Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Hellik CPD Pohoda, Praha 8. Bylo to jako školka, jen dopoledne a bez oběda, svačinu a pití měly děti z domova.
@hkac Přesně jako u nás
Já byla strašně spokojená. Tenhle rok jde už starší do normální a laťka je teda nastavená hooodně vysoko. Ona se teda strašně těší, ale já mám trošku obavy, že bude malinkato zklamaná. Měla fakt bomba učitelky.
@hkac píše:
@Hellik CPD Pohoda, Praha 8. Bylo to jako školka, jen dopoledne a bez oběda, svačinu a pití měly děti z domova.
Je a můžu se ještě zeptat, jak dlouho tam byla? 3 nebo 4 hodiny? A kolik taková miniškolka stojí?
@Hellik U nás taky. Nakonec jsem ráda, že to takhle bylo (i když ten půlrok bez příjmu taky nic moc), protože lepší start do MŠ nemohla mít. Když tam nastupovala, téměř nemluvila (nebylo jí vůbec rozumět - opožděný vývoj řeči), dětí se bála. Teď už se školky tolik nebojím, akorát toho spaní poo, páč dcera už přes rok poo nespí.
@TILLOVA ještě mě napadla jedna možnost, kterou jsem využila u starší dcery - je květnová, do školky ji ve 2,5 letech nevzali, tak jsem ji před 3. narozeninami přihlásila do jeslí. Tam pak dochodila ten školní rok. Ale vím, že ne všude jsou jesle a ty naše už byly vloni taky obsazené.
@Gina108 píše:
Je a můžu se ještě zeptat, jak dlouho tam byla? 3 nebo 4 hodiny? A kolik taková miniškolka stojí?
„Školka“ fungovala od 8 do 12.30 hodin. Stála 850 Kč/měsíc.
Děkuji Vám holky moje za info… aspon nejake rady ktere rada prodiskutuji s manželem… díky
Dcera šla do školky ve 2,5, nemusela když jsem doma ale toužila po kolektivu a potřebovala i rozvázat jazyk, do té doby moc nemluvila. pro rýpaly šla do soukromé takže nikomu místo nezabrala. nástup naprosto v pohodě, bez jediné slzičky, to spíš já měla nervy na dranc jak to zvládne mezi staršíma děckama ale v pohodě, naučila se tam nádherně mluvit, básničky písničky a chodila nadšená domů. podle mě záleží na nátuře děcka, některé je připravenéna školku ve 2 a jiné ani ve 4, a vůbec to není o tom že v herničce je samostatné, znám případy kdy dítě se zdálo samostatné a ve školce řvalo a jiné co vypadalo že to nezvládne bylo naprosto v pohodě. jinak tady loni nebrali státní školky děcka mladší 3 let, (muselo mít 3 roky v září ) a letos? dostalo se tu spousta 2,5 letých co mají 3 až na jaře auž od září nastupují do školky státní ač je mamina doma. škoda že dcera nebyla o rok mladší, nemusela jsem platit rok nekřesťanské prachy za soukromou ![]()
@hkac píše:
„Školka“ fungovala od 8 do 12.30 hodin. Stála 850 Kč/měsíc.
Ty jo, jestli chodila denně, tak to je super cena
To kdyby se povedlo zakladatelce takovou miniškolku sehnat a pak si najmout chůvu jen na odpoledne, třeba za nějaký 4 tis, tak by se to vyplatilo o to víc ![]()
@Gina108 píše:
Ty jo, jestli chodila denně, tak to je super cenaTo kdyby se povedlo zakladatelce takovou miniškolku sehnat a pak si najmout chůvu jen na odpoledne, třeba za nějaký 4 tis, tak by se to vyplatilo o to víc
Bylo by to super ![]()
JJ, je to na celotýdenní docházku. U nás stejná cena a školka byla od 8 do 1.
Ahoj-já nečekaně šla do práce těsně před dcerčinýma druhýma narozeninama-nechtělo se mi, chtěla jsem si jí ještě užít, ale byla jsem ráda, že se naskytlo místo-dělám v oboru, kterého je tady v okolí velmi málo, tak to byl skoro zázrak, že se místo našlo…takže teď od konce ledna do teďka musela hlídat mamka, která je v důchodu a teď od září mi ji naštěstí do školky vemou i v těch 2,5letech-je bez plinek a je moc šikovná, chytrá, hezky mluví, řekne si všechno, co chce nebo co ji bolí…pokud není školka vyloženě natřískaná po strop, tak někde vemou i v těch 2,5, ale je to samozřejmě na vedení školky. I u nás někdy berou, ale teď je tam už jen jedna učitelka, pro kterou jsou tyto malé děti přítěž, protože je s nima moc práce, tak je moc brát nechce, ale za předchozího vedení to nebyl problém. My teda teď jdeme jinam-kousek do města, ale taky mi ji tam vzali, tak jsem fakt ráda. Kdo nemá doma nějakou babičku, tak to pro něj musí být fakt problém. Kdybych měla taky dávat do nějaké soukromé-ani tady teda ale o žádné nevím, kromě Montessori, která stojí 4000,– bez jídla na měsíc-dát tam obě děti, tak mi ta výplata nebude ani stačit…pak bych měla ještě řešení-od letoška zavádějí i u nás ve špitále zaměstnaneckou školku, ale na to, že je to pro zaměstnance, tak je to taky celkem drahé, víc jak jednou tolik oproti normální školce ve městě. Ale firemních školek je zatím žalostně málo, takže situace pro většinu maminek je opravdu náročná ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.