Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky, dlouho jsem se vyhýbala YouTube, televizi, různým hrám na mobilu, ale citim ze nastal čas povolit hry na tabletu dceři. Zatím “hraje”duolingo a hledám něco pěkného, co nebude úplně vymyvat mozek. Napadá Vás něco zajímavého třeba s přidanou hodnotou? Dekuji! ![]()
@Sadman Je pravdou ze tohle jsem hrala v 7 letech, ale moc „chytry“ a vhodny mi to neprijde ![]()
Tak z těch starých třeba Lion King , Super Frog , Manic Minner , Tom a Jerry , Prince of Persia , aj.
Vím že se hodně holcickam líbí Roblox a nebo Pokémoni jestli má mobil, jak chytas jakoby ve světě
.
@Sadman píše:
Wolfenstein
Já sem zasvětil vzdálenou příbuznou do GTA V
, pak sem dostal kotel od její matky ![]()
Roblox je naprosto super, dokáže si vzít celou šířku pásma internetu. To jen tak, proč vám v době hraní robloxu nic jiného nejede.
@Lorre píše:
Vím že se hodně holcickam líbí Roblox a nebo Pokémoni jestli má mobil, jak chytas jakoby ve světě.
@Prostě Vodnář prince of persia
dekuji za tip, úplne Jsem na to zapomela..zbytek take juknu-snad to pujde na tabletu
Mí mladší sourozenci hráli na PC LEGO hry. Není to jen pro fanoušky lega, kteří mají v pokojích desítky postavených exponátů, ale hry jsou různě tematizovány: Marvel (superhrdinové), Ninjago, Piráti z Karibiku atd., určitě se najde i hra LEGO friends pro dívky. Hry učí přemýšlet nad východisky situací, hospodaření s žetony,…
Další hodně oblíbený typ her je farmaření. Na tento námět se vyskytuje strašně moc her a princip je vždy stejný - dítě/kdokoli hospodaří se svými produkty, penězi. Učí to děti přemýšlet nad penězi a co vše je potřeba, aby měli dobrou úrodu, za kterou získají peníze.
Já tenkrát milovala Roller Coaster Tycoon.
Tak mě napadá na PC SimCity, to je strategie, něco by jí to mohlo dát. Nebo The Sims 4 - ta základní hra je na stránkách EA zdarma. Pokud je v Duolingo daleko, můžete jí to nainstalovat v angličtině. Jako dítě (o trošku starší teda) jsem se na The Sims naučila obstojně základy angličtiny, jak se tam hraje s výrazy běžného života (spát, jít do sprchy, atd.). I teď, na stará kolena, hraju zas v jiném jazyce. ![]()
The Sims 4 je skvělá hra, dcera ji hraje cca od těch 7-8 let, za chvilku jí bude 17. Akorát na tohle je potřeba počítač, to na tabletu běhat nebude.
Jinak k Robloxu, to není hra, ale online herní portál, kde je „milion“ her. Dětem běhá na mobilech, tabletech i PC. A net se mi při jejich hraní neseká.