Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
9.12. Mi konci pracovní smlouva na určito, je to přesně 8. týdnu před porodem, mužů nastoupit na mateřskou (dva roky odpracované). Tudíž mě zajímá jestli se musím přihlásit i na ÚP nebo si vyřídit jenom mateřskou:) a na UP se přihlásit až po rodičovské:)
@Simi28 píše:
9.12. Mi konci pracovní smlouva na určito, je to přesně 8. týdnu před porodem, mužů nastoupit na mateřskou (dva roky odpracované). Tudíž mě zajímá jestli se musím přihlásit i na ÚP nebo si vyřídit jenom mateřskou:) a na UP se přihlásit až po rodičovské:)
Na mateřskou nastoupit nemůžeš když ti konci smlouva. Ale požádáš si o peněžitou pomoc v mateřství. Na UP se nehlásís. Po skončení PPM si požádáš o rodičovský příspěvek.
@JancaS84 dobře děkuji, kde a kdy nejlépe si o PPM zažádat?:)
@Simi28 Papir na ppm ti da doktor a odneses ho do práce. Jo a jeste nezapomeň na zdravotní pojistovnu nahlasit, ze cerpas ppm po konci pracovniho pomeru.
@j.a.n.i1 i když končím 9.12. A hned mi začíná PPM tak i přesto papir odevzdávám v práci? když už s ni nebudu mít “nic společného”?
@Simi28 I kdybys na ppm nastupovala 4 mesice po konci pracovniho pomeru, tak papir odevzdavas v praci.
A jinak datum zacatku bych dala 10.12.
@Simi28 píše:
@j.a.n.i1 i když končím 9.12. A hned mi začíná PPM tak i přesto papir odevzdávám v práci? když už s ni nebudu mít “nic společného”?
Ano, zaměstnavatel ti tam musí potvrdit výši příjmu podle, které se PPM počítá.