Skoro nerostu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
28.6.21 14:27

Skoro nerostu

Dobrý den. Omlouvám se za blbý nadpis, ale nevěděla jsem, jak diskuzi nazvat :lol:. Za 3 měsíce mi bude 13 ( vím, že bych tu neměla být, ale chtěla bych slyšet názor i jiných dospělých :D. Jak už jsem psala, za 3 měsíce mi bude 13 a skoro vůbec nerostu. Mám 145 cm, za téměř 2 roky jsem vyrostla pouze o 5,5 cm :,( Mamka, teta, babička a další z rodiny mi říkají, že je to v pořádku, že ještě vyrostu a další keci, ale mně to v pořádku nepřipadá :,(. Byly jsme za doktorkou, ta stejně jako mamka říká, že je to v pohodě, že krásně rostu ( za téměř 2 roky 5,5 cm no nevím :mrgreen: ), ale napsala mi nějaké “vitaminy”. Osobně si myslím, že teda moc nepomůžou :P. Rodiče teda jsou taky malí, taťka 174cm, mamka 156cm, ale i ti malí spolužáci vyrostli tak o hlavu a já jako jediná nic a hodně mě to trápí :(. Myslíte si, že se ještě vytáhnu nebo se mám smiřovat, že budu takhle malá? Děkuju všem za názory :*

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37124
28.6.21 14:32

Ještě trochu porostes, ale budeš spíš jako mamka. Když máš malé rodiče, nelze čekat, že bys měla 2 metry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27575
28.6.21 14:36

Rodiče taky moc nevyrostli nemáš po kom být velká

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tuhy_LU
28.6.21 14:37

Říká se, ze růst žen se zastavuje 2-4 roky po první menstruaci.
Co je malé, to je hezké. Moje děti jsou také prckove. Syn 168, dcera 155. Už nerostou, syn o holky nemá nouzi - jeho ego měří aspoň 180. :)
Pokud te to trápí, prober to se svou lékařkou - dá se nějak změřit růstový hormon, pokud je problém, muže se uměle dodávat.

• Citovat
  • Upravit
8
28.6.21 14:38
:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.21 14:39

Jsi v pubertálním období. Ještě můžeš vyrůst hodně a rychle. Co bych já dala ve Tvém věku za 5 cm za dva roky. Ve dvou letech mi zjistili poruchu růstu a věř, že kdybys měla takový problém, tak o tom už budeš vědět. Ve Tvém věku jsem měla sotva těch 145 cm, díky tomu jsem vypadala na druhém stupni pořád jak děcko a nakonec jsem to dorostla do 165 cm a celkem mi to stačí. Počítala bych s tím, že asi budeš po mamince, ale 158 cm člověka nijak v ničem neomezuje :mavam: ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.6.21 14:44

@Kriss Tina to samozřejmě nečekám, jen mi je celkem líto, že i děti kterého mají malé rodiče, vyrostli tak o hlavu a jal nic :dance:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.6.21 14:45
@Tuhy_LU píše: Říká se, ze růst žen se zastavuje 2-4 roky po první menstruaci.
Co je malé, to je hezké. Moje děti jsou také prckove. Syn 168, dcera 155. Už nerostou, syn o holky nemá nouzi - jeho ego měří aspoň 180. :)
Pokud te to trápí, prober to se svou lékařkou - dá se nějak změřit růstový hormon, pokud je problém, muže se uměle dodávat.

jj přesně tak…já ten růsťák musím brát dodnes i kvůli metabolismu, ale přijde mi, že slečna roste hezky, tak akorát přiměřeně, i bez růsťáku ;) Jinak, mně se menší chlapci líbí, člověk aspoň nepotřebuje žebřík, když mu chce dát pusu a nebolí ho z toho za krkem :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.6.21 14:45

@ka2ka já mám jen takový pocit, že ani těch 156cm mít nebudu :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.6.21 14:47

@Tuhy_LU menstruaci ještě nemám, ale právě mě děsí, že brzy dostanu menstruaci a ani těch 150cm mít nebudu :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.6.21 14:48
@Anonymní píše:
Jsi v pubertálním období. Ještě můžeš vyrůst hodně a rychle. Co bych já dala ve Tvém věku za 5 cm za dva roky. Ve dvou letech mi zjistili poruchu růstu a věř, že kdybys měla takový problém, tak o tom už budeš vědět. Ve Tvém věku jsem měla sotva těch 145 cm, díky tomu jsem vypadala na druhém stupni pořád jak děcko a nakonec jsem to dorostla do 165 cm a celkem mi to stačí. Počítala bych s tím, že asi budeš po mamince, ale 158 cm člověka nijak v ničem neomezuje :mavam: ;)

Co jal bych za těch 165 cm dala :lol:

• Citovat
  • Upravit
4998
28.6.21 14:53

Jako jsou lidi, kteří se později náhle vytáhnou, ale těch 145 mi přijde fakt málo. Možná bych to zkusila ověřit ještě u jiné doktorky :nevim:

https://www.vyskaditete.cz/…ve-13-letech

EDIT: Jo tobě vlastně ještě není 13, tak to jsi asi ještě těsně v normě :lol:
 https://www.vyskaditete.cz/…ve-12-letech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.6.21 14:58

@Julča001 bohužel to asi nepůjde, bydlíme v malém městě, mamka řídit neumí, taťka nemá čas a navíc si myslím, že by mě mamka neposlechla :palec:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.6.21 15:00

@Julča001 tak beru nějaké ty vitaminy, tak snad se ještě do 13 vytáhnu :lol:

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
28.6.21 15:02

No tvoje lékařka kontroluje, jestli rosteš a zjevně ano - tedy nebude tam žádná porucha růstu, což je dobře.

Je jasné, že pokud ostatní rostou rychleji, tak by bylo příjemnější být jako ostatní, ale s tím nic moc nenaděláš - tak nezbude než se učit mít se ráda taková, jaká jsi.

Holt budeš spíš po mámě, takže asi nebudeš profesionální basketbalistka - ale zase je spousta sportů, kde je drobnější konstituce výhoda - jezdectví, plachtění, tanec, horolezectví, sjezdové lyžování, gymnastika…

Zároveň když se budeš nějakému sportu věnovat, tak tím podpoříš přirozenou produkci růstového hormonu a zvýšíš tak šanci, že ještě narosteš.

Nevím jaké máš plány na prázdniny, ale když zařadíš víc plavání, ježdění na kole, kolečkové brusle, delší výlety a podobně - s rodiči, prarodiči, kamarády, na táboře, tak to může jen prospět.

Příspěvek upraven 28.06.21 v 15:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+