Školkovné a RP
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Jediny o cem ja vim, tak je vraceni skolkovneho pri danich. Za ten rok zpetne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vzdyt skolka+ obedy vyjde lacineji, nez mit dite cely den doma, nebo s nim nekde litat. Tak vecer jdi na brigadu az chlap prijde z prace. Skolky (statni) jsou levny, co byste jeste chteli? Zvysit rodicak o 200 000 a k tomu mit vse zdarma? Si je nedelej, kdyz na to nemas
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To sem ještě neslyšela, že by matka na rodičáku měla mít nějak levnější školné
to je trochu blbost ne? Tak když si doma můžeš si dítě doma i nechat. Já platím školku se vším všudy tak 1000-1200kc měsíčně, to není žádná hrozná částka co bych potřebovala krátit
už vidím jak za tisícovku měsíčně vymyslíš sama dítěti poradny program na půl dne a ještě mu za to na měsíc pořídíš 3 jídla denně…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Micaella22 no levný..ja treba budu platit skoro 1800,– s jidlem, to mi moc levnejsi neprijde, nez ji mit doma, dat ji obed a svacinu jakou budu delat tak jako tak druhe dceri
ale samozřejmě to zaplatim, jsem rada, kdyz jde dcera aspon na dopoledne do kolektivu.
Ted platim 850,– v detskem centru od mesta na dopoledne, ale maji to bez jidla, to mi vyhovuje vic. Bohužel to neni brane jako skolka a musi uz do normalni predskolni.. ![]()
Jinak o tom nic nevim, akorat do dani zpětně si muzes skolkovne dat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucynka25 predskolni je zdarma. Plati se jen jidlo. U nas to jidlo vychazi kolem 750kc za mesic. Jinak jsme platili skolku asi 700za mesic +to jidlo.
O tom, ze by byla sleva jsem taky nic neslysela ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pracuji ve skolce. Vše se hradí v plné výši. Tedy pokud nemáš ditko poslední rok před zahájením povinné školní docházky. Tam se platí pouze uplata.
Vše ti pak stejně vrátí na daních.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Úplatu lze prominout, ale pouze pokud dokladas, ze pobírat hmotnou nouzy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně, pouze, pokud jsi na hmotce. A budeš platit jen stravne a akce, které školka nabízí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucynka25 nemusi nutne.Syn take navstevuje soukrome zarizeni a pristi skolni rok se na nej bude vztahovat povinna predskolni dochazka. Prihlasila jsem ho do statni skolky a pozadala o individualni vzdelavani.Na podzim pujde na “prezkouseni” a dal muze byt v prostredi, na ktere je zvykly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Školkovné se neplatí pouze u předškoláků - tam je povinná docházka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli nejsi samoživitelka, tak to chlapovi vrátí příští rok na daních. Mimo stravné, ale těch 30 Kč denně je míň, než dítě projí doma. A bývaly i doby, kdy před matkou na rodičáku dostaly přednost děti pracujících, takže děti matek, co jsou doma, se do školky ani nedostaly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ugluk Presne tak, tady ty nesamozivitelky maji vyhodu v podobe vratky na danich. A jak jsi psala, jeste par let zpatky a dite by melo smolika, matka je doma, tak dite bude take.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@1mila2 je zdarma?
o tom nevim.. dceri bude ted v cervnu 5,takze predskolni je..tak to by bylo fajn, s tim jsem ani nepocitala ![]()
@cinnamonka ja vím, ze to takhle jde, ale moc moc se mi do toho nechtelo..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, chtěla bych se zeptat jak je to s placením školkovneho při Rodičáku? Četla jsem, že pokud je 2 a více děti, z toho jedno třeba na RP, má matka nárok na placení poloviny výdajů ve školce, nevíte prosím jestli pro každého nebo mají opět úlevu jen samoživitelky? Děkuji