Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Řeším zakoupení nového většího batohu. Dcerka jde do 3. třídy, ale je poměrně vysoká. Nemusíme nutně kupovat už teď, ale měla bych představu třeba k Vánocům, v půlce té třetí třídy. Doposud jsme měli Topgal. Co doporučíte? S čím máte dobré zkušenosti?
@smutná máma 3.-4. trida je takový přechod, kdy děti téměř nic nenosí (1.-2. třída) ke druhému stupňi, kdy toho již nosí až moc. Ty kvalitní druhostupnové batohy jsou fakt dost velké. Koukni na Coocazoo (od Step by Step), Satch (od Ergobagu), kvalitní batohy, ale spíš někam, kde děti toho již hodně nosí.
Kluk má Meatfly, holka Vans. A taky přecházeli z Topgalu.
A kupodivu ten Vans je světlý a vypadá dobře. Ani není zrovna velký, přesto jako druhostupňová tam nacpe vše, co potřebuje.
My jsme teď dceři do 3tridy kupovali školní batoh baagl core.
Syn má od první třídy Topgal. Díky Covidu zachovalý, bohudík má nadčasový vzor, tak doufam, že tu čtvrtou a pátou ještě zvládne…
Syn bude mít teď na čtvrtou Stil. Je to teda spíš batoh pro druhý stupeň. Je veliký. Všichni tři mají batohy Stil. Teď vlastně je budou mít třetí šk. rok. Pak ten další školní rok chci, ať si všichni už vyberou nový. Syna chceme dát od páté na sportovku do města, jestli se podaří a dcera půjde na střední. Prostřední samozřejmě neupozadíme. Takže teď donosí, které mají a příští rok je necháme, ať si vyberou nové.
U nás mají 2 starší kluci batohy Topgal a nejmladší Bagmaster - aktuálně 3. třída, 6. třída a 8. třída. Velikostně v pohodě vyhovují. Nejstarší ho má od 4. třídy a odmítá nový, že tento mu vyhovuje a je fakt, že je pořád v super stavu. Třeťákovi jsme kupovali nový (měl 2 roky něco jako aktovku) a šesťákovi taky, ale ten samý, u původního se mu rozbil zip (ale on je drant, zničí všechno).
Dcera má Baagl do 4. třídy (a nosila od Vánoc i půlku 3.třídy)
Kupovala jsem teď dceři v pulce 3. třídy topgal rubi - toto:
https://www.topgal.cz/p/rubi-23021
Píšou od 2. stupně, ale rozhodně je vhodný. A dcera není úplně vysoká…
Měla Baagl, ale ten se po půl roce rozbil…
Dobrý den,
jsem studentka a ve své diplomové práci se věnuji zkoumání školních potřeb dětí, zejména školních batohů. Tento dotazník je součástí výzkumné části mé práce, kde se snažím zjistit, jaké batohy nejlépe vyhovují dětem a jejich rodičům.
Vaše názory jsou pro můj výzkum nesmírně důležité, a proto bych vám byla velmi vděčná, pokud byste si našly 5 minut na vyplnění krátkého dotazníku. Vaše pomoc mi umožní zpracovat kvalitní a smysluplné výsledky.
https://forms.gle/…paE4dcoTA9v6
Moc děkuji za váš čas a ochotu pomoci! ![]()