Školní potřeby

15054
16.11.10 09:53

Školní potřeby

Co vše máme pořídit do školy pro prvňačku?Aktovka+penál,desky na písmenka a čísla,bačkory :palec: to bez debat :mrgreen: ale využijem například zstěrku na výtvarku,svačinový box,termolahev :?: ještě něco :?: a co na tělocvik :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Hanka1
16.11.10 10:00

kliiiiiid - vsechno se dozvite na zacatku skolniho roku - v podstate staci obycejna tuzka a taska na prvni den kvuli foceni.

Taky toho prvnacci spoustu dostanou - alespon od nas od mestske casti, skoly a sponzoru - bylo toho cely kufrik a dve igelitky. Co potrebovali tak prubezne dokupovala ucitelka z tridniho fondu, kam jsme zacatkem skolniho roku dali 200,– :-)

Letos ve druhe je to jine - nejen, ze uz nemaji vlastni ucebnice, ale putovaci do mensich rocniku a dedici od starsich, ale s povinnym plavacim kurzem jsem hned v zari vyplazli 2 tisice a do konce pololeti nas tisicovka nejmin jeste ceka - za vylety, fotky apod…

• Citovat
  • Upravit
24837
16.11.10 10:05

Ahoj, taky bych neplašila dopředu… Jeden seznam jsme dostali při zápisu v lednu, druhý 1. září a některé věci se tam lišily, takže jsme šli nakupovat 2× :roll: Ve škole děti nic moc nedostávaly…
Jinak zástěrku na Vv dcera má, chodí i do keramiky, takže ji využije, termolahev nemáme, na tělocvik mají buď tričko + kraťasy nebo tričko + tepláky a cvičky/tenisky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
16.11.10 10:12

ona má totiž v únoru narozky a rodina si neví rady s dárkama tak bych jim vypsala nějaký školní pomůcky :mrgreen: a svačinky dáváte do boxu?o zástěrce pořád přemýšlím :nevim: musí mít děti bačkory?může mít třeba sandále nebo gumovky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5778
16.11.10 10:18

bačkory určitě, svačinový box ano, lahev na pití ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56772
16.11.10 10:26

Každá škola chce něco jiného. Snad jen mě napadá, že ještě stojánek na knihy, dcera měla mít kufřík na výtvarné potřeby, ale to se opravdu dozvíš v té škole, do které půjde, co budou chtít. Jinak svačinu dávám do boxu, protože jinak by z toho byla rozdrobená placka :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
16.11.10 10:35

Box na svacu - urcite, lahev na piti taky - u nas pullitrovku za dopoledne vyzahne a v jidelne si dotoci caj, ve druzine maji k dispozici stavy od rodicu + barel s vodou.

Kufrik s vytvarnyma potrebama dostali od mestske casti jako prvnacci, zasterku nebo stare tricko vyuziji, pak podlozku igelitu na stul. Na telocvik cvicky nebo tenisky + tricko a sortky/teplaky na prevleceni.

K uceni desky na pismenka a cislice, obaly na knizky a sesity - stojanek na knihy vyuziva dcera az ted ve druhe tride pri psani ukolu - ve skole nepotrebuji…

Kdyz prarodice koupi box na svacu, lahev na piti, penal, tuzky apod. tak to urcije vyuzijete i v budoucnu - nam do vanoc stacila obyc tuzka - po peti jednickach ze psani se prechazelo na pero +- kolem pololeti…

• Citovat
  • Upravit
15054
16.11.10 10:46

aha takže obyčejné tužky číslo 1 a igelit na stůl koupím v papírnictví?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
16.11.10 11:54

přikláním se k tomu, že je čas - u nás ve škole jeden seznam dostávají rodiče někdy v květnu/červnu na celoškolní informativní schůzce, nicméně v září dostanou jeden seznam od třídní učitelky, který se od toho celoškolního většinou liší. já si takhle naběhla letos u druhačky, kdy jsem jí při nákupech na konci srpna vybavila kufřík na výtvarku „běžně požadovanými potřebami“ a oni dostali nového učitele, který asi tak 4/5 označil za nepotřebné a v kufříku je vysloveně nechtěl :cert: (no ale u nás se výtvarné potřeby neztratí, děti furt něco vytváří).

ad desky na písmena a číslice - mám ve škole dvě holky a ani jedna je nepotřebovala. u starší chtěla učitelka písmenka dávat do obálky, která zůstává ve škole, u mladší nepoužívali ani písmenka, ani číslice. i když tedy není to přesné, pokud vím, tak nějaké kartičky si děti vyráběly přímo ve škole, ty zas ale nebyly velikostí do písmenkových desek.

box na svačiny máme a občas ho děti používají, termolahev mě ani nenapadlo kupovat. mladší si nosí do školy obyčejnou lahev od půlitrové nebo třetinkové minerálky/jupíka, starší mají od první třídy ve třídě každý svůj hrneček, do kterého si natáčí obyčejnou vodu z kohoutku.

bačkory jako bačkory u nás na škole striktně vyžadované nejsou, starší holka nosí levnější variantu bot crocs, mladší má momentálně ortopedickou obuv a než upravovat bačkory, tak jsem jí na přezouvání pořídila letní obuv. ostatní děti to mají jak kdo, obzvlášť osmáky, deváťáky jsem snad v bačkorech ani neviděla :lol: asi to záleží nejvíc na toleranci školy (u nás dokonce děti s ředitelem vyjednávaly, zda by bylo možné v předletních měsících se vůbec nepřezouvat… zatím je to ve stádiu projednávání, jsem docela zvědavá na výsledek), každopádně je potřeba hlídat, aby boty měly světlo podrážku (= nedělaly tmavé šmouhy na podlaze).

jako cvičební úbor mají do tělocvičny jakékoli triko s jakýmikoli šotkami, na vec tepláky a mikinu, k tomu jakoukoli vhodnou sportovní obuv, do vnitř se světlou podrážkou.

zástěrku na výtvarku holky používají, taky jsem jim pořídila omyvatelný ubrus na lavici.

jestli se chtějí prarodiče rozšoupnout s dárkem, tak já jsem mladší holce do první třídy koupila spešl verzatilku (když jsem viděla, že tužky drží jak prase kost… což nechápu, umí to, jenom lajdačí), u starší holky zas ve škole zezačátku používaly silné tužky, ne obyčejné tenké (učitelka jim je před hodinou půjčovala, až na vánoce nějaká maminka koupila a fimem podepsala tužku pro každé dítě jeho). ale tadyto už jsou opravdu věci, které si každý učitel vyžaduje své, u mladší holky učitelka neřešila, jestli píšou tužkou obyčejnou, silnou, trojbokou, verzatilkou…
 http://www.stabilo.com/…1987/pro.jpg

z těch „dražších“ věcí moje starší potřebovala nějaký rytmický hudební nástroj, mladší zas flétnu (ale až ve druhé třídy… i když kdyby je učitel měl hned od první, určitě by je chtěl už v první), pak ještě je výhodou mít na tělocvik vlastní švihadlo (ve školních málokdy vyjde správná délka), mladší měla mít i vlastní míč… ale tohle jsou opravdu požadavky konkrétních učitelů, co chtěli u starší, to nechtěli u mladší a naopak :nevim:

já chápu, že ono láká nakupovat předem, když jsou vánoce, svátky, narozeniny… ale pak bys doma mohla mít spoustu krámů, které nebudeš potřebovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
16.11.10 12:18

tuhle Stabilo tuzku doporucuju - sice stoji kome 200,–
ale zafixuje spravne drzeni - my po zkusenosti s tuzkou koupili i Stabilo pero.

a jinak vytvarka - v prvni tride jim stacil vybaveny kufrik co dostaly - ted ve druhe maji na vytvarkou a pracovni cinnosti jinou pi. uc. a ta chtela nejake veci dokoupit…

Flasku my pouziame pullitrovku Jupik Aqua nebo Kubik Water * pruhlene piti uvnitr a nekapajici vicko, termo snad ani neni treba, anopak bez boxu na svacinu si nedovedu predstavit kde by ty svaciny, ktere stejne nosi z pulky snedene domu, vsude v tasce mela…

desky na pismenka nebo cislice pouzivali celou prvni tridu teda do doby nez se naucili cist a pocitat do 10.

a batoh doporucuji Topgal nebo Herlitz.

• Citovat
  • Upravit
15054
16.11.10 12:25

mám vyhlídnutý topgal,vyhrál v testech a stabilo už jsme koupili a taky pastelky i fixy-trojhránky,u zápisu nám bylo řečeno,že drží špatně tužku.....penál mám vyhlídnutý 3-patrový ale někdo zas říká že je to zbytečný že stačí jednopatrový ale kam by pak dala pastelky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
16.11.10 12:27

Tak s tím třípatrovým penálem můžu jedině souhlasit - když v něm mají mít tužky, fixy, pastelky, tak nevím, kam by se to do menšího vešlo… I tak je to tip ťop :wink:
A batoh máme Topgal též :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
16.11.10 12:29
fragola píše:
Tak s tím třípatrovým penálem můžu jedině souhlasit - když v něm mají mít tužky, fixy, pastelky, tak nevím, kam by se to do menšího vešlo… I tak je to tip ťop :wink:
A batoh máme Topgal též :wink:

i s pláštěnkou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
16.11.10 12:31
dzarunka píše:
fragola píše:
A batoh máme Topgal též :wink:
i s pláštěnkou?

Ano, ale tohle jsme při koupi nějak neřešili :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
16.11.10 12:33

Topgal s plastenkou mame - ma ji skoro kazdy a uprimne jsme za cely skolni rok ji ani nevytahly - do/ze skoly jezdi autem a i kdyz hodne prselo, tak stacil destnik…

nam zas u zapisu doporucily jenoduchy penal - zadna patra, aby se v nem prvnaci vyznaly a hned popadly tuzku. Pastelky a fixy mely ve skole stabilne ve schrance pod lavici.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi