Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
@Julča001 tak beru nějaké ty vitaminy, tak snad se ještě do 13 vytáhnu
Chápu, že tě to trápí, ale věř, že pro holku je horší mít přes 180 a boty vel. 44 - momentálně kamarádky dcerka.
@Ou tak zrovna bych ráda na basketbal chodila tak nic no
Ale baví mě třeba tanec, lyžování zbožňuju
a taky sportuji se svým pejskem ![]()
@Anonymní píše:
@Ou tak zrovna bych ráda na basketbal chodila tak nic noAle baví mě třeba tanec, lyžování zbožňuju
a taky sportuji se svým pejskem
tak hrát basket samořzejm můžeš, ale holt na nějakou profesionálnější úroveň máš nevýhodu, kterou těžko dáš - bohužel v tomhle jsou dispozice celkem klíčové.
@Anonymní píše:
@Tuhy_LU menstruaci ještě nemám, ale právě mě děsí, že brzy dostanu menstruaci a ani těch 150cm mít nebudu
Kromě genetiky také hodně záleží na výživě. Ta dělá hodně. Takže také záleží, co jíš.
@Anonymní píše:
@Kipa22 mě by spíš zajímalo, co bych měla/neměla jíst
To není jen o konkrétním jídle, ale o celém jídelníčku. Určitě je ale dobré jíst banány a vlašské ořechy, jinak určitě hovězí maso, dávala bych i ryby, prostě stravu bohatou na bílkoviny, vitamíny, ne prázdné kalorie nebo jen kuřecí maso, které je takové jednoduché svým složením, hodně mléčné produkty, žádné odlehčené.
@jita22 píše:
Chápu, že tě to trápí, ale věř, že pro holku je horší mít přes 180 a boty vel. 44 - momentálně kamarádky dcerka.
To je věc úhlu pohledu, za mě je horší mít pod 160 než nad 180 (mám 176). Dneska mají všechna děvčata větší nohy, takže očekávám, že se ty boty budou zvětšovat, ale věřím, že je to problém. Sama mám botu podle značky 39-41 a kolikrát se tam se mnou o ty boty perou i holky o 15 cm menší než já.
Zas třeba kámoška má jen 173 a nohu 43, holt nosí tenisky a plesové botky má na míru. Jiná kamarádka 163 a nohu 35 - takže ty plesovky taky jen tak nesežene. ![]()
@Anonymní píše:
@Tuhy_LU menstruaci ještě nemám, ale právě mě děsí, že brzy dostanu menstruaci a ani těch 150cm mít nebudu
Co já bych dala za to mít těch 150 a moct si k chlapovi vzít pořádné podpatky
buď v klidu, každý chceme to, co nemáme. A hlavně, teď ti to přijde jako obrovský problém, ale ona se pak ta výška tak nebere. ![]()
Já se obávám, že už moc neporostes. Nemáš po kom být vysoká
Ale neboj, ono co je malé, to je milé a vysocí chlapi si vybírají takové drobné dívčiny velice často. Vidím to v okolí. ![]()
Ja taky nemam vysoke rodice. Tata je jako zakladatelky a mamka 165. Babi s dedou jeste mnohem mensi. Ale ja uz ve 12 mela pres 170 cm a ve 13 175 cm. Pak uz jsem zarazila. Prerostla jsem i tatu. Uz mam sama dite s manzelem, ktery ma 187 cm. Oba jsme tedy vysoci a nase dcera je naopak drobna, o minimalne 10 cm mensi nez jsem byla ja v jejim veku.