Školka Pardubice a okolí

172
14.8.13 12:43

Skolka Pardubice a okoli

Ahoj, pristi rok se budeme stehovat k Pardubicim a proto jsem se chtela zeptat, jak to tam vypada se skolkama. Jeste jsem nic nezjistovala, ale radeji mapuji teren dopredu. Rada bych umistnila sveho chlapecka od pristiho zari, kdy mu bude 2,5 let…ma nekdo zkusenost bud se stanimi nebo i soukromymi skolkami v Pardubicich? Podotykam, ze ze zacatku nebudeme mit v Pardubicich trvale bydliste…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17180
14.8.13 13:04

Blbě, jsou zde zatím parametry pouze podle věku a trvalého bydliště, které dělá nejvíc bodů. Takže do školek chodí i děti maminek na mateřské jako to moje :oops: Zatím jsou hodně plné ale jak to bude příští rok netuším. ale s 2,5 letým bych měla docela obavy. Co se týká soukromých nebo alternativních školek tak to netuším, nepotřebovala jsem to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
14.8.13 13:06

Ale je fakt, ž e možná jinde je to ještě horší, dceři byly 3 roky v květnu a ten školní rok se nedostala ale od září už ano ale zase se nedostaly děti narozené později než v září no. Ale každý rok je to trošku jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
14.8.13 13:49

Do státní školky to ani nezkoušej, bez trvalého pobytu si neškrtneš. My to tento rok vyřešili soukromou školkou a příští rok zkusíme státní, to už bude mít dcera 3 roky a zároveň vyřízené trvalé bydliště (přemluvili jsme majitele bytu, aby nám dal svolení). Stejně i tak si myslím, že šance jsou minimální a budem muset platit soukromou školku ještě o rok déle :)

Jinak ono se stačí podívat na výsledky výběrových řízení, které jsou většinou vyvěšené na stránkách konkrétních školek, to si pak uděláš obrázek sama… Jediná celkem reální šance, jak umístit děcko do školky, je přihlásit ho někam do Ostřešan, Ohrazenic, Srchu apod. (ačkoliv i tak možná kecám, v některých „vesnických“ školkách je i tak přeplněno).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
14.8.13 13:54

Tak to jste me holky moc nepotesily, i kdyz asi co jineho se dalo cekat.

Jinak do jake soukrome skolky @rajada malou davas? Vzali ji tam bez problemu nebo jak dlouho jste cekali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
14.8.13 14:23

@Lucaa
Ona to není tak úplně soukromá školka, jako spíš miniškolička při Rodinném centru, můžu ti pak napsat víc do zpráv, pokud budeš mít zájem. Děti tam berou všechny, bez ohledu na trvalý pobyt, věk (nad 2 roky berou všechny), zaměstnání rodičů apod., jen mají přednost ty, které jdou od září na celotýdenní docházku (což naše malá jde). Nečekali jsme v žádném pořadníku ani nic jiného, spíš se tam jede na sympatie :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
14.8.13 14:23

Bohužel se můžu jen přidat k příspěvkům výše. Ve státní školce máš mizivou šanci, že ti ho vezmou. Leda tlačenka, jestli máte nějakého známého…??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
14.8.13 14:39

@rajada Uz mas SZ :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
14.8.13 14:40

@PetiteFillette Tak to bohuzel nemame…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
14.8.13 14:45

Tak statni skolky tedy mazu ze seznamu, ale pokud by se nasly maminky, co maji zkusenosti se soukromou skolkou v Pardubicich, tak za ne budu vdecna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.8.13 15:28

@Lucaa My měly trvalý pobyt v Pardubicích, a přesto mi dcerku do školky nevzali ani ve 3 letech, a ani v případě, kdy jsem do přihlášek uváděla, že jsem pracující samoživitelka v domnění, že to bude zohledněno u přijímacího řízení. Bohužel nebylo, a tak jsem si musela platit hlídání v soukromé miniškoličce nebo si brát dcerku s sebou do práce. Dali jsme přihlášku asi do 7 MŠ, během roku jsem si hlídala uvolněná místa a vždy podala přihlášku do výběrového řízení, ale byla to vždy jen ztráta času a nervů. Ale myslím, že to stojí za to, to třeba jen zkusit, třeba Vám to vyjde. Možná jsem měla jen smůlu, možná je třeba vyvinout větší úsilí, i když to opravdu už nevím jaké, snad ve formě nějakého úplatku, známosti apod., což podle mně existuje, protože jsem se setkala s jistými případy, které školku dostaly, i když neměli příslušný trvalý pobyt, patřičný počet roků apod. Když si na to krušné období vzpomenu a vidím spokojenou maminku s kočárkem, která si jde ze školky své starší dítko vyzvednout až odpoledne, trochu nechápu, ale kdo ví, třeba bych nebyla jiná, kdybych měla dvě děti :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
14.8.13 17:45

@Katka Pardubice Diky Kato, diky za zkusenosti…prihlasky samozrejme podam, ale podle toho co tu ctu tak budu maximalne pocitat se zadnimi vratky…do jake miniskolicky jste chodili? Pokud mas dobre reference tak mi klidne napis SZ, uz jsem dostala tip od „rajada“ ale cim vic tim lip…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.8.13 17:56

@Lucaa Chodili jsme do Svítkova, posílám odkaz na stránky - www.hlidanidetipardubice.cz, jen paní se narodilo ke konce loňského roku miminko, tak má teď zavřeno, ale možná, že příští rok už zase bude fungovat. Ale už z důvodu úspory peněz, které za soukromé hlídání zaplatíš, to chce vyzkoušet opravdu vše a hlavně - mít ostré lokty a bojovat :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
14.8.13 18:03
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
14.8.13 19:29

Něco je i při centru Kašpárek - http://www.rc-kasparek.cz/…default.aspx vídám je chodit s malými dětmi ven, je tu určiě i nějaká lesní školka ale odkaz nemám ta fungovala teď přes prázdniny a kamarádka byla spokojená. Ono dětí bude ubývat ale příští rok to ještě asi nebude ideální.

Ale určitě bych zkusila školky obvolat a uvidíš, mě se takhl edostala malá do školky v květnu - měla jsem nastupovat do práce, uvolnilo se místo ale už nechtěli na pár měsíců nic vypisovat. Takže nastoupila a já pak otěhotněla no :-D

Katko tvoje situace mě mrzí ale je to věčné téma, být v tvé situaci taky bych byla naštvaná, bohužel jsem v opačné situaci kdy mám druhé dítko a starší ve školce a jsem za to ráda, doma by to zvládla ale právo na vzdělání má stejné jako ostatní děti a že jí školka dala sakra hodně. A když si předstvím že by šla do školky až v 5 letech tak ten rozdíl mezi těmi dětmi je propastný. :think: Ale chápu tě to jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin