Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Zdravím syn začal chodit do školky, adaptace byla první dva dny s nimi ve školce
dnes byl na dvě hodiny sám, mám velkou obavu
tak si jdu pro uklidnění
syn je bez plen preferuje spíše nočník než velký záchod ale když má náladu zajde na velký doma ve školce ještě nebyl nechce
dnes byl pocurany, moc nemluví takže to bude těžší…
po odchodu brečel
myslíte že se to naučí a zvykne si že tam je záchod a že kdykoliv může jít jaký byli první dny vašich dětí?
Také než si zvykli tak se párkrát pocurali? A jakto měli s mluvením… děkuji za případné odpovědi a uklidnění
![]()
Mě teda překvapuje, že je Vaše dítě už několikáté, o kterým maminka píše, že ve 3letech nemluví a jak si poradí ve školce…já byla nervózní, když v roce a půl jen spojovala slova a ve větách a souvětích začala mluvit před 2.rokem…do školky nastupovala plně rozmluvená, počítala, diskutovala, zpívala, vypravovala…a nevím, jak bych nesla, že se tam nedomluví a nepovypravuje mi, jak se měla
jinak malé záchodky se většinou dětem líbí a nebývá s tím problém…
@Anonymní píše:
Mě teda překvapuje, že je Vaše dítě už několikáté, o kterým maminka píše, že ve 3letech nemluví a jak si poradí ve školce…já byla nervózní, když v roce a půl jen spojovala slova a ve větách a souvětích začala mluvit před 2.rokem…do školky nastupovala plně rozmluvená, počítala, diskutovala, zpívala, vypravovala…a nevím, jak bych nesla, že se tam nedomluví a nepovypravuje mi, jak se mělajinak malé záchodky se většinou dětem líbí a nebývá s tím problém…
Gratuluju a to jí pomohlo jak? Tak ses hezky anonymně poplacala po zádech ![]()
@Anonymní píše:
Mě teda překvapuje, že je Vaše dítě už několikáté, o kterým maminka píše, že ve 3letech nemluví a jak si poradí ve školce…já byla nervózní, když v roce a půl jen spojovala slova a ve větách a souvětích začala mluvit před 2.rokem…do školky nastupovala plně rozmluvená, počítala, diskutovala, zpívala, vypravovala…a nevím, jak bych nesla, že se tam nedomluví a nepovypravuje mi, jak se mělajinak malé záchodky se většinou dětem líbí a nebývá s tím problém…
@MatkaMama píše:
Zdravím syn začal chodit do školky, adaptace byla první dva dny s nimi ve školcednes byl na dvě hodiny sám, mám velkou obavu
tak si jdu pro uklidnění
syn je bez plen preferuje spíše nočník než velký záchod ale když má náladu zajde na velký doma ve školce ještě nebyl nechce
po odchodu brečel
![]()
myslíte že se to naučí a zvykne si že tam je záchod a že kdykoliv může jít jaký byli první dny vašich dětí?
Také než si zvykli tak se párkrát pocurali? A jakto měli s mluvením… děkuji za případné odpovědi a uklidnění
![]()
Ahoj, můj syn mluvil krásně. První den, se semnou ani nerozloučil a vletěl tam, druhý den už brečel. Učitelky ho musely odtrhávat. Protože byl často nemocný, tak brečel dlouho. Ze začátku tam odmítal jíst, kakat, čůrat… jen jsme vyšli ze školky a on že chce kakat, vrátit se nechtěl, většinou to až domů nevydržel, tak kakal po cestě domů, nebo se byl i schopný pokakat do gatí, i doma (na kakání si říkal hodně brzy, nechtěl kakat do plen, s čůráním už to bylo horší, to jsem ho odnaučovala dlouho). Takový bojkot no. Potom jsem s ním musela chodit každé ráno tam s ním na záchod (schválně zdržoval)
No teď je tam druhý rok a jak nastoupily nové dětičky, které brečí, tak se k ním přidal
takže čekám co ještě zase přijde.
No moc jsem tě asi neuklidnila pardon, ale můžu říct, že se synem řeším ADHD.
Příspěvek upraven 06.09.23 v 13:05
@Anonymní píše:
Hele, můj syn nemluví ve 4 skoro vůbec a do školky chodí už skoro dva roky a funguje to
Ty děláš, jak kdyby to bylo nějaký výběrový zařízení, kam můžou jen dokonalý děti.
@MatkaMama píše:![]()
vůbec nechápu vaší odpověď. Proč jste byla nervózní když začala mluvit
bože, hlavně že jsem tajná
Ptala se, jak mluvili ostatní…pomůže/nepomůže…možná se měla více snažit, ano některé děti mají opravdu problémy s řečí, ale snad jich není tolik a pak musí být v té školce opravdu chudáci, když si nic nevyřídí…nervózní jsem byla, protože některý děti okolo nás skládaly věty v 18m a naše jen spojovala slova…ale během pár měsíců to dohonila a nezavře pusu…
@gabriellllla
Syn má od doktorky dysfazii
takže proto moc nemluvi, ale jako řekne nebo spojí třeba tři slova a řekne si co chce
a s čůranim a kakanim mi ani nemluvte
![]()
Měla jsem 2 děti s dysfazii ve školce. U jednoho hrozně dlouhá doba a náročná adaptace. V rámci měsíců. Druhý šel do soukromé, kde to byla pohoda. ( pro rýpali oba měli dg a jejich adaptace byla konzultována s odborníky).
Teď třetí ( nemluví- zatím bez dg.) a šel do soukromé s delším žvýkáním ( návštěvy 4 měsíce před nástupem ). Základ bylo aby znal prostředí, tety a ony znaly jeho ( + obrovské plus je 10 děti ve třídě). A taky tam byly děti, které brečely už hned první den.
Myslím si, že je to normální.
S nemluvenim. Za mě to chce najít ok učitelky. Třeba i ty co mají s nějakým dítětem zkušenost.
My měli kliku a všechny ucitelky byly ochotné se naučit znakovat a zapojit ho. Teď s tím nejmladším i používají komunikační knihu. Čůraní nevim, řekla bych že je to normální. Hodně vjemů, nových věcí, atd…
Náš má pleny a v pohodě.
Upřímně jeho si ve státní školce o 20 dětech ve třídě ve 2,5 letech- 3 letech představit neumím.
Ale je prcek ještě.
Samo nemluvení bych neviděla jako problém, pokud má možnost nějak projevit co chce ( u nás znakovka a kniha).
Příspěvek upraven 06.09.23 v 13:34
@Anonymní píše:
Ptala se, jak mluvili ostatní…pomůže/nepomůže…možná se měla více snažit, ano některé děti mají opravdu problémy s řečí, ale snad jich není tolik a pak musí být v té školce opravdu chudáci, když si nic nevyřídí…nervózní jsem byla, protože některý děti okolo nás skládaly věty v 18m a naše jen spojovala slova…ale během pár měsíců to dohonila a nezavře pusu…
A tohle hrdinské poucovani, jak se měla matka více snažit rozmluvit dítě, tady plácáš anonymně proč? A co si jako myslíš, že ho měla zavřené v kleci, aby nezačalo mluvit? Jak konkrétně rozmluvíš dítě?
@admin když už chce takhle rýpat, ať to aspoň nedělá anonymně.
@Anonymní píše:
Ale prd. Syn nemluví a znakuje, pokud ho znáš, klidně se s ním domluvíš. Neříkám že tvoří mega věty, ale k základní komunikaci ok.
Jen to chce najít učitelky, které jsou ochotné a zvládnou dítě zapojit.
Jak se rozmlouvá dítě by mě taky zajímalo.
Příspěvek upraven 06.09.23 v 13:32
@MatkaMama píše:
Zdravím syn začal chodit do školky, adaptace byla první dva dny s nimi ve školcednes byl na dvě hodiny sám, mám velkou obavu
tak si jdu pro uklidnění
po odchodu brečel
![]()
![]()
Jednak si nic nedělej z anonymních hrdinek, jejichž děti mluví ve dvou letech v souvětích. Tuhle tady nějaká psala, že ji dítě ve 4 měsících lezlo a sedělo, takže tak. Moje dcera chodí do dětské skupiny, kde může i na nočník, a první týdny, přestože byla bez plen, se tam pravidelně počůrala - trvá to, než si zvyknou. Teď chodí na ty malý záchody. Jsou ji tři roky a mluví (v souvetich
), ale ve školce ani omylem, opravdu neřekne vůbec nic, přesto si zařídí, co je třeba. Neboj se, je to krátká doba.
@MatkaMama píše:
@gabriellllla
Syn má od doktorky dysfaziitakže proto moc nemluvi, ale jako řekne nebo spojí třeba tři slova a řekne si co chce
a s čůranim a kakanim mi ani nemluvte
![]()
I kdyby tu dysfazii neměl, v tomhle věku, je to úplně normální, že děti nemluví, nebo špatně mluví, vidím to kolem sebe. A není to tím, že by rodiče s nimi nemluvili. Prostě každé dítě má své tempo.
Nepochytila jsem věk. ![]()
U dysfatika bych si hlídala, aby měl možnost a hlavně k sobě fajn učitelku. To je zkušenost osobní.
Nepíšeš zda má expresivní VD pouze.
U nás to byla smíšená vždy a těch věci tam bylo vždy víc. Ale dalo se to. Věřím že to dáme i po třetí ![]()
U nás tedy mají jak nocnik, tak WC tak pleny. A prý je normální i regres. Prostě je to na ně hodně změn. ![]()