Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, prosím o radu, jaký batoh jste kupovali pro středoškoláky? Jaký objem by batoh měl minimálně mít? Děkuji za odpověď a přeji hezký den ![]()
@Zdenuli píše:
Dobrý den, prosím o radu, jaký batoh jste kupovali pro středoškoláky? Jaký objem by batoh měl minimálně mít? Děkuji za odpověď a přeji hezký den
To je různé, dcera má malý Kanken a nosí ho poloprázdný. Syn měl velký batoh, skoro 30L a měl ho narvaný.
@Zdenuli píše:
Dobrý den, prosím o radu, jaký batoh jste kupovali pro středoškoláky? Jaký objem by batoh měl minimálně mít? Děkuji za odpověď a přeji hezký den
někteří chodí s kabelkou ![]()
edit spíš teda některé
@vokishka píše:
někteří chodí s kabelkou
edit spíš teda některé
Nebo s tím „pytlíkem na TV“.
Dcera má batoh Vans, nevím jaký přesně objem. Hodně záleží na tom, co bude dítě do školy nosit. Ona v tom má notebook, psací potřeby a blok a spoustu drobností pro osobní potřebu okolo
učebnice u nich ve škole nemají, vše je elektronicky. Jo, vlastně mají na angličtinu. občas je plný a občas poloprázdný…
Ono asi záleží na skole
u nas vetsina holek chodila s kabelkou
já bych to nechala na tom dítěti, nebo počkat do září a uvidíte kolik bude mít knih apod ![]()
@Kriss Tina píše:
Ono asi záleží na skoleu nas vetsina holek chodila s kabelkou
já bych to nechala na tom dítěti, nebo počkat do září a uvidíte kolik bude mít knih apod
Jde na gymnázium, takže tam bude učebnic dost.
@Zdenuli píše:
Dcera tam je taky. ![]()
Syn si batoh vybral a koupil sam, nechala jsem to na nem. Objem nevim, ucebnici moc nema.
@Zdenuli píše:
oni si nechávají věci ve skříňkách
@Zdenuli píše:
Většinou kromě učebnic na jazyky žádné nepotřebovaly. Mají většinou prezentace na netu nebo poznámky z hodiny. Anebo mají skříňku ve škole, kde si mohou věci uložit.
Ono je to většinou tak - v prváku mají všechny učebnice, z počátku je poctivě nosí, pak začnou zůstávat ve skříňce.
Ve druháku jich mají pár (jen ty opravdu „nutné“) a bydlí ve skříňce.
Ve třeťáku se u nás smrsknul seznam učebnic na jazyky a fyziku a nosí to, když jsou potřeba domů, jinak bydlí ve skříňce. Čtvrťák předpokládám obdobný, ale bez fyziky.
Zpočátku měla batoh ze školy, pak si sama vybrala.
@Zdenuli píše:čím starší dítě, tím menší batoh - oni sebou většinou na střední nenosí téměř nic
A neměl by tyhle věci řešit už sám středoškolák? Já si nedovedu představit, že by moji rodiče vůbec řešili nějakou tašku na SŠ. To je docela úlet. Nejsi trochu helikoptéra?