Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý večer, poznáte někdo, jestli to mohou být neštovice?
Syn v úterý dobral antibiotika, a ve středu večer se objevilo tohle.. Vůbec nevím, jestli to dávat do souvislosti s antibiotiky, nebo jestli ho něco tak poštípalo
.. Prý to nesvědí. Teplotu nemá, cítí se dobře..
Náš pediatr má zítra dovolenou, pokud to jsou neštovice, stačí jít v pondělí? (na pohotovost s pár pupínky bych nešla)
Díky za zkušenosti.
@spiritt píše:
Dobrý večer, poznáte někdo, jestli to mohou být neštovice?
Syn v úterý dobral antibiotika, a ve středu večer se objevilo tohle.. Vůbec nevím, jestli to dávat do souvislosti s antibiotiky, nebo jestli ho něco tak poštípalo.. Prý to nesvědí. Teplotu nemá, cítí se dobře..
Náš pediatr má zítra dovolenou, pokud to jsou neštovice, stačí jít v pondělí? (na pohotovost s pár pupínky bych nešla)
Díky za zkušenosti.
mně to připadá spíše jako molusky
Tak může to být reakce na antibiotika, ale jako neštovice mi to nepřijde, uvidíš a pokud se to bude horšit tak jdi v pondělí k doktorce, zatím bych to jenom sledovala.
Nemyslím si, že to jsou neštovice. Pokud to má od včerejška, už by byly nalité a velmi pravděpodobně bych jich bylo už mnohem víc.
Já jsem teda nešla k doktorovi ani s neštovicemi.
Teda šla s jedním dítětem ze tří, ale protože měl oteklý penis a nemohl se vyčůrat, jinak bych tam nešla. K čemu?
@JancaS84 píše:
Já jsem teda nešla k doktorovi ani s neštovicemi.Teda šla s jedním dítětem ze tří, ale protože měl oteklý penis a nemohl se vyčůrat, jinak bych tam nešla. K čemu?
Já bych taky s dítětem s podezřením na neštovice k doktorce nešla - u nás to znamená třeba 4 hodiny čekání v narvané čekárně s ostatními dětmi, které by mi jistě nepoděkovaly. ![]()
Tohle podle me nestovice nejsou. Kazdopadne nejdriv posli doktorce fotky, pokud si to u ni chces potvrdit nebo pokud budes mit podezreni nekdy v budoucnu, protoze s nestovicema se k doktorce chodit nema kvuli ostatnim v cekarne ![]()
Neštovice to asi nebudou, pokud se to brzy nenaleje tekutinou. V každém případě při podezření na neštovice nikam nechodit a dr. zavolat, bude na to mít své postupy. Ta naše chtěla vidět děti nějakých 7-10 dní po prvním pupínku, když už nebyly infekční, a ještě nás objednala separé na konkrétní hodinu.
Díky. U nás je oddělená čekárně pro infekční. Ale je fakt, že nejdřív zavolat bych každopádně měla.
A taky bych nešla, ale myslela jsem, že kvůli potvrzení, že to jsou opravdu neštovice, a kvůli zapsání do karty, že by se chodit mělo.
@spiritt Kvůli zapsání do karty stačila doktorce fotka dítěte (když bylo evidentní, že ty něšťovice má, navíc zrovna řádily už druhý měsíc ve škole).
Jinak k nalití, kluk měl takhle pár nenalitých pupinků na krku, Dr. po osobní návštěvě potvrdila něšťovice. Tím to zkončilo a za měsíc dítě chytlo nešťovice znovu tentokrát v plné parádě, protože napoprvé si prostě nevytvořilo tělo dostatečně protilátky.
@klamonožka píše:
Já bych taky s dítětem s podezřením na neštovice k doktorce nešla - u nás to znamená třeba 4 hodiny čekání v narvané čekárně s ostatními dětmi, které by mi jistě nepoděkovaly.
Tak u nas se s nestovicemi teda neceka v cekarne s ostatnimi detmi. Jde se bokem a sestra vezme hned ![]()