skolky v cechach

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17914
16.4.08 17:09

sorry

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17914
16.4.08 17:12

sorry

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17914
16.4.08 17:18

To je skvělé, napsala jsem ti SZ. Taky nechci tvrdit, že to je standard všude, jen ze všech mých známých jedna jediná byla opravdu spokojená, ale všechny se shodly, že se nikde nepřezouvají. Od 2,5 let bez plen, to je tu myslím naprosto unikátní školka :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17914
16.4.08 17:34

Moc se vám omlouvám, zas to zlobilo, už jsem to psala adminovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
16.4.08 17:43

Tak jsem pro jistotu psala sestře a omlouvám se za zkreslené info, dřív chodil k jedné paní, co hlídala víc stejně starých dětí a popletlo se mi to, ale tady jsou některé informace:

1. vaří jim obědy? vím, že svačiny si musí nosit
  • vari (ale nektere deti si pry nosi i k obedu sendvic anebo vyzaduji studeny obed) - dopoledni svacinu maji - je to nejspis polivka, kterou jim daji treba uz v pul 11, jeslti jsem to teda dobre pochopila;) takze si nosi jen svacu na 4. odpoledni pokud zustavaji v druzine
  1. přezouvají se?
    bohuzel ne, ale to v zadne belgicke skolce ani skole a ani se neprevlikaji (ale prevliknout je muzes kdyz chces, my davame ziona aspon do pohodlnych kalhot, ale cato se stejne jeste pripocura, takze ma v krabici nahradni teplaky nebo kalhoty), jinak musi mit dovnitr pres sebe nejakou bavlnenou zasteru nebo kosili s dlouhym rukavem nejlip
  1. mají hřišťátko?
    skolka je spojena se zakladkou, takze maji uprostred budov dvorek - na casti hriste pro starsi a pak prolezacky a i piskoviste, vypousteji je tam hlavne odpoledne a pak v dobe druziny (od 4) kdy jsou spojene deti ze skolky i ze zakladky a 3. trida skolky a zakladka tam litaji i po ranu nez je nastup do trid
  1. spí po obědě a převlékají se do pyžama?
    spi, neprevlikaji se ale davaji jim plinku pokud je treba, spi v takovych tech kresilk
     ch
  1. byly „odstraněné" plenky podmínkou přijetí?
    byly ale pry by snad dite prijali i kdyby to nebylo jeste uplne na 100% kazdopadne ve dvou a pul letech uz je to vcelku v klidu bez plinek, zion ma temer ob den nejakou tu nehodu a nikdo nehudra

skolka je fajn, kazdy tyden maji nejake aktivity - poznavani barev, zviratek, kdo co ji, pocitani, lepeni, kresleni a dalsi tvorivosti,taky zpivaji apod, no asi jako vsude ale tady o tom pisou kazdy tyden zpravu rodicum, taky tam chodi nekdo na psychomotoriku i na logopedii pro nektere, prijde mi to fajn

od 4 let ho ale poslu do ceske skolky - ne ani kvuli prezouvani ale aby poradne mluvil cesky, ted diky skolce belgicke se vyjadruje preci jen lip ve francouzstine, coz je samozrejme taky fajn

jo a jeste - platime asi 110 euro za mesic (to maximalne) - za teple obedy a odpoledni druzinu az do 6 vecer, jinak by to bylo min

Toliko odpověď od sestry tj. přímo od zdroje.
a omlouvám se, že jsem to prve zmotala dvě věci dohromady
 Sandra

Adresa školky je:
Ecole Libre Suibventionnée
Rue Beeckman 99
1180 Bruxelles

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
22.4.08 14:20

Myslím si, že ve věku tří let nikdo pleny nemá, takže to neřeší. Dříve se nesmělo být už v jeslích bez plen, takže jsem to dceru učila, takže jsme byly od roka bez plen, poté jsme šly do jeslí a děti tam mohly být klidně s plenama. Jinak tě uklidním. Já chodím do práce cca od 2 let a teď jsem žádala o školku a ani jako již zaměstnaná nejsem přijata. Přednost mají starší děti. Dobrý, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
23.4.08 11:12

tak my máme školku až od září, malá chodí do jeslí už dva roky a v teď současných (z kterých nejsem odvázaná, ale jde to) mi včera oznámili zdražení od května … na cca 9800 měsíčně!!!!!! :-(( a nikde v okolí není volno, tyhle jesle jsme brali před půl rokem, právě proto že byli jediný co měli místo, malá mohla nastoupit na 5 dopoledne týdně a já nemusela cestovat 45min tam a pak ještě 40min do práce … hold to budeme muset do září přetrpět

no nic, jen jsem si potřebovala ulevit :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
14.5.08 14:46

odvolání do školky

Napsal již někdo odvolání na nepřijetí do MŠ? Jako se to dělá když vás nepřijmou na výšku anebo na gympl ale na odvolání máte šanci. Přihlásila jsem dítě v Praze do 4 školek, to se ředitelkám nelíbilo, prý se to nedělá, protože neví kterou školku preferujeme a nemáme školku. Máme podat odvolání? Alena

• Citovat
  • Upravit
20656
14.5.08 15:24

Přihláška se má správně podávat v dané části jen do jedné školky - aby se nedržela místa zbytečně, třeba na Praze 1 se po zápisech schází vedení školek a duplicitní přihlášky vyřazují - tj. nechají jen jednu s nejdří

Pokud chceš podat odvolání, je dobré znát prioritu jednotlivých kritérií - obvykle bývají na webu MŠ nebo by ti je měli říct přímo ve školce (např. bydliště, věk dítěte 3 roky v den nástupu, matka pracující nebo samoživitelka, sourozenci v dané MŠ atd.).

Pak bych se odvolala na to, která kriteria splňuješ. Pokud máš jistý nástup do práce, zkus přiložit oficiální potvrzení od zaměstnavatele, bohužel v případě, že jsi na RD nebo MD s druhým dítětem a nástup do práce neplánuješ, mám obavu, že vás nevezmou, zkus kdyžtak obvolat ještě školky v jiné městské části.

Já teda mám to štěstí, že se odvolávat nemusím, takže nevím, jak konkrétně se to píše, ale základ jsou myslím ta kritéria a nevím, jestli by třeba nebylo dobré ještě uvést, že je dítě rádo v kolektivu apod.
 Sandra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin