Vybavení do přípravné třídy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Mrs. S
5.8.23 15:40

@Niki.J.B. my máme prvňáka od září, a starší dítě. Určitě pouzdro jen jedno patrové, tužky máme Stabilo Easygraph, ale pastelky Stabilo Trio. Zase to s těma svačinkama nepřeháněj, ono toho dítě moc nesní, doma bude mít snídani, pak za dvě hodiny svačinu a za další dvě oběd, na svačinu mu stačí ovoce nebo kousek buchty, fakt by jsem to nehrotila a přidala dle potřeby. Do první třídy bude mít b.box, dáme nějaké pečivo, zeleninu/ovoce, mléku. A nebo pěkné boxy má ještě Sistema To Go. Hlavně kvalitní batoh žádný Topgal nebo podobné, bude to mít těžké i tak, tak to chce lepší podporu zad

• Citovat
  • Upravit
44198
5.8.23 15:49
@Niki.J.B. píše:
Ahoj, syn nastupuje v září do přípravné třídy na ZŠ a podle seznamu máme mít trojhranné pastelky. Zvažuju pastelky a tužky Stabilo pro leváky. Líbí se mi, že mají výřezy na prstíky, aby mělo dítě správný úchop, ale nevím jestli to není jen influencery propagovabá konina. Máte prosím někdo zkušenost? Další věc je ta, že máme třípatrové pouzdro, kde jsou i fixy a ty na seznamu nejsou. Nevím jestli teda nekoupit menší pouzdro jen na pastelky, tužku, ořezávátko, gumu a nůžky, podle seznamu.
Dále má mít podle seznamu batoh a syn dostal už k Vánocům od babičky kvalitní školní batoh. Zvažuju jestli batoh ještě na rok neodložit a nedavat nějaký běžný batůžek. Na druhou stranu, bude chodit i do odpolední družiny a to už mi vychází na 2 krabičky na svačinu. Dopolední svačina z domu, oběd ve škole a odpolední svačinka z domu. To do jedné krabičky nenacpu. Dvě krabičky už mi vychází na větší batoh.
Nikoho kdo by do přípravné třídy chodil neznáme a úplně si nejsem jistá, jak to pojmout. Děkuji za rady, další věci ze seznamu snad už zvládnu :) :kytka:

Napřed si zjisti, jaký názor na ty Stabilo pastelky s výřezy má paní učitelka. 90 procent učitelů a speciálních pedagogů v mé sociální bublině odmítají nejen tyto pastelky, ale i další výrobky značky Stabilo, hlavně to ergonomické pero. Někteří píší už v červnu rodičům striktně NE Stabilo, jiní kolegové nejsou tak striktní. Když to rodiče koupí, respektují to. Ale nikdo to nedoporučuje jako první volbu.

Starší děti chodily do předškolní třídy, kde si děti taky nosily vlastní pastelky v pouzdře a Stabilo učitelky taky nechtěly.

Testovala jsem je s dětmi. Úplně stejně poslouží jiné trojhranné pastelky, protože ty zářezy se strouháním posouvají.

Dcerka jde do první třídy, školní batoh má Topgal(ten nejmenš), pouzdro k němu rozkládací, svačinový box Sistema, nám stačí malý, 90 procent času půjde brzy domů. Pití bude k dispozici ve třídě, jen kelímek. Fixy ze začátku mít nebude. Moc se nedoporučují, dělají nejednotnou stopu a je na ně nutná jiná síla tlaku než na tužky a pastelky.
Nic moc neřešíme, protože u nás dostávají děti v první třídě peníze od města, učitelka za to nakoupí vše potřebné do začátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
5.8.23 15:55
@Mrs. S píše:
@Niki.J.B. my máme prvňáka od září, a starší dítě. Určitě pouzdro jen jedno patrové, tužky máme Stabilo Easygraph, ale pastelky Stabilo Trio. Zase to s těma svačinkama nepřeháněj, ono toho dítě moc nesní, doma bude mít snídani, pak za dvě hodiny svačinu a za další dvě oběd, na svačinu mu stačí ovoce nebo kousek buchty, fakt by jsem to nehrotila a přidala dle potřeby. Do první třídy bude mít b.box, dáme nějaké pečivo, zeleninu/ovoce, mléku. A nebo pěkné boxy má ještě Sistema To Go. Hlavně kvalitní batoh žádný Topgal nebo podobné, bude to mít těžké i tak, tak to chce lepší podporu zad

Pracovala jsem téměř dva roky v družině a děti, které končily později, měly hlad. A to naše družina měla zavírací dobu poměrně brzy ve srovnání s jinými. Často jsme museli vzít něco z erárních zásob a dítěti svačinu dát, když na odpoledne nemělo.
Ranní družinu jsem neměla, ale kolegyně říkaly, že děti, které přijely brzy, prvně otevřely box s jídlem.
Každé dítě, které ráno vstává v běžnou dobu, není schopné se ráno nasnídat.

Někdo ty dva boxy fakt měl. V rámci šetření místa měly některé děti voskový omyvatelný ubrousek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
5.8.23 16:02
@Niki.J.B. píše:
Ahoj, syn nastupuje v září do přípravné třídy na ZŠ a podle seznamu máme mít trojhranné pastelky. Zvažuju pastelky a tužky Stabilo pro leváky. Líbí se mi, že mají výřezy na prstíky, aby mělo dítě správný úchop, ale nevím jestli to není jen influencery propagovabá konina. Máte prosím někdo zkušenost? Další věc je ta, že máme třípatrové pouzdro, kde jsou i fixy a ty na seznamu nejsou. Nevím jestli teda nekoupit menší pouzdro jen na pastelky, tužku, ořezávátko, gumu a nůžky, podle seznamu.
Dále má mít podle seznamu batoh a syn dostal už k Vánocům od babičky kvalitní školní batoh. Zvažuju jestli batoh ještě na rok neodložit a nedavat nějaký běžný batůžek. Na druhou stranu, bude chodit i do odpolední družiny a to už mi vychází na 2 krabičky na svačinu. Dopolední svačina z domu, oběd ve škole a odpolední svačinka z domu. To do jedné krabičky nenacpu. Dvě krabičky už mi vychází na větší batoh.
Nikoho kdo by do přípravné třídy chodil neznáme a úplně si nejsem jistá, jak to pojmout. Děkuji za rady, další věci ze seznamu snad už zvládnu :) :kytka:

Místo druhého boxu je možné koupit omyvatelný voskovaný ubrousek.
Přizpůsobí se tvaru svačiny, není potřeba žádného dalšího balení nebo jištění jídla. Drží dobře. A je kvalitní, děti v práci měly po celý školní rok jeden(není to levná záležitost).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrs. S
5.8.23 17:36

@1Pears1 náš mladý je jedlík ale stačila mu malá svačina. Ráno normálně doma snídá

• Citovat
  • Upravit
479
5.8.23 20:00

Děkuji všem za postřehy. Pouzdro výměním za nějaké jednopatrové, o fixách stejně na seznamu nic nepišou. Kouknu i na ten voskovaný ubrousek, kdyby náhodou boxík nestačil. Vím že školky, že je syn jedlík. Pan kuchař ho prý měl jako oblíbence, protože mu chutná snad všechno a od všeho si chodil přidat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
24.1.25 11:35

Dobrý den, jsem speciální pedagog, pastelky se zářezy + obyčejná tužka se zářezy jsou naprosto skvělá věc, která dětem velmi pomáhá při zvládnutí správného nejen držení, ale i postavení ruky při psaní. Pokud pastelku ořezáváte - platí pravidlo, že každý prst má svoji plochu a to celou, takže napůl ořezaná se nepočítá. Sada šesti pastelek není až tak finančně náročná. Doporučuji používat na procvičování psaní, nikoliv na malování. Moje děti měly každou pastelku podepsanou zvlášť. Na malování doporučuji hlavnětrojhranné měkké pastelky s minimálním průměrem 9 mm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
994
24.1.25 11:44

My jsme měli schůzku s paní učitelkou v červnu a domluvili jsme se, že si pro děti objedná pastelky, nůžky, vše co bude chtít sama, aby bylo u všech vše stejně a nevznikalo že ten má lepsi-ten má horší..platili jsme tuším kolem 500.. a bylo to asi nejlepší řešení, stejně tak to udělala pak v první třídě ( šla s nima dál a budou ji mít do páté třídy)
Syn nosil normálně aktovku, protože jak mi vysvětlil - už jsem přece ve škole a ne ve školce mami :D :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí