Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
AHOJKY MAMINY
, MUZETE MI NEKTERA PORADIT CO JE TREBA ZARIDIT V PRIPADE, ZE SE CHYSTAM ODCESTOVAT I S MIMCEM, KTERE SE MI ZA MESIC NARODI, DO UK ZA SVYM PRITELEM, KTERY TAM JIZ PAR LET ZIJE A PRACUJE?JA JSEM DOPOSUD PRACOVALA TADY V CR, ZDE MAM TAKE POZADANO O MD OD SVEHO ZAMESTNAVATELE, TRVALE BYDLISTE HODLAM NECHAT NAHLASENE ZDE V CR, OTEC DITETE O NAS NEJEVI ZAJEM, PROTO HO ANI NEBUDU UVADET DO RL DITETE. PRITEL, KE KTEREMU SE HODLAM ODSTEHOVAT SI CHCE MALEHO PRISVOJIT A CHCEME MU DAT PRITELOVO PRIJMENI, JELIKOZ SE MAME V PLANU V BRZSKE BUDOUCNOSTI VZIT (PRED PORODEM UZ TO NESTIHNEME, JELIKOZ JE PRITEL MOMENTALNE V UK). NEVITE NEKTERA, JAKE DOKUMENTY JE TREBA PRED ODJEZDEM DO UK VYRIDIT ME I MALEMU? OPRAVDU VUBEC NEVIM, KDE ZACIT A CO VYRIDIT NEJDRIV, ABY MEMU ODJEZDU S MALYM NIC NEBRANILO. DIKY MOC VSEM I ZA SEBEMENSI RADU
![]()
Si tak říkám a co udělat s tím přítelem uvedení do RL? To by bylo jednodušší než osvojení a ten pravý otec by se pak leda musel o své dítě soudit… Pokud by ho chtěl.
Co za papíry do UK netuším ![]()
AHOJKY HANULE
, DEKUJI TI ZA TVOU REAKCI NA MUJ NEJSPIS HROZNE MOC SLOZITY DOTAZ. S TIM ZAPSANIM PRITELE DO RL MAS URCITE PRAVDU. AZ SE MALICKY NARODI, TAK V TE CHVILI UVEDU JAKO JEHO PRIJMENI TO PRITELOVO, TIM BUDE NEJSPIS ZA OTCE POVAZOVAN, NE
?PRITEL SOUHLASI I S PODPISEM, ZE MALY JE JEHO A UVEDENIM DO RL MALEHO I JEHO PRIJMENI. JE PRAVDA, ZE NETUSIM ANI TO, JESTLI JE TO S TIM UDANIM PRITELOVA PRIJMENI DO RL MALEHO, TAK JEDNODUCHE
!PRAVEHO OTCE MALEHO NEMAM ZAPSANEHO ANI V TEH. PRUKAZU, TUDIZ JE OTEC NEZNAMY. NEUVEDLA JSEM HO PREDEVSIM PROTO, ZE JE TO UBOZAK A NEHODLAM O NEM MALEMU NIKDY ANI RICT. A TAKE JSEM NECHTELA JEHO UDANIM ZNEMOZNIT MUJ ODLET DO UK, PROTOZE KDYBY MI CHTEL ZNEPRIJEMNIT JESTE ZIVOT, UDELAL BY TO URCITE TAK, ZE BY ZADAL SOUD O PRAVIDELNE NAVSTEVY APOD. A JA BYCH S MALYM MUSELA NEJSPIS ZUSTAT TADY V CR A TOMU CHUDAKOVI HO SNAD JESTE PRAVIDELNE DAVAT NA VIKENDY CI JINOU SOUDEM URCENOU DOBU. A TO NEDOVOLIM!!!NAVIC S DOSLECHU OD ZNAMYCH VIM, ZE SE K MALEMU ANI NEHLASI, BA NAOPAK ROZHLASUJE, ZE STEJNE NENI ANI JEHO!TAKZE SI NEMYSLIM, ZE BY NEJAK TOUZIL PO TOM PLATIT ALIMENTY A STARAT SE O PRCKA, PROTOZE SAM SE NEDOKAZE POSTARAT ANI O SVE 2 DETI Z PRVNIHO MANZELSTVI A PLATIT NA NE, TAK JAK BY MEL!…ALE TO JE OPRAVDU DLOUHA HISTORIE A MYSLIM, ZE TEN CHUDAK ZA NI ANI NESTOJI!..V KAZDEM PRIPADE MALEMU UVEDU DO RL PRIJMENI SVEHO PRITELE A BUDU JEN DOUFAT, AT S TIM NEJSOU NEJAKE PROBLEMY
!MOC TI JESTE JEDNOU DEKUJI ZA REAKCI A S TEMI PAPIRY POTREBNYMI DO UK SI NEDELEJ VUBEC HLAVICKU
MOZNA SE JESTE NAJDE MAMCA S PODOBNYM PRIBEHEM A PROBLEMEM, JAKO MAM JA!I KDYZ BYCH TO TEDY UPRIMNE ZADNE NEPRALA
!PS:AT TI MALICKY DELA JEN SAMOU RADOST, JE TO PAŠÁK
![]()
Jednodušší by to sice asi bylo udělat před porodem, s tím jak je to po nemám zkušenost, ale držím pěsti ať vše vyjde ![]()
Ahoj co za dokumenty pri odjezdu to nevim, ale s pritelem cekame mimi a chceme aby melo jeho prijmeni a pry se musi pred narozenim na matriku i s doznanim otcovstvi budouciho tatinka.. nevim jestli staci pisemne… bude lepsi kdyz se na matrice zeptas.. jinak pry dostane automaticky tve prijmeni..
URCITE BY BYLO NEJJEDNODUSSI SE S PRITELEM VZIT JESTE PRED PORODEM, ALE Z DUVODU, ZE JE MOMENTALNE V UK, TO NEJDE
!PRILETI AZ NA POROD, PROTOZE TO V ZAMESTNANI NEMA ZROVNA JEDNODUCHE S DOVOLENOU. A TO OBA JEN DOUFAME, ZE TERMIN PORODU STIHNE, PROTOZE, JAK JE ZNAMO, NIKDY NEVIS, KDY TO PRIJDE A POKUD SE MALICKY ROZHODNE KOUKAT NA SVET O NECO DRIV, TAK TO BUDE OBROVSKA RADOST SPOJENA S VELIKYM ZKLAMANIM, PROTOZE PRITEL O TU CHVILI OPRAVDU NECHCE PRIJIT
!DIKY MOC ZA VSECHNO
![]()
když jsem byla v 7.měsíci těhotenství tak sme byli s přítelem na matrice kde přítel musel podepsat přiznání otcovství.Museli jsme sebou mít rodné listy tj. můj i jeho a teď si nejsem jistá jestli i občanský průkaz.No a ještě v na tom přiznání otcovství bylo že jsme se dohodli že mimi bude mít přítelovo příjmení.To jsem pak odevzdávala v porodnici při porodu.Jinak jaké další dokumenty ![]()
taky jsme museli na matriku,tak si dojdi tam a poptej se,jestli toto jde vyřešit nějakou ověřenou plnou mocí…že by jsi tam zašla sama a do porodnice už měla ten papír připravený…
Pokud cestujes do Uk pred porodem, a dite se narodi az tam, pokud bude pritel souhlasit, napises ho do RL. Tady se to nedela jako v cr v den porodu, ale mas na to mesic, takze i on se muze rozmyslet co a jak. POkud se chystas do uk az po porodu, budes potrebovat cestovni doklad pro sebe a pro dite. Jinak nebudes nejspis potrebovat nic. V UK je „bordel“ v legislative :0) Zdravotni pojisteni je tu zdarma pro vsechny, takze ani tam bys problem mit nemela. Kdyztak napis sz. jana
AHOJKY
, JENZE PROBLEM JE V TOM, ZE TENTO MUJ PRITEL NENI OTEC MEHO DITETE, VIS? A POKUD TEDY NENI BIOLOGICKYM OTCEM MEHO DITETE, MYSLIS, ZE STACI, KDYZ PODEPISE TY PAPIRY O OTCOVSTVI SE VSEMI NALEZITOSTMI? A MOC DEKUJI ZA RADU ![]()
nikdo to zkoumat nebude, ani v cechach, ani v UK. Pokud se biologicky otec neprihlasi, a nebude zadat DNA test, tak to kazdemu muze byt putna, jeslti je biologicky nebo ne. Ale mel by si uvedomit, co to pro nej do budoucnosti znamena v priapde, ze vam to neklapne a pujdete v budoucnosti od sebe… bude platit na „cizi“ dite bez moznosti odvolani…
ZKUSIM SI TEDY NA TU MATRIKU V PONDELI ZAJIT A NECO TAM ZJISTIT, ALE Z MYCH PREDESLYCH ZKUSENOSTI S MYMI DOTAZY A ODPOVEDMI NA NE, OPRAVDU MOC NEVERIM, ZE MI TAM NEKDO PORADI!!MAM TOTIZ POCIT, ZE TY ZENSKE, KTERE NA MATRICE PRACUJI TAM JSOU JEN PROTO, ABY SE NAOBEDVALY
ALE DEKUJI,ZKUSIM TO JESTE JEDNOU!MOZNA BUDU MIT VETSI STESTI!!!
![]()
Rozhodně je potřeba, aby jste oba na matrice dodali rodné listy a občanské průklazy. Podle dokladů udělají formulář, kde se udá i jméno dítetě s příjmením a nakonci to oba rodiče matka i otec jenž si ho přisvojuje(nemusí to být sploditel), podepíší.
Formuláře budou 3. Jednu si nechá matrika, 2. vy rodiče a 3.bude do porodnice, aby věděli, jaké jméno mají zapsat do RL.
Hodně štěstí ve světě a mimískovi
![]()
janno píše:
Pokud cestujes do Uk pred porodem, a dite se narodi az tam, pokud bude pritel souhlasit, napises ho do RL. Tady se to nedela jako v cr v den porodu, ale mas na to mesic, takze i on se muze rozmyslet co a jak. POkud se chystas do uk az po porodu, budes potrebovat cestovni doklad pro sebe a pro dite. Jinak nebudes nejspis potrebovat nic. V UK je „bordel“ v legislative :0) Zdravotni pojisteni je tu zdarma pro vsechny, takze ani tam bys problem mit nemela. Kdyztak napis sz. jana
s tim, ze je tady zdravotni pojisteni zadarmo bych moc nesouhlasila. z me vlastni zkusenosti: prijel tu kluk, nez zacal pracovat, tak si zlomil nohu, dostal sadru, sedel doma, do trech tydnu mu dosel dopis, ze nemuzou nikde najit informaci, kde pracuje, pracoval a kolik odvedl na nino a pokud UK pouze navstevuje, bude muset uhradit naklady za lecbu. takze bych si overila dopredu, jak to bude s osetrenim, jelikoz nebudes pracovat.
pokud se mimi narodi v uk, muzes mu dat jakekoliv prijmeni, treba si nejake vymyslet. ja zrovna delala vcera rl pro tu nasi princeznu ![]()
DEKUJI TI MOC
!!!!POMOHLA JSI MI!!!!!JA VAM TAKE PREJI HODNE STESTI V ZIVUTKU A HLAVNE BUDTE ZDRAVI
![]()