Mateřská školka - adaptace, první dny

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
73
6.9.23 12:37

Mateřská školka- adaptace první dny

Zdravím syn začal chodit do školky, adaptace byla první dva dny s nimi ve školce :palec: dnes byl na dvě hodiny sám, mám velkou obavu :oops: tak si jdu pro uklidnění 8) syn je bez plen preferuje spíše nočník než velký záchod ale když má náladu zajde na velký doma ve školce ještě nebyl nechce :pocitac: dnes byl pocurany, moc nemluví takže to bude těžší… :zed: po odchodu brečel :,( :,( myslíte že se to naučí a zvykne si že tam je záchod a že kdykoliv může jít jaký byli první dny vašich dětí? ;) Také než si zvykli tak se párkrát pocurali? A jakto měli s mluvením… děkuji za případné odpovědi a uklidnění :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Kocicka1987
6.9.23 12:48

Mě teda překvapuje, že je Vaše dítě už několikáté, o kterým maminka píše, že ve 3letech nemluví a jak si poradí ve školce…já byla nervózní, když v roce a půl jen spojovala slova a ve větách a souvětích začala mluvit před 2.rokem…do školky nastupovala plně rozmluvená, počítala, diskutovala, zpívala, vypravovala…a nevím, jak bych nesla, že se tam nedomluví a nepovypravuje mi, jak se měla :nevim: jinak malé záchodky se většinou dětem líbí a nebývá s tím problém…

• Citovat
  • Upravit
4072
6.9.23 12:52
@Anonymní píše:
Mě teda překvapuje, že je Vaše dítě už několikáté, o kterým maminka píše, že ve 3letech nemluví a jak si poradí ve školce…já byla nervózní, když v roce a půl jen spojovala slova a ve větách a souvětích začala mluvit před 2.rokem…do školky nastupovala plně rozmluvená, počítala, diskutovala, zpívala, vypravovala…a nevím, jak bych nesla, že se tam nedomluví a nepovypravuje mi, jak se měla :nevim: jinak malé záchodky se většinou dětem líbí a nebývá s tím problém…

Gratuluju a to jí pomohlo jak? Tak ses hezky anonymně poplacala po zádech :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
6.9.23 12:54
@Anonymní píše:
:potlesk: :potlesk: vůbec nechápu vaší odpověď. Proč jste byla nervózní když začala mluvit :lol: bože, hlavně že jsem tajná :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
6.9.23 12:57
@MatkaMama píše:
Zdravím syn začal chodit do školky, adaptace byla první dva dny s nimi ve školce :palec: dnes byl na dvě hodiny sám, mám velkou obavu :oops: tak si jdu pro uklidnění 8) syn je bez plen preferuje spíše nočník než velký záchod ale když má náladu zajde na velký doma ve školce ještě nebyl nechce :pocitac: dnes byl pocurany, moc nemluví takže to bude těžší… :zed: po odchodu brečel :,( :,( myslíte že se to naučí a zvykne si že tam je záchod a že kdykoliv může jít jaký byli první dny vašich dětí? ;) Také než si zvykli tak se párkrát pocurali? A jakto měli s mluvením… děkuji za případné odpovědi a uklidnění :kytka: :kytka:

Ahoj, můj syn mluvil krásně. První den, se semnou ani nerozloučil a vletěl tam, druhý den už brečel. Učitelky ho musely odtrhávat. Protože byl často nemocný, tak brečel dlouho. Ze začátku tam odmítal jíst, kakat, čůrat… jen jsme vyšli ze školky a on že chce kakat, vrátit se nechtěl, většinou to až domů nevydržel, tak kakal po cestě domů, nebo se byl i schopný pokakat do gatí, i doma (na kakání si říkal hodně brzy, nechtěl kakat do plen, s čůráním už to bylo horší, to jsem ho odnaučovala dlouho). Takový bojkot no. Potom jsem s ním musela chodit každé ráno tam s ním na záchod (schválně zdržoval)
No teď je tam druhý rok a jak nastoupily nové dětičky, které brečí, tak se k ním přidal :zed: takže čekám co ještě zase přijde.
No moc jsem tě asi neuklidnila pardon, ale můžu říct, že se synem řeším ADHD.

Příspěvek upraven 06.09.23 v 13:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35691
6.9.23 13:02
@Anonymní píše:

Hele, můj syn nemluví ve 4 skoro vůbec a do školky chodí už skoro dva roky a funguje to :roll: Ty děláš, jak kdyby to bylo nějaký výběrový zařízení, kam můžou jen dokonalý děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kocicka1987
6.9.23 13:03
@MatkaMama píše: :potlesk: :potlesk: vůbec nechápu vaší odpověď. Proč jste byla nervózní když začala mluvit :lol: bože, hlavně že jsem tajná :roll:

Ptala se, jak mluvili ostatní…pomůže/nepomůže…možná se měla více snažit, ano některé děti mají opravdu problémy s řečí, ale snad jich není tolik a pak musí být v té školce opravdu chudáci, když si nic nevyřídí…nervózní jsem byla, protože některý děti okolo nás skládaly věty v 18m a naše jen spojovala slova…ale během pár měsíců to dohonila a nezavře pusu…

• Citovat
  • Upravit
73
6.9.23 13:09

@gabriellllla
Syn má od doktorky dysfazii :roll: takže proto moc nemluvi, ale jako řekne nebo spojí třeba tři slova a řekne si co chce :palec: a s čůranim a kakanim mi ani nemluvte :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
6.9.23 13:23

Měla jsem 2 děti s dysfazii ve školce. U jednoho hrozně dlouhá doba a náročná adaptace. V rámci měsíců. Druhý šel do soukromé, kde to byla pohoda. ( pro rýpali oba měli dg a jejich adaptace byla konzultována s odborníky).
Teď třetí ( nemluví- zatím bez dg.) a šel do soukromé s delším žvýkáním ( návštěvy 4 měsíce před nástupem ). Základ bylo aby znal prostředí, tety a ony znaly jeho ( + obrovské plus je 10 děti ve třídě). A taky tam byly děti, které brečely už hned první den.
Myslím si, že je to normální.
S nemluvenim. Za mě to chce najít ok učitelky. Třeba i ty co mají s nějakým dítětem zkušenost.
My měli kliku a všechny ucitelky byly ochotné se naučit znakovat a zapojit ho. Teď s tím nejmladším i používají komunikační knihu. Čůraní nevim, řekla bych že je to normální. Hodně vjemů, nových věcí, atd…
Náš má pleny a v pohodě.
Upřímně jeho si ve státní školce o 20 dětech ve třídě ve 2,5 letech- 3 letech představit neumím.
Ale je prcek ještě.
Samo nemluvení bych neviděla jako problém, pokud má možnost nějak projevit co chce ( u nás znakovka a kniha).

Příspěvek upraven 06.09.23 v 13:34

• Citovat
  • Upravit
4072
6.9.23 13:27
@Anonymní píše:
Ptala se, jak mluvili ostatní…pomůže/nepomůže…možná se měla více snažit, ano některé děti mají opravdu problémy s řečí, ale snad jich není tolik a pak musí být v té školce opravdu chudáci, když si nic nevyřídí…nervózní jsem byla, protože některý děti okolo nás skládaly věty v 18m a naše jen spojovala slova…ale během pár měsíců to dohonila a nezavře pusu…

A tohle hrdinské poucovani, jak se měla matka více snažit rozmluvit dítě, tady plácáš anonymně proč? A co si jako myslíš, že ho měla zavřené v kleci, aby nezačalo mluvit? Jak konkrétně rozmluvíš dítě?
@admin když už chce takhle rýpat, ať to aspoň nedělá anonymně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
6.9.23 13:31
@Anonymní píše:
Ptala se, jak mluvili ostatní…pomůže/nepomůže…možná se měla více snažit, ano některé děti mají opravdu problémy s řečí, ale snad jich není tolik a pak musí být v té školce opravdu chudáci, když si nic nevyřídí…nervózní jsem byla, protože některý děti okolo nás skládaly věty v 18m a naše jen spojovala slova…ale během pár měsíců to dohonila a nezavře pusu…

Ale prd. Syn nemluví a znakuje, pokud ho znáš, klidně se s ním domluvíš. Neříkám že tvoří mega věty, ale k základní komunikaci ok.
Jen to chce najít učitelky, které jsou ochotné a zvládnou dítě zapojit.

Jak se rozmlouvá dítě by mě taky zajímalo.

Příspěvek upraven 06.09.23 v 13:32

• Citovat
  • Upravit
Eva2610
6.9.23 13:32
@MatkaMama píše:
Zdravím syn začal chodit do školky, adaptace byla první dva dny s nimi ve školce :palec: dnes byl na dvě hodiny sám, mám velkou obavu :oops: tak si jdu pro uklidnění 8) syn je bez plen preferuje spíše nočník než velký záchod ale když má náladu zajde na velký doma ve školce ještě nebyl nechce :pocitac: dnes byl pocurany, moc nemluví takže to bude těžší… :zed: po odchodu brečel :,( :,( myslíte že se to naučí a zvykne si že tam je záchod a že kdykoliv může jít jaký byli první dny vašich dětí? ;) Také než si zvykli tak se párkrát pocurali? A jakto měli s mluvením… děkuji za případné odpovědi a uklidnění :kytka: :kytka:

Jednak si nic nedělej z anonymních hrdinek, jejichž děti mluví ve dvou letech v souvětích. Tuhle tady nějaká psala, že ji dítě ve 4 měsících lezlo a sedělo, takže tak. Moje dcera chodí do dětské skupiny, kde může i na nočník, a první týdny, přestože byla bez plen, se tam pravidelně počůrala - trvá to, než si zvyknou. Teď chodí na ty malý záchody. Jsou ji tři roky a mluví (v souvetich :mrgreen: ), ale ve školce ani omylem, opravdu neřekne vůbec nic, přesto si zařídí, co je třeba. Neboj se, je to krátká doba.

• Citovat
  • Upravit
613
6.9.23 13:35
@MatkaMama píše:
@gabriellllla
Syn má od doktorky dysfazii :roll: takže proto moc nemluvi, ale jako řekne nebo spojí třeba tři slova a řekne si co chce :palec: a s čůranim a kakanim mi ani nemluvte :lol: :lol:

I kdyby tu dysfazii neměl, v tomhle věku, je to úplně normální, že děti nemluví, nebo špatně mluví, vidím to kolem sebe. A není to tím, že by rodiče s nimi nemluvili. Prostě každé dítě má své tempo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
6.9.23 13:35

Jinak souhlasím že 3 dny je krátká doba. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
6.9.23 13:41

Nepochytila jsem věk. :kytka:
U dysfatika bych si hlídala, aby měl možnost a hlavně k sobě fajn učitelku. To je zkušenost osobní.
Nepíšeš zda má expresivní VD pouze.
U nás to byla smíšená vždy a těch věci tam bylo vždy víc. Ale dalo se to. Věřím že to dáme i po třetí :kytka:
U nás tedy mají jak nocnik, tak WC tak pleny. A prý je normální i regres. Prostě je to na ně hodně změn. :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex