Vybavení do přípravné třídy

479
5.8.23 12:23

Vybavení do přípravné třídy

Ahoj, syn nastupuje v září do přípravné třídy na ZŠ a podle seznamu máme mít trojhranné pastelky. Zvažuju pastelky a tužky Stabilo pro leváky. Líbí se mi, že mají výřezy na prstíky, aby mělo dítě správný úchop, ale nevím jestli to není jen influencery propagovabá konina. Máte prosím někdo zkušenost? Další věc je ta, že máme třípatrové pouzdro, kde jsou i fixy a ty na seznamu nejsou. Nevím jestli teda nekoupit menší pouzdro jen na pastelky, tužku, ořezávátko, gumu a nůžky, podle seznamu.
Dále má mít podle seznamu batoh a syn dostal už k Vánocům od babičky kvalitní školní batoh. Zvažuju jestli batoh ještě na rok neodložit a nedavat nějaký běžný batůžek. Na druhou stranu, bude chodit i do odpolední družiny a to už mi vychází na 2 krabičky na svačinu. Dopolední svačina z domu, oběd ve škole a odpolední svačinka z domu. To do jedné krabičky nenacpu. Dvě krabičky už mi vychází na větší batoh.
Nikoho kdo by do přípravné třídy chodil neznáme a úplně si nejsem jistá, jak to pojmout. Děkuji za rady, další věci ze seznamu snad už zvládnu :) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30937
5.8.23 12:42

@Niki.J.B. mám tedy lonskeho prvňáka, ale dvě krabičky se svačinou jsme nedávali nikdy, vešlo se to do jedné. A pastelky stabilo za 500 jsme měli také, koupili jsme je jednou, děti nijak nezaujaly. Ty výřezy se strouháním různě posouvají a byly pozice, kdy jim vyloženě nevyhovovaly. Mnohem raději měly Herlitz trolino, za nějakých 150 Kč. Trojpatrový penál nám vyloženě nedoporučovali, že jsou děti zmateně, co kde mají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
5.8.23 12:50
@Cuddy píše:
@Niki.J.B. mám tedy lonskeho prvňáka, ale dvě krabičky se svačinou jsme nedávali nikdy, vešlo se to do jedné. A pastelky stabilo za 500 jsme měli také, koupili jsme je jednou, děti nijak nezaujaly. Ty výřezy se strouháním různě posouvají a byly pozice, kdy jim vyloženě nevyhovovaly. Mnohem raději měly Herlitz trolino, za nějakých 150 Kč. Trojpatrový penál nám vyloženě nedoporučovali, že jsou děti zmateně, co kde mají.

Děkuji, taky jsem si právě říkala, že se ty pastelky musí i strouhat a že by to nemuselo být úplně ideální. Kouknu na ty co píšeš.
S těmi svačinami mám možná velké oči, budu muset zkusit krabičku naskládat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
5.8.23 12:59

Naše speciální pedagožka doporučuje silné trojhranné pastelky bez výřezů, ty jsou prý k ničemu, málokdy ty výřezy vyjdou tak, aby byly k něčemu.
Máme pastelky Maped a ty jsou skvělé. Super jsou i Pelikán. Hlavně měkkou tuhu.

• Citovat
  • Upravit
74217
5.8.23 13:04

Nedávala jsem dvě krabičky. Ale koupila jsem členitý box. Dokud bylo třeba víc svačiny. Tam vlezlo, co bylo třeba. Mám teda děti, které nesnídají doma. Raději si dají víc svačiny s děckama ve škole.
Jsem levačka. Za nás tyhle pomůcky nebyly. Proto neumím používat nůžky pro leváky :mrgreen:.
Teď je tolik možností. Tak mu pastelky pro leváky kup. Zas je fajn, když trénuje úchop. Proč mu je nedopřát. Ale určitě zvládne i pastelky bez vykrojení. Pouzdro mám raději u dětí patrové. Tam vleze vše. Moje kolegyně zas preferuje rozkládací. Nesnáší patrové, že tím děcka ruší, když furt něco hledají v patrech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
5.8.23 13:10

Koupila jsem děckám různé svačinové boxy od sistema. Mají celkem širokou škálu výběru. https://www.google.com/search?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
5.8.23 13:56

Nám taky nebylo doporučeno třípatrové pouzdro. Ve škole se občas spěchá a pak to ty děti hledají jak divý. Měli jsme jednopatrové s jedním křídlem a bylo to krásně přehledné. Navíc u nás mívali děti pouzdra otevřené celou hodinu na lavici a tím že by musel furt řešit jestli má stejné patro je to naprd. Nechte si to pouzdro na pozdější ročníky.

Aktovku bych klidně dala, v tom nevidím problém. Ale zase jestli si nebude nic nosit domů tak jenom na svačinu je to blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
5.8.23 14:05

@EvaEpic já právě nevím jestli bude něco nosit. Mají mít složku A5 s drukem a nějaké domácí úkoly mít prý budou (aby si zvykli), ale jestli budou mít jen nějaké pracovní listy nebo jestli budou mít i nějaké pracovní sešity vlastně nevím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
5.8.23 14:05
@Kelsey píše:
Koupila jsem děckám různé svačinové boxy od sistema. Mají celkem širokou škálu výběru. https://www.google.com/search?…

Ty jsou super, ale nedělají je s motivem Minecraft, Ninjago a ani se superhrdiny :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
5.8.23 14:07
@Niki.J.B. píše:
Ty jsou super, ale nedělají je s motivem Minecraft, Ninjago a ani se superhrdiny :lol:

Tak kup nálepky a dolepit to tam. Neprošlo by to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
5.8.23 14:08
@Kelsey píše:
Nedávala jsem dvě krabičky. Ale koupila jsem členitý box. Dokud bylo třeba víc svačiny. Tam vlezlo, co bylo třeba. Mám teda děti, které nesnídají doma. Raději si dají víc svačiny s děckama ve škole.
Jsem levačka. Za nás tyhle pomůcky nebyly. Proto neumím používat nůžky pro leváky :mrgreen:.
Teď je tolik možností. Tak mu pastelky pro leváky kup. Zas je fajn, když trénuje úchop. Proč mu je nedopřát. Ale určitě zvládne i pastelky bez vykrojení. Pouzdro mám raději u dětí patrové. Tam vleze vše. Moje kolegyně zas preferuje rozkládací. Nesnáší patrové, že tím děcka ruší, když furt něco hledají v patrech.

Na nůžky pro leváky jsem koukala a překvapilo mě, že teď hodně prodávají nůžky využitelné pro obě ruce. Tak teď nevím které. Jinak syn taky není zvyklý doma snídat. Vstává v 7:30 a vycházelo mu to tak, aby byl na 8 ve školce, ale tam byla hned 8:30 svačinka, tak se asi bude muset snídat naučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
5.8.23 14:09
@Kelsey píše:
Tak kup nálepky a dolepit to tam. Neprošlo by to?

Ty asi nepřežijí myčku, ale kouknu na nějaké podobné v dětské verzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
5.8.23 14:23

Ano. To je pravda, že nálepky do myčky ne. Tak mu kup originál podle zájmu. Jestli bude nosit pouze pouzdro a jedny desky na úkol. Tak aj dva boxíky unese. Toho zas nebude tolik v batohu. Zas je fakt, že dětem se líbí tyhle motivy a je to pro ně i motivace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10919
5.8.23 14:34

My za sebou máme první třídu a i když chodil do družiny, stačila vždy jedna krabička na jídlo. Je tedy zvyklý snídat. Kdyžtak dostal vedle krabičky banan, jablko nebo kapsicku zvlášť. Ale chtěl chodit do ranní družiny a odpo chtěl být do zavíracky. Pouzdro nám taky doporucili jen jednopatrové. A ty pastelky. Náš koumak každou chvíli nějakou ztratil, omylem s někým vyměnil. Kolikrat jsem v penalu našla 3 žlutý, 2 růžový, ale žádnou zelenou, modrou apod. Takže já prostě odmítala kupovat drahé pastelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
5.8.23 15:13

Pripravnou teodu jsme neabsolvovali, ale syn byl cervnovy a hodne hranicni, tak moznastou grafomotorikou a nekterymi vecmi podobne „schopny“ - stabilo s vyrezy mel akorat obyc tuzku, jinak mel silne trojhranne pastelky, boc na jidlo od sistemy takovy deleny, holt s motivem mel lahev na vodu :mrgreen: Prnal jednopatrovy s tim jednim vyklopnim kridlem, za me ideal, za zacatku dne mel prehled a na konci to tam vsechno nahazel :mrgreen: Aktovku klasickou, ale uz mel ty ucebnice no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí