Školy v Holandsku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4
7.7.10 14:58

školy v Holandsku

Prosím o radu, kdo žije v Holandsku. Monitoruji, zda je možné aby naše děti navštěvovali zde školu, ale připadá mi to naprosto nereálné. Mohly by jste mi s tím někdo poradit. Když se dívám na školné vychází mi na 1 dítě kolem tisíce euro. Jak to řešíte vy, kteří jste tam na dočasnou dobu?Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
mmonica
7.7.10 18:15

ja v Holandsku neziju, ale muzu se zeptat, tam se plati za skoly ?? To jako i za zakladni ?

• Citovat
  • Upravit
4
7.7.10 21:12

ne, to jsem nemyslela. Nevím, jestli něco děti platí ve státních holandských školách, to jsem zatím nenašla. Dívala jsem se na platby v mezinárodních soukromých školách, aby se děcka učily raději angličtinu či němčinu. Máme tam být určitou dobu a připadalo mi zbytečné , aby se děti učily holandštinu, kterou by pak neměly kde využít.Hrozně by mě zajímalo, jak to řeší ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
31.1.11 08:32

mozna pozde, ale preci .o)

Ahoj, pokud jeste potrebujes informace, napis. Jsme v NL, skoly jsou tu hodne rozdilne.. na ty „holandske dobre“ tu deti prihlasuji a jeste nejsou na svete .o) Neni to legrace, ale fakt, takze nedostupne. Jsou tu i mezinarodni atd, ale to musis zjistit podle sveho mista bydliste, aby se hodilo .o) Pokud mas blizsi dotaz, napis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nickis2012
21.9.11 22:13

deti v holandsku

Ahoj,
chci se zeptat, pokud jeste bydlite v Holandsku, mohla bys mi dat nejake info o zivote, hlavne jak je to s tema skolkama, skolama. My se mame stehovat nejak v zime, ale nevim jestli nemame pockat az skonci skolni rok, dcera chodi do 2. tridy a ten prechod pro ni bude asi pekny sok. Existuji nejake lekce holandstiny v ramci skoly? Jak jste to meli s ucenim Vy? Byla bych rada, kdyby ses ozvala, zatim se mejte hezky, nikola

• Citovat
  • Upravit
hubinka
2.4.12 23:40

rada

Dobry den chtela jsem se zeptat jak je to ze skola ma v Holandsku.Bydlime v anglii a chceme se prestehovat do holandka klukovi je 5 let a v zari nastupuje do skoly tady ale myslim si ze je to jeste brzo.Mohl by mi nekdo poradit kdy se zacina chodit v Holandsku do skoly dekuji moc

• Citovat
  • Upravit
neregistr. lexxie
3.4.12 08:59

ahoj, tak do skoly se v Holandsku chodi od 4 let a od 5 let je to povinne. Synovi je take 5 a je v jejich 2. tride..coz je asi jako nasi predskolaci, ale uz toho delaji docela dost, zna i dost pismen, rymovani, slabiky, skladani pismen do slov , jednoduche pocitani, odcitani atd..ale take ruzne porovnavani, mereni, poznat , co do skupiny obrazku patri, nebo nepatri, co trva dele..mene atd. .k tomu maji kazdy den hrani venku na hristi a taky chodi cvicit, tancovat, kreslit, hudebka atd..
Skol tady existuje hodne i ruzne typy..Montessori, Dalton, Jena anebo klasicke. Nejlepsi je asi si projit nekolik skol v blizkosti bydliste. My jsme navstivili 4.
Tak at dobre vyberete.

• Citovat
  • Upravit
hubinka
3.4.12 23:04

Ahoj dekuji za odpoved,chtela jsem se jeste zeptat vas Syn znal jazyk nebo,z toho mam nejvetsi strach ze syn nezna jazyk a jak se vlastne bude citim mezi cizimy detmi.Maji narok na pani asistentku ktera se jim bude venovat nebo ucitele pomahaji detem co neumi jazyk.Jestli se muzu zeptat z jakeho mesta pochazite mi mame nabidnutou praci do Zevenaaru.

• Citovat
  • Upravit
6557
3.4.12 23:20

ahoj, tak syn se tady narodil a je napul holandan. Holandsky umi lip, cesky o neco hur, ale porad dobry. Ale neboj, deti se uci jazyk vetsinou dost rychle. Mam tu jednu znamou a jeji syn zacal chodit do skoly..i kdyz anglicke a taky to zvlada dobre. O asistentce nevim, ale urcite neco takoveho je, nebo extra kurzy..Tady pomahaji detem, co maji problem s jazykem, nebo vyslovnosti. Ja jsem z Nijmegenu, ale nahodou se mi minule ozvala ceska ze Zevenaaru, poslu ji sem odkaz.

Mmch. kde v Anglii bydlis. Ja tam ma tetu, byla jsem tam na navsteve a moc se mi tam libilo. Je to zase uplne jine. Jak tam jste dlouho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hubinka
4.4.12 10:10

Cayky bydlim v Leicestru je to asi hodinku a pul od Londyna.Nerikam ze to tu neni spatne ale je to moc daleko pro nas jezdime autem domu takze si dokazete predstavit cestu autem z 5 letym klukem a rocnim ditetem ktere je navic tak aktivni ze ani neposedi na miste.Bydlime tu uz 2 roky.

• Citovat
  • Upravit
46867
4.4.12 12:49

hubinka, my jsme kousek od Zevenaaru. A dcera tu zije od svych 6ti let ( 2 roky) a umela jazik uz po par mesicich a po 8 mesicich uz plynule, ted uz si jen zvysuje slovni zasobu. Slo to samo. Proste byla s holandskymi detmi ve skole, venku doma, muz je holandan, takze i on a rodina. Slo to fakt rychle.
Kdybys chtela pisni mi SZ :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hubinka
4.4.12 13:58

Cauky mi zijem v Anglii uz druhym rokem ale chceme se prestehovat nekam blize,Pritel dostal nabidku prace do Zevenaaru ta premislime jestli mame jet chteli by sme uz nas to tu moc nebavi,ale mame tu vyrizene vsechny penize a cosialky na deti,pojisteni atd.Nevis jak se to vsechno vyrizuje v Holandsku nam rikali ze to vsechno vyrizuje zamestnanec.Tak dcera je velmi sikovna.Syn si tu taky chodi hrat do parku z anglickymi detmi a neco uz pochytal ale vestsinou tu bydli zahaleni,jestli vis co myslim.Dneska tu mame pocasi na nic zimu 2 stupne a dokonce nam snezilo pa a jestli budes chtit napis

• Citovat
  • Upravit
46867
4.4.12 14:06

Ahojky, jak se to tu vyrizuje, kdyz jste oba cesi, to netusim :think: . Pritel je holandan, takze se to resilo jinak. Navic jsem odhlasena z CR, takze to je tez jine. :think: S tim ti asi neporadim.
No my tu mame taky docela kosu, je tu kolem 9ti C a to bylo tak krasne tyden zpet :cert: , uz jsem deckam davala kratasy a ted se zase musime kuklit.
Tak dej vedet, jestli dojedete :).
Zevenaar je docela pekny mesto a neni az tak malinky, my jsme kousek od tam, ale v dedine, nebo-li dire :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hubinka
4.4.12 14:20

Dobre dam vedet jestli chces muzu tafc a pres to se muzem kontaktovat jestli se muzu septat odkut jsi z ostravy.Jo u nas taky bylo krasne tyden tomu a tetkom zimni bundu no hnus pocasi jeste ze kluci nejsou tak nachilni na nemoci a jsou porad zdravi pa

• Citovat
  • Upravit
6557
4.4.12 17:10

ahoj, tak tu mam dneska tchanovce, prijeli po case, musime neco uvarit.
Jinak pojisteni netusim, ja jsem se odhlasila z ceskeho a presla na holandske, nemuze byt dvoji pojisteni, ale manzel je holandan..netusim, jak to je jinak. Ale vyplati se, myslim, mit pojisteni v zemi, kde se zije. My zase kdyz jezdime do Cech si musime vse platit a potom nam to tady proplati. Kdyz tu byla mamka, tak ji na ceske pojisteni vzali a platila si jen antibiotica..tak to moc nechapu.

Jinak si taky myslim, ze deti zvladaji jazyky vyborne, hlavne v kolektivu, toho bych se tolik nebala. Ale je fakt, ze jestli sem pojedete na urcitou dobu, tak se spis hodina treba anglictina..ovsem to jsou dost drahe skoly, pokud neplati zamestnavatel. Holandske jsou zadarmo, platime jen nejaky poplatek a za to, ze tam je pres poledne.

Tak z Ostravy? Ja jsem ze Dvora Kralove, ale par let jsem zila ve Slusovicich a Zline, byla jsem tam na srazu po 20 letech a docela se to tam zmenilo. V Ostrave jsem byla jen za svym byvalym, ale to uz je doba. Mame tam ale dobre zname, bydleli v Porube.

Tak ja koncim neco uvarit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

O Budulínkovi