Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj všem, bratr má na začátku září 10 let a sbírá pokemonský kartičky, chtěla bych se zeptat, jestli se Vám nějaké neválí doma a děti už si s tím nehrají, on musí mít jen originální, mění to ve škole a děti fake poznají a originální stojí hrozně peněz, tak než mu koupím box, který mám vyhlédnutý, který stojí 750 korun za 60 karet, zkouším to ještě takhle. Ať jsou karty staré nebo nové, hrané či ne, jen ať prosím nejsou potrhané. Beru všechno.
Za případné děkuji ![]()
Ja bych asi nějaký našla, ale syn se v tom vyzná a samozřejmě ty nejlepší by si nechal. Což je problém podle mě když to od někoho koupíš. Protože ve finále bracha bude zklamanej ze tam jsou jen obyčejné. Případně ty lepší budou zase dražší. Kouzlo v těch kartickach je prave to, ze v těch zabalenych kartách jim muže padnout něco jo extra vzácného. Kdyžtak nápis taky odkud jsi, ne kazdej bude ochotnej posílat poštou. Synovi jsem ty obycejnejsi prodávala třeba sto karet za tři stovky, ale ja se v tom houby vyznam. Takže ty, co nechtěl, jsem vyfotila a dala na market place. Když jeden balíček stojí třeba 200, tak mi to přišla dobra cena, ale jak říkám, určitě se nezbavuje těch vzácných.
@Netopýr1 Já taky nevím co je vzácný a co ne, on sbírá a chce aby měl od každýho vývoj nebo evoluci, to by chtělo nějakou hromadu kde je všechno, aby mezi nimi byla i třeba ta lepší. Pokud to hraje tak si to nechte, mě šlo spíš o to, jestli to děti nesbírali před x lety a teď je to někde v krabici, bratr by to určitě využil ![]()
Edit: jsem z Prahy
Příspěvek upraven 04.08.23 v 12:06
Ještě bych dodala k @Netopýr1. Jde i o stav těch karet. Jsou to sběratelské kousky. Čím lepší stav tím lepší cena té karty.
Jsou karty, co se v TOP stavu prodají i za 10 000. Takže jde o víc než jen „pokémon kartičky.“
Je to sběratelský kus jako cokoli jiného a může to mít (mezi sběrateli) velkou hodnotu.
Edit: Doma máme hromadu karet ještě z 90, ale tím že jsou hrané tak ta hodnota už v nich není no. Možná v některých…
A nemohl by Ti brácha říct, kterou kartu by třeba rád? Máme doma dvoje provedení, jede v tom i dcera a třeba mají něco víckrát. Nevím.
Dnes se vrací domů, tak se jich zeptám, co mají případně navíc a můžu Ti poslat foto
@dedrichov asi nejde přesně o kartu ale o počet. Má jedno album, kde má karty, které „sbírá“ a pak druhé co nosí měnit do školy. Moje představa je sehnat mu třeba 50 karet a pak ať si to roztřídí co a jak chce
@Lussinda píše:
@dedrichov asi nejde přesně o kartu ale o počet. Má jedno album, kde má karty, které „sbírá“ a pak druhé co nosí měnit do školy. Moje představa je sehnat mu třeba 50 karet a pak ať si to roztřídí co a jak chce
Hele asi bych se ho spíš zeptala jakou má představu, protože sice chce všechny stadia a druhy, ale to je nekonečná honička, protože furt dělají další.
Sbírá třeba nějakou konkrétní kolekci? Co vím teď jich vydávají snad 10.
Určitě kup originální box, 750 přeci neni zas tak hrozná cena za dárek pro bráchu, ze kterýho bude mít radost. My máme doma asi tisíce karet, ale jak je psano vyse, ty nejlepsi kousky ti nikdo neproda, max obyc karty nebo faky a z toho bude bracha smutnej.
@Dana V asi to koupím jak to tak čtu, pro mě jsou to obyč karty s pokemonama, ale chápu, že nějaký mají asi velkou cenu.
@KeckaJ já ani nevím, že to nějaký kolekce má, nevím, prostě sbírá kartičky. ![]()
@KeckaJ píše:
Ještě bych dodala k @Netopýr1. Jde i o stav těch karet. Jsou to sběratelské kousky. Čím lepší stav tím lepší cena té karty.Jsou karty, co se v TOP stavu prodají i za 10 000. Takže jde o víc než jen „pokémon kartičky.“
Je to sběratelský kus jako cokoli jiného a může to mít (mezi sběrateli) velkou hodnotu.
Edit: Doma máme hromadu karet ještě z 90, ale tím že jsou hrané tak ta hodnota už v nich není no. Možná v některých…
Taky máme takový starý pokémony, ale největší sranda je že je má moje matka a odmítá nám je vydat, i když jsem jich dost platila já, syn když byl malý tak si je k babičce nosil a hrál si tam s němi, a už tam zůstali, i pogy. Nechápu proč si je nemůžu vzít ![]()
Scarlett a viollett
Obsidian flames
Pokémon clebration (tuším k 20. výročí)
Pokémon go
Shinning face
A to je jen část výčtu. Každé to balení je trochu jiné, má trochu jiné karty. Někde je vzácný Charizzard jinde nějaký jiný pokémon.
Fakt z toho Pokémoní fanoušci udělali vědu. ![]()
Taky bych to raději normálně koupila.
Kluci to teď sbírají, předtím měli jen fejkový, ale k narozeninám bylo přání na originální.
Já koupila sice jen třeba ten malý balíček, ale hned byl pak nadšenej, prý tam byla jedna karta vzácná, že prý bude minimálně mít hodnotu 1.000,– Kč. Já na něj hleděla, že to asi těžko, když balíček stál 130,– Kč, ale prý si to ověří u spolužáka, že to tak fakt u těch kartiček je.
Blbý je, že teď už jiný než originální nechce, ale zase jsou tipy na dárky no.
A největší radost je právě to otevření balíčku a napětí, co tam bude za karty.
A to jich už mají hodně a i tak poznají, kterou mají a kterou ne, kterou mají fejkovou a kterou ne (nechápu
)
@KeckaJ já myslím, že mu o nějaký kolekce nejde, bude mu 10, prostě sbírá kartičky ![]()
@Schnapi taky tak, mě přijde líto dát 750 korun za pár karet, ale když má nějaká hodnotu 1000 nebo víc, tak asi jono, ale dětem je to asi víceméně jedno. Každej chce svoje oblíbený pokemony a ty poslední nejsilnější evoluce
@Lussinda píše:
@KeckaJ já myslím, že mu o nějaký kolekce nejde, bude mu 10, prostě sbírá kartičky
@Schnapi taky tak, mě přijde líto dát 750 korun za pár karet, ale když má nějaká hodnotu 1000 nebo víc, tak asi jono, ale dětem je to asi víceméně jedno. Každej chce svoje oblíbený pokemony a ty poslední nejsilnější evoluce
Aby ses nedivila jak na to ty 10 létě děti koukají.
Dneska je doba internetu… Už to není jak za nás, kdy se prostě sbíraly kartičky a s nimi jsme si hráli.
Hele, náš syn i dcera se přesně vyznají, jak se který jmenuje, z které je série, vůbec nejde o hodnotu, prostě to chce mít. Taky mění a pořád dokupujeme. Hlasuju pro kufřík, pro tebe cár papíru, ale pro něj hobby, a o to jde ne?