Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
To je skvělé, napsala jsem ti SZ. Taky nechci tvrdit, že to je standard všude, jen ze všech mých známých jedna jediná byla opravdu spokojená, ale všechny se shodly, že se nikde nepřezouvají. Od 2,5 let bez plen, to je tu myslím naprosto unikátní školka ![]()
Moc se vám omlouvám, zas to zlobilo, už jsem to psala adminovi.
Tak jsem pro jistotu psala sestře a omlouvám se za zkreslené info, dřív chodil k jedné paní, co hlídala víc stejně starých dětí a popletlo se mi to, ale tady jsou některé informace:
skolka je fajn, kazdy tyden maji nejake aktivity - poznavani barev, zviratek, kdo co ji, pocitani, lepeni, kresleni a dalsi tvorivosti,taky zpivaji apod, no asi jako vsude ale tady o tom pisou kazdy tyden zpravu rodicum, taky tam chodi nekdo na psychomotoriku i na logopedii pro nektere, prijde mi to fajn
od 4 let ho ale poslu do ceske skolky - ne ani kvuli prezouvani ale aby poradne mluvil cesky, ted diky skolce belgicke se vyjadruje preci jen lip ve francouzstine, coz je samozrejme taky fajn
jo a jeste - platime asi 110 euro za mesic (to maximalne) - za teple obedy a odpoledni druzinu az do 6 vecer, jinak by to bylo min
Toliko odpověď od sestry tj. přímo od zdroje.
a omlouvám se, že jsem to prve zmotala dvě věci dohromady
Sandra
Adresa školky je:
Ecole Libre Suibventionnée
Rue Beeckman 99
1180 Bruxelles
Myslím si, že ve věku tří let nikdo pleny nemá, takže to neřeší. Dříve se nesmělo být už v jeslích bez plen, takže jsem to dceru učila, takže jsme byly od roka bez plen, poté jsme šly do jeslí a děti tam mohly být klidně s plenama. Jinak tě uklidním. Já chodím do práce cca od 2 let a teď jsem žádala o školku a ani jako již zaměstnaná nejsem přijata. Přednost mají starší děti. Dobrý, ne?
tak my máme školku až od září, malá chodí do jeslí už dva roky a v teď současných (z kterých nejsem odvázaná, ale jde to) mi včera oznámili zdražení od května … na cca 9800 měsíčně!!!!!!
a nikde v okolí není volno, tyhle jesle jsme brali před půl rokem, právě proto že byli jediný co měli místo, malá mohla nastoupit na 5 dopoledne týdně a já nemusela cestovat 45min tam a pak ještě 40min do práce … hold to budeme muset do září přetrpět
no nic, jen jsem si potřebovala ulevit ![]()
Napsal již někdo odvolání na nepřijetí do MŠ? Jako se to dělá když vás nepřijmou na výšku anebo na gympl ale na odvolání máte šanci. Přihlásila jsem dítě v Praze do 4 školek, to se ředitelkám nelíbilo, prý se to nedělá, protože neví kterou školku preferujeme a nemáme školku. Máme podat odvolání? Alena
Přihláška se má správně podávat v dané části jen do jedné školky - aby se nedržela místa zbytečně, třeba na Praze 1 se po zápisech schází vedení školek a duplicitní přihlášky vyřazují - tj. nechají jen jednu s nejdří
Pokud chceš podat odvolání, je dobré znát prioritu jednotlivých kritérií - obvykle bývají na webu MŠ nebo by ti je měli říct přímo ve školce (např. bydliště, věk dítěte 3 roky v den nástupu, matka pracující nebo samoživitelka, sourozenci v dané MŠ atd.).
Pak bych se odvolala na to, která kriteria splňuješ. Pokud máš jistý nástup do práce, zkus přiložit oficiální potvrzení od zaměstnavatele, bohužel v případě, že jsi na RD nebo MD s druhým dítětem a nástup do práce neplánuješ, mám obavu, že vás nevezmou, zkus kdyžtak obvolat ještě školky v jiné městské části.
Já teda mám to štěstí, že se odvolávat nemusím, takže nevím, jak konkrétně se to píše, ale základ jsou myslím ta kritéria a nevím, jestli by třeba nebylo dobré ještě uvést, že je dítě rádo v kolektivu apod.
Sandra
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.