Školkovné 2023

Anonymní
29.11.23 00:49

Školkovné 2023

Dobrý den,

ráda bych se zeptala. Dítě nastoupilo od září do státní školky. Mohu si v daňovém přiznání za rok 2023 dát školkovné za ty 4 měsíce.
A to školka vydává nějaký daňový doklad.

Ještě jsem se někde dočetla, že pokud dítě začalo chodit od září tím pádem nevyčerpalo celou částku, která je 17300 Kč, že to lze nějak udělat a dá se to uplatnit. Ale už nepochopila jak konkrétně jen je napsáno, že je potřeba mít takový daňový základ aby bylo z čeho odečítat. Tak zda s tím nemá někdo nějakou zkušenost a radu. Díky ;)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8506
29.11.23 05:30

Školkovné lze uplatnit jen v takové výši, v jaké jsi ho zaplatila. Školka ti vydá doklad o zaplacení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35716
29.11.23 08:00

Školka ti dá doklad. Co na něm bude si uplatnis. Nic víc nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.24 18:38

A jak zjistím kolik mi vrátí na daních školkovného? Když chodil syn září říjen listopad prosinec? uplatňují poprvé tak vůbec nevím

• Citovat
  • Upravit
76450
7.1.24 18:40
@Anonymní píše:
A jak zjistím kolik mi vrátí na daních školkovného? Když chodil syn září říjen listopad prosinec? uplatňují poprvé tak vůbec nevím

však školkovné je zrušeno - vládní balíček z podzimu, takže nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65116
7.1.24 18:40
@stinga píše:
však školkovné je zrušeno - vládní balíček z podzimu, takže nic

ale to platí až letos, ne? Za ten podzim by ještě měli dostat. Nebo to začalo platit hned?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8506
7.1.24 18:44

Nee, až od 2024.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28747
7.1.24 18:44
@vokishka píše:
ale to platí až letos, ne? Za ten podzim by ještě měli dostat. Nebo to začalo platit hned?

Mám za to, že ještě za letošek by měli vracet :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76450
7.1.24 18:45
@vokishka píše:
ale to platí až letos, ne? Za ten podzim by ještě měli dostat. Nebo to začalo platit hned?
@Margery píše:
@Hanula1212 píše:
Nee, až od 2024.

aha, tak díky za rozšíření obzorů - to se mě teda také ještě týká :palec: děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65116
7.1.24 18:47
@Margery píše:

letos za minulý rok, ale to dítě chodilo loni jen na podzim, takže dostane září - prosinec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35716
7.1.24 20:11
@Anonymní píše:
A jak zjistím kolik mi vrátí na daních školkovného? Když chodil syn září říjen listopad prosinec? uplatňují poprvé tak vůbec nevím
Školka ti dá potvrzení, ale jestli ti z toho něco vrátí těžko říct když neznáme tvoje příjmy a kolik jsi odvedla na daních. Může to být vše, ale taky 0.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
14.1.24 19:41

Školkovné lze uplatnit i za část měsíců.

Jde o něco jako slevu na dani, tj. uplatněná částka se odečítá přímo z daně, ne pouze ze základu daně. Oproti klasické slevě na dani však negeneruje daňový bonus i do minusu.

Za rok 2023 uplatnit ještě půjde, za rok 2024, pokud znovu nedojde ke změně nově přijaté vládní legislativy, již ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin