Školka ve 2,5 letech

87
16.8.13 19:18

Školka :) panika

Ahojik Holky, jak to máte se školkou… ja sice na ní mám ještě čas ale mám z toho hruzu už tet
Malej je Lednovej, do školky berou v Záři, ale určitě mi ho nevemou ve 2.5letech…
A ja musím nastoupit v lednu do práce, nevím jak to vyřešit.
JAK STE SI S TÍM PORADILY A JSOU TADY MAMINY Z PODĚBRAD?
Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23847
16.8.13 19:19

Co soukromá školka na těch 3/4 roku? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
16.8.13 19:22

@TILLOVA Ahoj. U nás bylo řešení jediné - půl roku neplaceného volna. Naštěstí mi to vstřícný zaměstnavatel umožnil. Po tu dobu chodila dcera to „školičky“ v rámci DDM (Dům dětí a mládeže) na dopoledne a já příležitostně sem tam nějakou brigádu našla.

Kamarádka, co do práce prostě musí, to řeší soukromou školkou. Sice vydělá tak akorát na tu školku, ale nepřijde o práci. Já radši zůstala doma a užila si dítě o půl roku dýl, než bych vydělávala jen na školku a dítě viděla akorát večer. Ale kdybych měla přijít o práci, taky by nebylo zbytí a došlo by na soukromou školku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
16.8.13 19:25

Jdu do práce ve 2 letech malé, což bude za 3/4 roku. Mám už pro ni vybnranou soukromou školku. Dnes běžná praxe, ale taky mám obavy, aby tam chodila ráda. Snad jo, už teď ve 14 měsíccíh hrozně vyhledává děti a kontakt s okolím, tak uvidíme. Doma se už pěkně nudí.

• Citovat
  • Upravit
29730
16.8.13 19:26
@TILLOVA píše:
Ahojik Holky, jak to máte se školkou… ja sice na ní mám ještě čas ale mám z toho hruzu už tet
Malej je Lednovej, do školky berou v Záři, ale určitě mi ho nevemou ve 2.5letech…
A ja musím nastoupit v lednu do práce, nevím jak to vyřešit.
JAK STE SI S TÍM PORADILY A JSOU TADY MAMINY Z PODĚBRAD?
Děkuji.

Jak stary mas dite, resp. za jak dlouho vas to ceka? Ono se to meni rok od roku, zalezi, kolik bude deti. Prostredni sla do skolky ve trech letech, je taky lednova. Od zari jsem skolku platila a tam ji drzeli do ledna misto. Tohle ti reknou az pri zapise, driv se to resit neda. Maximalne si muzes pripravit nahradni plan, nejakou tu soukromou skolku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
16.8.13 19:26
@Gina108 píše:
Co soukromá školka na těch 3/4 roku? :think:

no tady chtěj 8800Kč kde by sme na to vzaly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
16.8.13 19:30

Soukromnu školku určitě ne… máme hypoteku… se soukromnou školkou by sme měly hypotéky dvě…a to by sme se z toho zblaznily

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
16.8.13 19:31
@TILLOVA píše:
no tady chtěj 8800Kč kde by sme na to vzaly

Jak to píše hkac - buď ti dovolí zaměstnavatel neplacené volno, nebo holt budeš muset dát celou vejplatu na školku, však to nebude nafurt, další září by ti ji do státní snad vzali, ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
16.8.13 19:32

@TILLOVA Pokud ne soukromou školku, napadá mě tak akorát sehnat někoho, kdo má podobně staré dítě a bude stejně doma, že by za určitou úplatu hlídal i to tvoje. Má to ale úskalí, pokud jedno z dětí bude nemocné. Nebo adoptovat babičku (to jako myslím vážně, vím, že to existuje, ale nevím, odkud jsi).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
16.8.13 19:32
@TILLOVA píše:
Soukromnu školku určitě ne… máme hypoteku… se soukromnou školkou by sme měly hypotéky dvě…a to by sme se z toho zblaznily

Jak to dvě hypotéky? Jako že byste si vzali hypotéku na školku? 8o :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1689
16.8.13 19:34
@hkac píše:
@TILLOVA Ahoj. U nás bylo řešení jediné - půl roku neplaceného volna. Naštěstí mi to vstřícný zaměstnavatel umožnil. Po tu dobu chodila dcera to „školičky“ v rámci DDM (Dům dětí a mládeže) na dopoledne a já příležitostně sem tam nějakou brigádu našla.Kamarádka, co do práce prostě musí, to řeší soukromou školkou. Sice vydělá tak akorát na tu školku, ale nepřijde o práci. Já radši zůstala doma a užila si dítě o půl roku dýl, než bych vydělávala jen na školku a dítě viděla akorát večer. Ale kdybych měla přijít o práci, taky by nebylo zbytí a došlo by na soukromou školku.

Můžu se zeptat, kde chodila do školky? Moje totiž taky chodila v rámci DDM na dopolko :D My Hobby centrum v Praze… Já právě byla překvapená, že to DDM dělá.

Jinak já to mám podobný. Malá je listopadová, do školky mi jí vezmou taky až ve 3 a půl… V práci to na neplacené volno moc nevypadá. V březnu už s nima jdu jednat.. Tak jsem zvědavá, co a jak.
Ideální situace - v práci polo úvazek a malá na první rok do miniškoličky, další rok už normálka do práce a malá do velké školky..
Jestli tohle nevyjde, tak ještě se zkusím poptat v jeslích, ale tomu taky moc nedávám. Pak jedině ukončení prac. poměru :(, pracák a hledání práce jinde.
Ani nevím, jaká varianta je pro mě lepší. Zatím se nestresuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
16.8.13 19:34
@Gina108 píše:
Jak to píše hkac - buď ti dovolí zaměstnavatel neplacené volno, nebo holt budeš muset dát celou vejplatu na školku, však to nebude nafurt, další září by ti ji do státní snad vzali, ne? :nevim:

No asi to takhle uděláme, celou vejplatu bych nedala neco málo by mi z ní zbylo :mrgreen: ale jak tady píšete… určitě lepší než o práci přijít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
16.8.13 19:36
@Gina108 píše:
Jak to dvě hypotéky? Jako že byste si vzali hypotéku na školku? 8o :mrgreen:

neee tet platíme hypoteku za byt… no a pokud pujde do školky a bedem platít dalších 8tisíc tak je to jako další hypoteka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2811
16.8.13 19:37

@TILLOVA jestli se tě to týká už následující leden, tak už jsi musela být u zápisu a nebo pokud má školka místo, nabírá i v září s tím, že budeš platit a v lednu nastoupí. Každopádně u nás ve školce (bydlím jinde)je možnost nástupu dítěte až od ledna, ale samozřejmě s tím, že tam nepřijdeš žádat o místo až v lednu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
16.8.13 19:37

@Hellik CPD Pohoda, Praha 8. Bylo to jako školka, jen dopoledne a bez oběda, svačinu a pití měly děti z domova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin