Školní psycholog

10
27.2.22 22:20

Školní psycholog

Dobrý večer, zajímá mě váš názor jestli má školní psycholog právo ptát se syna ve 3 třídě na soukromé rodinné otázky typu máš raději maminku nebo tatínka? Proč jsou rodiče rozvedení? A nový tatínek tě objímá a hladí? A maminka tě hladí a kde kde tě hladí a jak tě objímá… A podobné otázky tohoto typu na další členy rodiny. Když mi toto syn v pátek odpoledne řekl nevěřila jsem tomu. Jsme úplně obyčejný rodina jen rozvedená tatínek si syna pravidelně bere a normální spolu vycházíme. S novým partnerem máme 5 měsíčního chlapečka snažíme se oboru dětem věnovat naplno ale toto celou rodinu překvapilo snad si nikdo ve škole nemyslí že by byl nějaký odstrčený nebo dokonce zneužívány 8o. Ani syn to nechápal proč se ho na to ptala máme všichni dobré vztahy. Hned zítra ráno se chystám za ředitelkou školy zjistit zda jsou takové otázky normální a že se mi teda vůbec nelíbí že se něco takového odehrálo aniž bych o tom věděla… Co si tom myslíte? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10
27.2.22 22:32

...

Ještě tedy doplním že syn nevěděl ani jak správně odpovědět… Byla sním zavřená 45 min v místnosti a ptala se na některé otázky i víckrát dokola. Byl z toho docela špatný když mi to říkal :( A ani se mu nedivím co je správná odpověď na otázku jestli ho nevlastní otec hladí?? Obě odpovědi se dají zneužít… Jsem vyloženě nas*aná :cert: :cert: neměla by mě škola informovat o takovém sezení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.22 22:33

No a není to spíš tím, že jí syn něco třeba povídal a ono to vyznělo tak, že se radši vyptávala? U nás ve škole jeden kluk zase povídal, jak ho otčím bije… No, nakonec to vypadá, že chtěl jen upoutat pozornost… Sledujeme to bedlivě, zapisujeme, když něco zmíní… je to hrozně těžké někoho obvinit (kór, když to dítě je…zvláštní…)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.2.22 22:38

Jako nějaký důvod k tomu jistě měla. Normálně se můžeš jít slušně zeptat, co se jí nezdá…

• Citovat
  • Upravit
74217
27.2.22 22:41

Co si myslím? První bych se zeptala té školní psycholožky a jeho třídní učitelky, jestli má syn nějaké potíže o přestávkách nebo v hodinách a proto byl u psycholožky. Jestli mají pocit, podezření, že to souvisí s tím, že má rozpadlou a jinou rodinu. Kde je nový sourozenec. Prostě napřed bych zjistila, jak to bylo. Poté bych teprve možná navštívila ředitele.
Bez důvodu by k psycholožce nešel. To se nezlob. Něco se stalo ve škole, ve třídě a syn o tom nemluví pravdu. Zas druhá strana je, že ty máš být informovaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
27.2.22 22:46
@Kelsey píše:
Co si myslím? První bych se zeptala té školní psycholožky a jeho třídní učitelky, jestli má syn nějaké potíže o přestávkách nebo v hodinách a proto byl u psycholožky. Jestli mají pocit, podezření, že to souvisí s tím, že má rozpadlou a jinou rodinu. Kde je nový sourozenec. Prostě napřed bych zjistila, jak to bylo. Poté bych teprve možná navštívila ředitele.
Bez důvodu by k psycholožce nešel. To se nezlob. Něco se stalo ve škole, ve třídě a syn o tom nemluví pravdu. Zas druhá strana je, že ty máš být informovaná.

Ano za třídní půjdu první nechci hned útočit ale dost se nás to dotklo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.22 22:51
@Žaneta 27 píše:
Ano za třídní půjdu první nechci hned útočit ale dost se nás to dotklo

Jak se tě to mohlo dotknout, když nevíš souvislosti? :roll: Bez důvodu by se nevyptávala :nevim:

• Citovat
  • Upravit
14376
27.2.22 22:52

@Žaneta 27 nemyslím si o tom nic. Nevíš, co tomu předcházelo, tak nedělej unáhlené závěry. Máš nového partnera a nové dítě. Myslíš, že syn vás bere jako normální rodinu, jak píšeš :nevim:? Nemůže mít nějaké problémy, cítit se nemilovaný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
27.2.22 22:55
@Anonymní píše:
Jak se tě to mohlo dotknout, když nevíš souvislosti? :roll: Bez důvodu by se nevyptávala :nevim:

Jak asi? úplně normálně. Syna milujem a takové otázky mi přijdou jako urážka!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
27.2.22 22:58
@Anonymní píše:
Jak se tě to mohlo dotknout, když nevíš souvislosti? :roll: Bez důvodu by se nevyptávala :nevim:

Ty nemáš úplně čisté svědomí, když se tě to tolik dotklo, že? Tvůj syn nejspíš trpí. Ve škole se to nějak projevuje, proto s ním psycholožka vedla rozhovor. A ty řešíš, že tebe se něco dotklo? Zaměřit se především, jaké má syn problémy/trápení. Třeba je pouze smutný nebo apatický ve škole nebo brečí často. Čert ví. Místo urážení se, tak se zeptej a hledat řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
27.2.22 23:00

Domnívám se, že individuálni intervenci u dítěte smí skolni psycholog provadet jen se souhlasem zakonneho zástupce. Alespon tak nám to bylo řečeno. Posepisovali jsme souhlas s tím, že skolni psycholog může dělá ve třídě, ale prý to platí jen pro celou třídu, kdyby měl pracovat s jednotlivce, musí být souhlas rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
27.2.22 23:01

@Aduš8 jenže to už je 6 let zpátky. Syn nového partnera má rád a brášku také… Myslím si že psycholog neměl důvod se ptát na takové otázky… A mě by měla škola informovat ne? Pokud se jim něco nezdá… No zítra snad budu moudřejší :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
27.2.22 23:03
@Kelsey píše:
Ty nemáš úplně čisté svědomí, když se tě to tolik dotklo, že? Tvůj syn nejspíš trpí. Ve škole se to nějak projevuje, proto s ním psycholožka vedla rozhovor. A ty řešíš, že tebe se něco dotklo? Zaměřit se především, jaké má syn problémy/trápení. Třeba je pouze smutný nebo apatický ve škole nebo brečí často. Čert ví. Místo urážení se, tak se zeptej a hledat řešení.

Kdyby skola komunikovat a rodiče o vyšetření informovala, tak jak ma, tak k takovému nedorozumeni nedojde. Taktéž bych byla vykolejena z cehokoli, co by skola resila bez mého vědomi s ditetem. Ja pak neměla ani šanci adekvatne reagovat na dotaz dítěte, proč co a jak se v té škole dělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
27.2.22 23:05
@Lama Lama píše:
Domnívám se, že individuálni intervenci u dítěte smí skolni psycholog provadet jen se souhlasem zakonneho zástupce. Alespon tak nám to bylo řečeno. Posepisovali jsme souhlas s tím, že skolni psycholog může dělá ve třídě, ale prý to platí jen pro celou třídu, kdyby měl pracovat s jednotlivce, musí být souhlas rodiče.

Přesně tohle má napsáno na stránkách i naše škola.. Tak jsem zvědavá co mi na to řeknou protože přísahám Bohu syna máme všichni rádi doma má vše co potřebujete a má tu zázemí může nám cokoliv říct hlavně mému partnerovi mají spolu vztah jako kamarádi :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.22 23:08
@Žaneta 27 píše:
Jak asi? úplně normálně. Syna milujem a takové otázky mi přijdou jako urážka!

Hm, tak já bych teda spíš zjišťovala, co se děje, že se jim syn nezdá…Ten náš zvláštní chlapeček má taky otčíma a doma mimino… Prostě nějaký problém dost možná tvůj syn má… To myslíš, že se ho jen tak z pr.dele vyptávala na takové věci? Něco se jí prostě nezdá. A by bys měla řešit, co je špatně… Třeba to není nic úplně závažného a oddychneš si, to ti samozřejmě přeju ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin