taky nevzali Klárku kvůli tomu, že jsem na mateřské s mladší dcerou a bylo mi řečeno, že pracující maminky na to mají právo větší než my, které jsme ještě doma. Takže asi u nás fungují jiná pravidla než u Vás.
V tom pripade jsi mela napsat odvolani a nechat prosetrit je to diskriminacni. A nemuzou ti to rict.
Ahoj holky, prosim o radu, mam dcerku 2,5 roku. Posledni dobou casto chodi s tim ze chce jit do skolky, ani me nenapadlo ji tam dat takhle brzo, kdyz jsem doma tak mi to prijde jako kdybych se ji zbavovala
mame jeslicky par metru od baraku a jsou tam stejne stare deti. Bojim se abych tim neco nepokazila a kdyby se ji tam nelibilo ze mi to nebude umet rict. Myslite ze ji tam mam zkusit dat na par hodin? Nebo jeste pockat? Diky za rady ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.