Stěhuji se do UK i s miminkem - co zařídit?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
350
26.6.10 20:06

STEHUJI SE DO UK I S MIMCEM

AHOJKY MAMINY :), MUZETE MI NEKTERA PORADIT CO JE TREBA ZARIDIT V PRIPADE, ZE SE CHYSTAM ODCESTOVAT I S MIMCEM, KTERE SE MI ZA MESIC NARODI, DO UK ZA SVYM PRITELEM, KTERY TAM JIZ PAR LET ZIJE A PRACUJE?JA JSEM DOPOSUD PRACOVALA TADY V CR, ZDE MAM TAKE POZADANO O MD OD SVEHO ZAMESTNAVATELE, TRVALE BYDLISTE HODLAM NECHAT NAHLASENE ZDE V CR, OTEC DITETE O NAS NEJEVI ZAJEM, PROTO HO ANI NEBUDU UVADET DO RL DITETE. PRITEL, KE KTEREMU SE HODLAM ODSTEHOVAT SI CHCE MALEHO PRISVOJIT A CHCEME MU DAT PRITELOVO PRIJMENI, JELIKOZ SE MAME V PLANU V BRZSKE BUDOUCNOSTI VZIT (PRED PORODEM UZ TO NESTIHNEME, JELIKOZ JE PRITEL MOMENTALNE V UK). NEVITE NEKTERA, JAKE DOKUMENTY JE TREBA PRED ODJEZDEM DO UK VYRIDIT ME I MALEMU? OPRAVDU VUBEC NEVIM, KDE ZACIT A CO VYRIDIT NEJDRIV, ABY MEMU ODJEZDU S MALYM NIC NEBRANILO. DIKY MOC VSEM I ZA SEBEMENSI RADU :) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16291
26.6.10 20:34

Si tak říkám a co udělat s tím přítelem uvedení do RL? To by bylo jednodušší než osvojení a ten pravý otec by se pak leda musel o své dítě soudit… Pokud by ho chtěl.

Co za papíry do UK netuším :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
26.6.10 21:17

AHOJKY HANULE :-) , DEKUJI TI ZA TVOU REAKCI NA MUJ NEJSPIS HROZNE MOC SLOZITY DOTAZ. S TIM ZAPSANIM PRITELE DO RL MAS URCITE PRAVDU. AZ SE MALICKY NARODI, TAK V TE CHVILI UVEDU JAKO JEHO PRIJMENI TO PRITELOVO, TIM BUDE NEJSPIS ZA OTCE POVAZOVAN, NE :think: ?PRITEL SOUHLASI I S PODPISEM, ZE MALY JE JEHO A UVEDENIM DO RL MALEHO I JEHO PRIJMENI. JE PRAVDA, ZE NETUSIM ANI TO, JESTLI JE TO S TIM UDANIM PRITELOVA PRIJMENI DO RL MALEHO, TAK JEDNODUCHE :-( !PRAVEHO OTCE MALEHO NEMAM ZAPSANEHO ANI V TEH. PRUKAZU, TUDIZ JE OTEC NEZNAMY. NEUVEDLA JSEM HO PREDEVSIM PROTO, ZE JE TO UBOZAK A NEHODLAM O NEM MALEMU NIKDY ANI RICT. A TAKE JSEM NECHTELA JEHO UDANIM ZNEMOZNIT MUJ ODLET DO UK, PROTOZE KDYBY MI CHTEL ZNEPRIJEMNIT JESTE ZIVOT, UDELAL BY TO URCITE TAK, ZE BY ZADAL SOUD O PRAVIDELNE NAVSTEVY APOD. A JA BYCH S MALYM MUSELA NEJSPIS ZUSTAT TADY V CR A TOMU CHUDAKOVI HO SNAD JESTE PRAVIDELNE DAVAT NA VIKENDY CI JINOU SOUDEM URCENOU DOBU. A TO NEDOVOLIM!!!NAVIC S DOSLECHU OD ZNAMYCH VIM, ZE SE K MALEMU ANI NEHLASI, BA NAOPAK ROZHLASUJE, ZE STEJNE NENI ANI JEHO!TAKZE SI NEMYSLIM, ZE BY NEJAK TOUZIL PO TOM PLATIT ALIMENTY A STARAT SE O PRCKA, PROTOZE SAM SE NEDOKAZE POSTARAT ANI O SVE 2 DETI Z PRVNIHO MANZELSTVI A PLATIT NA NE, TAK JAK BY MEL!…ALE TO JE OPRAVDU DLOUHA HISTORIE A MYSLIM, ZE TEN CHUDAK ZA NI ANI NESTOJI!..V KAZDEM PRIPADE MALEMU UVEDU DO RL PRIJMENI SVEHO PRITELE A BUDU JEN DOUFAT, AT S TIM NEJSOU NEJAKE PROBLEMY :-( !MOC TI JESTE JEDNOU DEKUJI ZA REAKCI A S TEMI PAPIRY POTREBNYMI DO UK SI NEDELEJ VUBEC HLAVICKU :wink: MOZNA SE JESTE NAJDE MAMCA S PODOBNYM PRIBEHEM A PROBLEMEM, JAKO MAM JA!I KDYZ BYCH TO TEDY UPRIMNE ZADNE NEPRALA :-(!PS:AT TI MALICKY DELA JEN SAMOU RADOST, JE TO PAŠÁK :mavam: :potlesk: :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
26.6.10 21:22

Jednodušší by to sice asi bylo udělat před porodem, s tím jak je to po nemám zkušenost, ale držím pěsti ať vše vyjde ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2150
26.6.10 21:28

Ahoj co za dokumenty pri odjezdu to nevim, ale s pritelem cekame mimi a chceme aby melo jeho prijmeni a pry se musi pred narozenim na matriku i s doznanim otcovstvi budouciho tatinka.. nevim jestli staci pisemne… bude lepsi kdyz se na matrice zeptas.. jinak pry dostane automaticky tve prijmeni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
26.6.10 21:43

URCITE BY BYLO NEJJEDNODUSSI SE S PRITELEM VZIT JESTE PRED PORODEM, ALE Z DUVODU, ZE JE MOMENTALNE V UK, TO NEJDE :cry: !PRILETI AZ NA POROD, PROTOZE TO V ZAMESTNANI NEMA ZROVNA JEDNODUCHE S DOVOLENOU. A TO OBA JEN DOUFAME, ZE TERMIN PORODU STIHNE, PROTOZE, JAK JE ZNAMO, NIKDY NEVIS, KDY TO PRIJDE A POKUD SE MALICKY ROZHODNE KOUKAT NA SVET O NECO DRIV, TAK TO BUDE OBROVSKA RADOST SPOJENA S VELIKYM ZKLAMANIM, PROTOZE PRITEL O TU CHVILI OPRAVDU NECHCE PRIJIT :wink: !DIKY MOC ZA VSECHNO :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
26.6.10 21:53

když jsem byla v 7.měsíci těhotenství tak sme byli s přítelem na matrice kde přítel musel podepsat přiznání otcovství.Museli jsme sebou mít rodné listy tj. můj i jeho a teď si nejsem jistá jestli i občanský průkaz.No a ještě v na tom přiznání otcovství bylo že jsme se dohodli že mimi bude mít přítelovo příjmení.To jsem pak odevzdávala v porodnici při porodu.Jinak jaké další dokumenty :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65299
26.6.10 22:05

taky jsme museli na matriku,tak si dojdi tam a poptej se,jestli toto jde vyřešit nějakou ověřenou plnou mocí…že by jsi tam zašla sama a do porodnice už měla ten papír připravený…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1905
26.6.10 22:17

Pokud cestujes do Uk pred porodem, a dite se narodi az tam, pokud bude pritel souhlasit, napises ho do RL. Tady se to nedela jako v cr v den porodu, ale mas na to mesic, takze i on se muze rozmyslet co a jak. POkud se chystas do uk az po porodu, budes potrebovat cestovni doklad pro sebe a pro dite. Jinak nebudes nejspis potrebovat nic. V UK je „bordel“ v legislative :0) Zdravotni pojisteni je tu zdarma pro vsechny, takze ani tam bys problem mit nemela. Kdyztak napis sz. jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
26.6.10 22:20

AHOJKY :-) , JENZE PROBLEM JE V TOM, ZE TENTO MUJ PRITEL NENI OTEC MEHO DITETE, VIS? A POKUD TEDY NENI BIOLOGICKYM OTCEM MEHO DITETE, MYSLIS, ZE STACI, KDYZ PODEPISE TY PAPIRY O OTCOVSTVI SE VSEMI NALEZITOSTMI? A MOC DEKUJI ZA RADU :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1905
26.6.10 22:23

nikdo to zkoumat nebude, ani v cechach, ani v UK. Pokud se biologicky otec neprihlasi, a nebude zadat DNA test, tak to kazdemu muze byt putna, jeslti je biologicky nebo ne. Ale mel by si uvedomit, co to pro nej do budoucnosti znamena v priapde, ze vam to neklapne a pujdete v budoucnosti od sebe… bude platit na „cizi“ dite bez moznosti odvolani…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
26.6.10 22:29

:-) ZKUSIM SI TEDY NA TU MATRIKU V PONDELI ZAJIT A NECO TAM ZJISTIT, ALE Z MYCH PREDESLYCH ZKUSENOSTI S MYMI DOTAZY A ODPOVEDMI NA NE, OPRAVDU MOC NEVERIM, ZE MI TAM NEKDO PORADI!!MAM TOTIZ POCIT, ZE TY ZENSKE, KTERE NA MATRICE PRACUJI TAM JSOU JEN PROTO, ABY SE NAOBEDVALY :-x ALE DEKUJI,ZKUSIM TO JESTE JEDNOU!MOZNA BUDU MIT VETSI STESTI!!! :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
26.6.10 22:59

Rozhodně je potřeba, aby jste oba na matrice dodali rodné listy a občanské průklazy. Podle dokladů udělají formulář, kde se udá i jméno dítetě s příjmením a nakonci to oba rodiče matka i otec jenž si ho přisvojuje(nemusí to být sploditel), podepíší.

Formuláře budou 3. Jednu si nechá matrika, 2. vy rodiče a 3.bude do porodnice, aby věděli, jaké jméno mají zapsat do RL.

Hodně štěstí ve světě a mimískovi :pankac: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7438
26.6.10 23:03
janno píše:
Pokud cestujes do Uk pred porodem, a dite se narodi az tam, pokud bude pritel souhlasit, napises ho do RL. Tady se to nedela jako v cr v den porodu, ale mas na to mesic, takze i on se muze rozmyslet co a jak. POkud se chystas do uk az po porodu, budes potrebovat cestovni doklad pro sebe a pro dite. Jinak nebudes nejspis potrebovat nic. V UK je „bordel“ v legislative :0) Zdravotni pojisteni je tu zdarma pro vsechny, takze ani tam bys problem mit nemela. Kdyztak napis sz. jana

s tim, ze je tady zdravotni pojisteni zadarmo bych moc nesouhlasila. z me vlastni zkusenosti: prijel tu kluk, nez zacal pracovat, tak si zlomil nohu, dostal sadru, sedel doma, do trech tydnu mu dosel dopis, ze nemuzou nikde najit informaci, kde pracuje, pracoval a kolik odvedl na nino a pokud UK pouze navstevuje, bude muset uhradit naklady za lecbu. takze bych si overila dopredu, jak to bude s osetrenim, jelikoz nebudes pracovat.

pokud se mimi narodi v uk, muzes mu dat jakekoliv prijmeni, treba si nejake vymyslet. ja zrovna delala vcera rl pro tu nasi princeznu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
350
26.6.10 23:20

DEKUJI TI MOC :-) !!!!POMOHLA JSI MI!!!!!JA VAM TAKE PREJI HODNE STESTI V ZIVUTKU A HLAVNE BUDTE ZDRAVI :mavam: :dance: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

O Budulínkovi

• (5) + 5 recenzí