Školné v soukromé školičce

4637
14.10.22 22:15

Školné v soukromé školičce

Ahon, máme dvouletáka v soukromé školce. Plarí. e 11 tis za 3 puldny v týdnu za měsíc…plarí se fakturou dopředu na celý měsíc a vypadá to, že neřeší strhávání školného za dby absence. Ale ono když je dítě z jednoho měsíce 14 dní nemocné, tak fakt nemáme motivaci platit tak šílené peníze. Navíc oni přece musejí motivovat rodiče, aby neposílali nachrchlané děti do školky. Když jim za to ale.nic nestrhnou zpět, tak jakou motivaci ti rodiče mají…?

Chci se zeptat - tohle takhle mají všechny školky, nebo máme hledat jiné? Nebo se s tím prostě smířit, že to tak funguje?
Děkuji.

Já opravdu uvažuji o změně školky, prootže 11 tisíc za třeba v reálu dva odchozené týdny…ne o tři místo čtyřech je fakt masakr…:/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
905
14.10.22 22:23

Mame to v soukromé skolce stejne.Syn chodí na 2 dopoledne týdne a ted uz tam nebyl 2 týden, ale faktury chodí za celý měsíc. Jen tedy podstatně nižší než u vás, takže to tolik neřešíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
14.10.22 22:28

Syn od září ještě ani jednou nebyl (po úraze) a platíme celý měsíc. A že toho zameškal i v loňském roce ani nemluvím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
14.10.22 22:32

@Niemeyer
To je teda solidní pálka. Já platila „jen“ 4500 za měsíc a taky měli ve smlouvě, že částka je pevná a nezáleží, kolik dní dítě odchodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
14.10.22 22:37

Máme možnost náhrad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
14.10.22 22:49

Tak já to vcelku chápu. Ta školka má plus mínus autobus stejný náklady (vyjma jídla) a prostě to není jako jít na masáž a zaplatit si, až když tam jsi.
Ale máš pravdu, že to pranic nemotivuje neposílat malé chrchlátory do školky no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101744
14.10.22 23:20

@NiKina No, ony taky ty soukromé školky moc chrchlátory neřeší, zejména tam, kde chodí i děti cizinců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ounou
14.10.22 23:25

Mě tedy motivuje k neposílání nachlazeného/nemocného/kašlajícího dítěte jeho zdraví :think:

Máme to v soukromé školce úplně stejně, platí se celý měsíc (platbu máme tedy o něco nižší).

Nicméně školka má ty náklady každý měsíc stejné, ať je tam ve třídě 10 dětí nebo 4. Takže nevracení školkovného chápu.

Edit: hrubka

Příspěvek upraven 14.10.22 v 23:26

• Citovat
  • Upravit
9045
14.10.22 23:25

Je to normální. U nás taky vraceli jen peníze za stravné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
14.10.22 23:28

Taky máme pevnou částku bez ohledu na odchozený dny, ale platíme teda míň. Stravný je teda zvlášť jen za dny, kdyje ve školce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
14.10.22 23:55

My taky platíme za celý měsíc :nevim: ať tam je nebo ne. Vrací se pouze peníze za svačinku a za oběd. Mně to tedy přijde logické. Ten provoz se přece musí zaplatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45712
15.10.22 01:29

Je to normalni ale nasla bych si neco levnejsiho. 11 tis za 3 puldny v tydnu je fakt masakr. U nas se za tento rozsah plati 3500.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
15.10.22 02:27

Syn tedy už chodil před léty, ale chodil "na plný " úvazek.
Pokud byl nemocný, platili jsme méně, brali si něco jako pevnou platbu za absenci, byl to myslím 300 za den. Školné bylo kolem 6500 bez jídla. Brali tehdy nějaké dotace z EU. Je to 6let zpátky, ale 90% děti tam byly děti rodičů, kteří oba pracovali full time…

• Citovat
  • Upravit
15995
15.10.22 06:20

Palka je to slusna, my platili neco lehce pres 7000 za plnou dochazku pred 2 lety, ale mam pocit, ze nejak menili to financovani+energie atd…mozna to tak vyletelo, nevim..byla to teda rozdelena castka na skolne a jidlo, za jidlo se pri vcasnem odhlaseni vracelo, skolne ne. Skolne se plati za to misto, oni si prece musi pokryt fixni naklady - najem, energie, platy ucitelek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3422
15.10.22 06:41

To školné je pálka, to je nějaká super školka? Já platila podle odchozených hodin, čím více hodin, tím nižší hodinová sazba. I s jídlem by to v podobném rozsahu bylo přes 8 tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí